Gå till innehåll

lite råd om tillvägagångssätt


ppihlstrom

Rekommenderade inlägg

Jag har haft lite krångel med mitt akvarium o sump, plus att jag ändå tänkt "möblera om" i karet, och ta bort min sand, som jag förstått är alldeles för finkornig, plus jag har ledsnat på den... hur ska jag gå tillväga? Ska jag plocka ur koraller, fisk o så och lägga det i en separat balja, eller räcker det om jag flyttar sånt åt ena sidan i karet medans jag möblerar? Misstänker att det kommer att grumla en del, men jag har läst någonstans att det inte gör något...

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jo, jag har ju tänkt att göra vattenbyte i samma veva, men rätt mycket av sanden ligger under stenarna - vilket tror ni alla levande varelser mår minst dåligt av: att vara kvar i akvariet medans jag rotar runt, eller flytta till en separat balja en liten stund, medans jag städar o bygger om...?

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Jag har gjort ordentliga stenflyttningar i mitt kar när allt varit i karet, och jag har inte märkt att de farit illa utav det. Skiten som virvlar upp far runt en del, men mycket av det följer med i ytavrinningen där man kan ha lite vadd som gångar upp det grövsta som man sedan bara plockar upp och kastar i soporna när det lagt sig igen.

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

jo, det har du rätt i. Jag får nog skaffa mig en kompetent kollega, eller en slang med mindre diameter om jag ska hinna lyfta sten o suga, men då så... Jag tar nog o sprider ut det hela över några veckors vattenbyten. Jag sög ur all synlig sand nu ikväll, och bytte vatten - allt som överlevde gårdagens, tja, strul verkar må skapligt!

Länka till kommentar
Dela på andra sidor

Gå med i konversationen

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto, logga in nu för att posta med ditt konto.

Guest
Svara på detta ämne...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Ditt tidigare innehåll har återskapats.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Skapa Ny...