Jump to content

Tomas E

Stödjande medlem
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tomas E

 1. stjärnpolyp kanske. Svårt att se.
 2. Akvarium med inbyggd sump. Mått 55*55*55. Doppvärmare, returpump, skummare tunze 9004, maxspect razor med 120 linser 130w. 3500 kronor. Finns strax norr om Uppsala. Mitt nummer 0730249839
 3. Tomas E

  Lassemetoden

  För första gången har jag startat ett akvarium allt enligt lasses metod. Varför har jag inte gjort det förr? Mitt liv är nu indelat i före och efter Lassemetoden. Tack Lasse.
 4. Tomas E

  Kalkalger

  Ok, det låter bra. Tack
 5. Tomas E

  Kalkalger

  Jag har mest marcorocks i mitt akvarium och några levande stenar med fina kalkalger. Min fråga är om kalkalgerna kommer att sprida sig till de andra stenarna ? Det är ju betydligt snyggare med kalkalger.
 6. Det är väl inte så jobbigt att göra ren kammen med en gammal tandborste.
 7. Nu är det tätt. Bort med röret och skruva dit med kvinnohand som de sa på triton.
 8. Jag får det inte tätt vid huvudröret ned till sumpen. Omöjligt att få bort röret och börja om. Kan jag göra något annat, limning eller?
 9. Tack för svaren då blir det nog ett sånt.
 10. Funderar på att köpa ett reefer 250 , så nu undrar jag hur nöjda ni är med erat. Fördelar och nackdelar Om det är värt pengarna. Tack på förhand.
 11. NÄR GÅR DET ATT TIDIGAST ATT HÄMTA DET?
 12. Första bilden ser jag bara kalkalger om det är det du menar. Sen är det en plattmask. Och sist men inte minst en glasros.
 13. Du har inte limmat något med vanlig silocon ? Känner en som gjorde det ( jag) och det var samma syntom.
 14. Tomas E

  Hea 80

  Finns det att få tag i ny pump alt. lager till den eller kan jag ta en annan pump?
 15. Jag ägde en för ungefär 30 år sedan. Då kallades den för Filipinsk kirurg men det är nog bäst med det latinska namnet. Mycket trevlig och tålig enligt mig men svår enligt reflex. Min blev nog ca 8-9 år. Jag kanske hade tur.
 16. Den finns nog i alla välsorterade butiker. Triton har den för 125 kr.
 17. Det låter ju vettigt. Jag hade inte hört det talas om det. Kanske mitt låga vattentryck som gjort att jag klarat mig.
 18. Jag har haft min osmos kopplad till blandare i flera år. Aldrig märkt ngt fel på den.
 19. Mina eremiter trivs också i Milkan och har gjort det i flera år. Jag har aldrig upplevt något negativt med det. Milkan växer så det knakar.
×
×
 • Create New...