Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Tomas E

Stödjande medlem
 • Antal inlägg

  32
 • Gick med

 • Besökte senast

Allt postat av Tomas E

 1. stjärnpolyp kanske. Svårt att se.
 2. 151-720 liter

  Vackert så man blir tårögd.
 3. För första gången har jag startat ett akvarium allt enligt lasses metod. Varför har jag inte gjort det förr? Mitt liv är nu indelat i före och efter Lassemetoden. Tack Lasse.
 4. Ok, det låter bra. Tack
 5. Jag har mest marcorocks i mitt akvarium och några levande stenar med fina kalkalger. Min fråga är om kalkalgerna kommer att sprida sig till de andra stenarna ? Det är ju betydligt snyggare med kalkalger.
 6. Det är väl inte så jobbigt att göra ren kammen med en gammal tandborste.
 7. 151-720 liter

  Nu är det tätt. Bort med röret och skruva dit med kvinnohand som de sa på triton.
 8. 151-720 liter

  Jag får det inte tätt vid huvudröret ned till sumpen. Omöjligt att få bort röret och börja om. Kan jag göra något annat, limning eller?
 9. 151-720 liter

  Tack för svaren då blir det nog ett sånt.
 10. 151-720 liter

  Funderar på att köpa ett reefer 250 , så nu undrar jag hur nöjda ni är med erat. Fördelar och nackdelar Om det är värt pengarna. Tack på förhand.
 11. Första bilden ser jag bara kalkalger om det är det du menar. Sen är det en plattmask. Och sist men inte minst en glasros.
 12. Du har inte limmat något med vanlig silocon ? Känner en som gjorde det ( jag) och det var samma syntom.
 13. Finns det att få tag i ny pump alt. lager till den eller kan jag ta en annan pump?
 14. Jag ägde en för ungefär 30 år sedan. Då kallades den för Filipinsk kirurg men det är nog bäst med det latinska namnet. Mycket trevlig och tålig enligt mig men svår enligt reflex. Min blev nog ca 8-9 år. Jag kanske hade tur.
 15. Den finns nog i alla välsorterade butiker. Triton har den för 125 kr.
 16. Det låter ju vettigt. Jag hade inte hört det talas om det. Kanske mitt låga vattentryck som gjort att jag klarat mig.
 17. Jag har haft min osmos kopplad till blandare i flera år. Aldrig märkt ngt fel på den.
 18. Mina eremiter trivs också i Milkan och har gjort det i flera år. Jag har aldrig upplevt något negativt med det. Milkan växer så det knakar.
 19. 151-720 liter

  Det funkar bra med silicon.
 20. nano

  Jättesnyggt. Det kliar i fingrarna, man vill bygga nytt själv.
 21. Jag har alltid legat på ph 7,7 med salifert, men med read seas test låg jag plötsligt på 8,3. Märkligt? Vilket ska man tro på? Har alltid kört med kalkvatten.
 22. En sak som många pratar om är bytat vatten. Är det bättre än osmosvatten? GOTT NYTT ÅR!!!
 23. Ser kanonfint ut. Se till att sätta någon form av gångjärn på överdelen så att du kommer åt allting.