Gå till innehåll

Akvarium på Youtube: Fast i Havet


mikoto

Rekommenderade inlägg

Jag driver en liten kanal på Youtube om akvarium, med nästan full fokus på saltvatten. Den heter "Fast i Havet". Målet har nog mest varit att skapa filmer där jag får berätta om något jag finner intressant och får samtidigt prata av mig lite, men syftet är nog att det ska vara lärorikt / informerande för mina stackars offer. Kvaliteten är i mina självkritiska ögon ganska varierande men överlag tycker jag det blir bättre i alla fall.

 

Materialet är ganska spretigt men det mest lyckade är nog den spellistan jag döpte till saltvattensgrunder där temat är att förklara olika koncept och ge en introduktion. Det har mest handlat om kemi men drömmen är i framtiden att kunna ha ämnen som "vad är en fragg?" eller kanske "En enkel introduktion till SPS". Det är lite svårt att göra ämnen bara där jag vågar stå ordentligt för det jag säger och inte bara upprepar något jag läst någon annanstans.

 

Några videos som kanske inte blev publiksuccéer men jag själv blev ganska nöjd med är mitt sätt att förhålla mig till Kh, Ca, Mg samt Nitrat och Fosfat.

 

 

 

De representerar nog ganska väl vad jag ville nå ut med.

 

Men det finns lite allt möjligt, överlag tycker jag nog själv att man ska helst börja med de nyaste filmerna och jobba sig bakåt om man står ut... 🙂

 

Jag gjorde hela kanalen på svenska, det är lite väl nischat egentligen men det kändes synd att det fanns så lite innehåll på svenska YouTube om ämnet så jag körde på det alternativet. Jag har nog haft väldigt mycket teknikfokuserat innehåll än så länge och borde jobba mer på det levande.

 

Men annars är en länk till kanalen här: http://www.youtube.com/@fastihavet

 

Min tid för att skapa dessa filmer har varit otroligt trytande det sista året, men förhoppningen är att kunna komma igång igen så småningom. Kanalen är inte död på något vis. Den har även inget kommersiellt syfte, jag kommer troligtvis aldrig kunna tjäna några pengar på dessa filmer så har inget sådant inbakat i klippen.

 

Jag tycker att utrustningen att filma med är otroligt kul. Har någon tankar på att göra något liknande så pratar jag gärna sådant med 🙂 

  • Gilla 4
Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...