Jump to content

JMAONE

Medlem
 • Posts

  1,224
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JMAONE

 1. Usch... hur kan man vilja äta delfin eller val???? Skrev också under!
 2. Täckt med vita skivor.. nu förstår jag inte?
 3. JMAONE

  Mauritius tips

  Morr, så avunsjuk!!! Det går väl inte att misslyckas med dyken där borta.. Var man än hoppar i så är tappar man väl hakan av allt vackert.. Oh vad jag vil dyka!
 4. Ha ha.. gillar din formulering... "och annat gegg"! Ha ha
 5. Ja.. himla synd på en sån fin bläckfisk!
 6. En av mina leveranser kom aldrig fram... varav jag mailade dem.... De skulle skicka ett nytt paket och sa att de även skulle bjuda på en flaska Rotiefiest samt återbetala frakten.. Ett paket kom men jag fick aldrig någon extra flaska Rotiefiest och någon återbetalning såg jag inte heller Så kan det gå... Annars fungerade det bra! Hoppas du får ditt paket snart!
 7. Ja, precis... en förutsättning är ju att det finns god ventilation ut ur rummet annars blir det ju tropiskregnskogsklimat.
 8. Ja och kanske hur ofta de får mat också... då jag matar min sparsamt...
 9. Ja återigen verkligen snyggt Calle. Du ligger ganska högt på kalciumet. Har du något resonmang? Djur och koraller verkar ju trivas så det är nog ingen fara ... men har du alltid haft så högt Ca?
 10. Ropa även in en någon variant av TDS-mätare... suveränt som indikator tycker jag i alla fall! http://cgi.ebay.com/Dual-Inline-TDS-meter-Reverse-Osmosis-RO-DI-only-26-95_W0QQitemZ250075114957QQihZ015QQcategoryZ46310QQrdZ1QQcmdZViewItem
 11. Jag kan starkt rekomendera Aqua Safe i Tyskland.. De säljer ofta billiga RO enheter på tyska ebay... Här är en del auktioner... Helt klart det billgaste alternativet jag har sett! Kolla även in deras box med 21 ersättnignsfilter... http://search.ebay.de/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.de%2Fws%2F&fkr=1&from=R8&satitle=aquasafe&category0=
 12. Men om man även lägger ett sista lager med Epotex lack så ska det nog vara mer än lugnt!
 13. Ja det dunstar en hel del då man inte ska ha täckglas då ljuset får det svårare att tränga igenom glaset. När det gäller avdunstningen så underlättar det väldigt mycket om har automatisk vattenpåfyllning av osmos vatten. Om du väljer MH lampor så utvecklar dessa mer värme än lysrör men å andra sidan så får du den underbara glittereffekten som jag personligen inte skulle vilja vara utan. Jag kör med MH och klarar mig utmärkt med en bordsfläkt för kylning... många säger dock att inte detta räcker men då skulle jag bara föreslå ytterligare fler fläktar istället för att köpa en dyr vattenkylare.
 14. Måste säga att jag tycker den drog ihop sig lite långsamt jämfört med min knallgröna Haddoni som bara tar ett par sekunder på sig... men det är väl olika.
 15. Hoppas du har lite bättre tur med denna fisk.. .Håller tummarna!
 16. Hej på er saltisar! Jag börjar med en ursäkt till vår medlem Watter (Emil). Jag hade nu ikväll ett långt samtal med en nära person till Watter. Han förtydligade för mig om innebörden i en tidigare pm dialog jag har haft med Watter. Jag höll med honom att min avslutningsfras var högst olämplig (Oavsett om man är moderator eller inte). Ovanstående pm dialog har jag och de andra moderatorerna redan internt diskuterat och även de har kommenterat mitt olämpliga språkbruk. Jag meddelande mina kollegor (Admin/ Moderatorerna) om att de aldrig skulle läsa något liknande språkbruk från min sida igen. Emil då detta skedde för ett par veckor sedan och vi även hade ytterligare en diskussion senare om saken, så trodde jag att saken var utagerad och att vi skulle stryka ett streck över saken. Tydligen kände du inte så, så jag hoppas att nedanstående rader gör att du känner dig lite bättre till mods och hoppas på att du godtar min ursäkt. Emil, Jag ber verkligen om ursäkt! Speciellt för mina slutord i vår dialog. Jag borde nog inte ha haft dialogen med dig på det sättet som jag hade i huvudtaget! Nästa punkt på min agenda är faktiskt en offentlig ursäkt till Tedb. Här följer lite bakgrund; I ett pm från Ted till mig bad han mig plocka bort hans mycket uppskattade bildtråd på forumet. Mitt sätt att svara dig på var mindre lyckat. Eller snarare inte alls. Mitt enda svar var nämligen. ”Okey, ska jag stänga av ditt konto också? Så ska man aldrig svara en medlem... Hoppas även du Ted ser en viss upprättelse i och med min offentliga ursäkt. Detta är nämligen absolut inte i linje med hur en Moderator på Saltvattensguiden ska bemöta sina medlemmar. Summan av dessa två händelser är att jag som moderator faktiskt inte har visat riktigt god anda. Jag kan ha mina privata ursäkter, men jag ser att dem inte är irrelevanta. För Saltvattensguidens medlemmars bästa och inte minst för Admin och övriga kollegors bästa intresse så måste jag ta av mig hatten och tacka för mig. Jag kommer fortfarande vara medlem och en intresserad sådan. Men min moderator skylt plockas härmed ner. Tack för ordet! Med vänliga hälsningar Jonas Malm Fd Moderator Saltvattensguiden PS, Admin kommer att komma ut med kompletterande information under söndagen om bakgrunden till den nyligen genomförda banningen, som för övrigt alla moderatorer står bakom, och en del annat.
 17. Om du bara laggt ut 3500 kr och om du själv är nöjd med utfallet så har du verkligen lyckats så jag får gratulera! Själv kan jag inte ens köpa nya glödlampor till mitt kar för den slanten Det kanske hörs men jag har en liten period just nu då jag tycker att akvarie hobbyn är och har kostat för tok för mycket... Sådana perioder är väl jag inte ensam om eller hur???
 18. Beror ju mycket på vad man har i karet också och det framgår inte riktigt av omröstningen i länken...
 19. Ha ingen brådska att stoppa i fisk bara för att du har lite cocepods el. liknande... Se till att karet är väl inkört först... Det beror i och för sig lite på hur du har tänkt att driva akvariet.... Men hellre ett par månader för länge utan fisk.. än en dag för tidigt är min filosofi.
 20. Innan ditt kar krashade så hade du väl planer på att bara ha montiporor har jag för mig... något av ett renodlat artkar kanske på gång eller?
×
×
 • Create New...