Gå till innehåll

Anders 675L "in wall" projekt


Hultis

Rekommenderade inlägg

tack allihopa! jag är lite chockad själv över att det har färgat ut som det har gjort men jag skulle gissa på att jag har förhöjda nivåer av nitrat i karet m.m. ska bara skaffa en regulator till flaskan så ska reaktorn igång och förhoppningsvis ge lite mera fart på korallerna. just nu får dom mg och ca i pulverform lite då och då när jag kommer ihåg det ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • Svar 357
  • Skapad
  • Senaste svar

Mest aktiva i detta ämne

Mest aktiva i detta ämne

Populära bilder

Skitfint!

Har du någon helbild på akvariet?

tackar! jag ska se om jag hittar nån bild som man inte behöver skämmas över, helbilderna blir lite knepiga tyvärr..

tokigt snyggt Anders! Skoj att det växer! Fraggarna jag fick av dig har växt till sig rejält. De har alla etablerat sig med en fet fot!

hur går det med Tanten o bullen i ugnen?

Dave

tack å tack, ja nu är det inne i en bra period. hoppas det håller i sig bara :S skiftade lysrören häromdagen så dom sitter varannat och gud vilken skillnad det blev! rengjorde alla reflektorerna samtidigt och det gjorde susen i m**** ;) gött att dom klarade sig!

det går att framåt, hon börjar bli framtung nu iaf hehe, så nu är det väl cirkus 4-5 veckor kvar.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jo just d, jag skriver med en tår i ögat :ledsen: min xanthurus blev akut sjuk igår, den hade nåt vit aktigt parti runt pannan och lite på sidorna, det blev på en dag. på fm när jag matade dom såg han helt frisk ut men på kvällen var det en helt annan fisk? han stod stilla mot en ruta bara sen såg gäl fenorna lite taskiga ut och nu idag är den borta. synd på så grann firre..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jävlar du anders, grymma färger och grym tillväxt!

Vad var det där för skitsnack om FO? ;)

Va alderles för länge sen jag såg karet nu, behöver lite inspiration ;) Hur jobbar du nästa vecka?

hehe, blev en nytändning.. men det var inte långt undan för ett tag sen, då var det nära att allt var ute på annons här. hade glömt osmosen IGEN efter ett nattskift så hela sumpen var full och rann över så salthalten var nere på 1.012 och då tänkte jag sätta mig vid datorn och lägga ut en annons för jag var så j*vla trött på skiten! men jag sov på saken och ångrade mig sedan..

jag jobbar natt lörd, sön, mån sen EM på tis, ons och tors så kanske nästa fredag om du har tid? vi får höras på msn.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 1 månad senare...

får hålla tråden vid liv.. något så när iaf :smiley24: hoppas inte ni tröttnat på mig än när ni får se samma bilder (anser jag) men jag hoppas korallerna växer på sig så det ser annorlunda ut mellan varven ist för att möblera om skiten ;) hehe

post-1301-14468914627736_thumb.jpg

post-1301-14468914627971_thumb.jpg

post-1301-14468914628185_thumb.jpg

post-1301-14468914628377_thumb.jpg

post-1301-14468914628563_thumb.jpg

post-1301-14468914628745_thumb.jpg

post-1301-14468914628926_thumb.jpg

post-1301-14468914629112_thumb.jpg

post-1301-14468914629294_thumb.jpg

post-1301-14468914629472_thumb.jpg

post-1301-14468914629652_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

vilken typ av kamera är det du kör med ?
kan inte var lätt att fota fiskarna eller du har lärt dom att pausa ? imponerande kvalle ändå på fiskbilderna.. dom festa här har ju säkert provat att fota o jag vet hur det går.. :(

det är en olympus sp 500 uz. 6mega pix

jag använder blixt på dom flesta fisk bilderna för då blir bilderna någorlunda stabiliserade, annars brukar det vara som ett streck i kameran när fiskarna drar förbi i 100 blås! men dom brukar vara snälla för det mesta mot mig..

annars är jag het okunnig när det gäller fotografering, har provat det mesta i inställningsväg utan några värre framsteg..

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

tack crille, jag har redan så många tusentals bilder i datorn då jag har lite svårt för att radera dom så jag måste försöka få ner antalet bra direkt hehe

jag har provat alla slags iso, färg inställningar, slutar tider m.m. men jag kommer inte närmare än så här.. så nåt halv proffs är jag inte i närheten utav :x

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

spelar ingen roll,kul att titta på svenska burkar ändå

där har du en poäng ;)

Ser bra ut Anders! :) Är det så blåtonat i verkligheten som på bilderna också?

tack du :) nja inte riktigt.. det är mera gult och disigt/dimmigt känns det som. sen är det väldigt skuggigt längst fram mot fram rutan tack vare den feta väggen på 20 cm som skuggar bort en hel del ljus så intrycket blir att det ser mörk ut vilket det oxå gör, ganska irriterande, men hade jag gjort hålet större så jag kunde sätta rör ända ut hade det sett konstigt ut ändå för då hade jag fått gjort ett foder runt akvariet som hade varit 30-40 cm och det hade nog sett dummare ut. nu skulle jag helst vilja sätta några slags luckor där ändå. får se om jag får tråkigt nån dag och spränger bort en del av väggen ;)

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

oki, ja jag hoppas det, formen håller sig bra, men det är inte mycket färg på den för tillfället, den är brun med lite lila/ljus blåa toppar.. ska fiixa till värdena så småningom, ska bara fixa reaktorn så jag kan få lite stabilitet sen vodka igen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

  • 3 veckor senare...

japp japp som jag skrev i föregående inlägg så ska vissa saker fixas till och ett steg närmare är jag idag, håller på att blandar till ca 50l vatten för kommande vattenbyte.. ska bli spännande att se för jag har enbart kört med TM proreef tidigare (förutom nån skvätt RC) men nu blir det korallen zucht salt ist :) sen blev det byte av fosfat media till FM ultra power phos + att en skvätt explorer åkte i karet ;) så jag för kampen vidare för finare akvarium!!

fick hem lite grejer till reaktorn i fredags men jag glömde beställa en magnetventil av ren okunskap så en sån kommer väl under veckan oxå, men efter det ska det inte behövas nåt mer förhoppningsvis

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

ja detta borde nog ligga under "detta bör man INTE göra tråden" men jag hittar den f*n inte, iaf så vet jag hur det blir när en doppvärmare exploderar i en hink! glömde stänga av den efter att jag pumpat över det färska vattnet för att ta nästa hink och sen när jag var klar men slangen så var det klart att det skulle skvätta vatten på den något stek heta värmaren och j*vlar va det small och lukta aber.. trodde jag skulle drita knäck i spiraler men vilken tur att den låg i hinken för det blev glas lite här och var :x

jaja vattenbyte blev det iaf..

post-1301-14468914775403_thumb.jpg

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Skapa Ny...