Gå till innehåll

Fosfat


SkogsflickaN

Rekommenderade inlägg

Norsk förklaring.

Fosfatkonsentrasjonen i et korallrevsakvarium stiger gradvis grunnet 4 faktorer så sant man ikke gjør mottiltak. Disse 4 årsakene er følgende:

  1. Levende organismer i karet frigir alle fosfat. I avføringen til fisk er det fosfatinnhold. I sær frigis det til vannet rikelig ved død av dyr og alger.
  2. Fosfat tilføres med foret. Flakfor inneholder ca 3% fosfat. I et tenkt eksempel vil for eksempel ett måltid med 5 gram flakfor i en 375 liters tank gi en økning av fosfat på omtrent 0,4 ppm. Overforing vil etter hvert gi en høy fosfatverdi hvis man ikke fjerner dette.
  3. Fosfat kan tilføres fra vannet vi får via springvannet i hjemmet vårt. Dette vil variere fra sted til sted. For å vite dette sikkert må man får det målt.
  4. Fosfat kan følge med som biprodukt ved dårlige produkter –som for eksempel kalsiumhydroksid som vi lager kalkvann av og via enkelte kalsiumkloridløsninger og bufferløsninger.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Capote:

Jag får tacka för ditt svar, även om det var på norska... men det är väl alltid bra att träna upp sina norska kunskaper (just ja.. vilka då?).

Men då var det i alla fall som jag trodde, att fosfat inte bara kan bli av ingenting, utan det måste till någonting för att det ska bli fosfat i vattnet.

Jamone:

På sätt och vis så var det ju en norgehistoria... fast inte med någon humor i :P

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...