Gå till innehåll

mitt molly


fredrik

Rekommenderade inlägg

Jag gissar att en prenumeration innebär att du får en notis via mail om någon svarar i tråden. Vart du hittade knappen vet jag dock inte :)

EDIT: Nu kom jag på vad du menar. De ämnen som visas som prenumerationer i kontrollpanelen är nog helt enkelt trådar som du nyligen skrivit i eller?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Sjöstjärnan är en Asterina. Jag har dem i min burk. Kommer med LS. Jag har aldrig haft några problem med dem men det finns rapporter om att de skall kunna ge sig på SPS. Har aldrig hänt hos mig vad jag vet. Det tråkiga med dem är att de kan explodera i antal. Jag brukar därför plocka bort de jag ser och som sitter enkelt åtkomliga på rutan. Kanske viktigare att få bort dem i ett nano??

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Läste på lite om Asterina efter att ha skrivit inlägget och hittade info om att en annan sjöstjärna är ett utmärkt vapen mot Asterina och det är Nardoa.Man ser en käka en här på bilden. Kanske inte aktuellt för dig men som info till andra med Asterina-utbrott.

Nardoa.jpg

ASTnardoagalatheae1.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har hur många som helst i mitt äldsta 27 liters. De äter kalkalger och det verkar som om kalkalger reagerar på samma sätt som mycket annat. Hård betning gör att de växer ännu bättre. Inte upplevt något problem mer än att jag såg en liten (lite större än ett knappnåshuvud) skivanemon bli angripen genom en sjöstjärna satte sig över den. Efter två dagar fanns inget kvar. Den sjöstjärna var inte riktig likadan som din. Om det skulle bli alltför många av de här små sjöstjärnorna kan du skaffa den häftigaste räka som existerar - Harlekinräkan (se länk http://www.cowries.info/travels/borneo/10-31(21.33.58)Borneo.jpg eller http://www.santanaphuket.com/images_local/harlequin-shrimp.jpg. De äter uteslutande sjöstjärnor och de tar även dessa små. Forsberg här på forumet har en som han aldrig matat utan den överlever på hans småstjärnor.

MVH Lasse

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 2 veckor senare...
  • 2 månader senare...

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...