Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

Tribiani

Styrelse
 • Antal inlägg

  2 853
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Days Won

  21

Allt postat av Tribiani

 1. Inga ändringar är gjorda men vi får ta oss en titt på det.
 2. 151-720 liter

  Spännande . Ser bra ut än så länge
 3. Manualen är i pdf-format Manual till TRITON-Lab balling Elementz BASE.pdf
 4. Tack @Slanten, det blir ju en hel del jobb som kanske inte syns så mycket.
 5. Nu vet ju du @stigigemla att mycket av det jag skriver inte syns i det öppna forumet. Nya medlemmar med nya idéer och drivkraft behövs alltid till föreningen. Vi har en stor uppdatering framför oss som behöver genomföras så fort som möjligt. Man måste dock vara försiktig och vara väl förberedd så att inget försvinner när man uppdaterar. Alla plugins måste finnas till den nya versionen också.
 6. Jag ska se om det går att lösa med vår programvara eller om det finns ett plugin som löser det. Det går kanske att ställa in "Vad är nytt" så att man får samma funktion. Ska ta en titt på det @Lasse.
 7. Hur är det tänkt att "Obesvarade trådar" ska fungera? Är det en samling inlägg från alla andra underforum?
 8. Mellan 2016 och 218 har vi fått nya användare (som har uppgett sitt hemland) från länder utanför Sverige. Det är väldigt trevligt 14 från Norge 2 från Danmark 1 från Finland
 9. Jag har skickat pm till dig @Fagerberg
 10. @Fagerberg, jag kollar på det när jag kommit hem ikväll.
 11. Hur har det gått för dig @resville?
 12. Din lokala akvarieaffär har säkert skal i olika storlekar. Zoogiganten i Lomma har nog. Annars finns det säkert någon här på SG som har tomma skal.
 13. 151-720 liter

  När man ska fånga in invånarna i akvariet gäller det att vara alert och snabb så att de inte smiter ut ur fällan
 14. Jag får dra igång en tråd om mitt nya kar. Det är ett 360 liters med optiwhite på 3 sidor och en sump på ca 120 liter. Karet är borrat med 3st 25mm hål, två ner och ett upp. Karet står på en aluminiumställning som är klädd med högblanka vita skivor. Måtten på karet är 120x60x50cm. Lite teknik: - Belysningen är ett hemmabygge bestående av 2st 100W Dreamchip som kompletterats med 4st 20W Violet Blue Hybrid Multichip. Det finns en tråd om dem här. Jag använder Janne68s styr- och drivkort för att styra belysningen. Dreamchipen kommer att ha ett max på ca 180W per chip. - Skummaren är en Bubble-Magus Curve 5. - 2st WP-25:or står för vågorna (jag funderar på att byta ut dem mot 2st Tunze 6055:or med en wavecontroller) - Returpumpen är en Sicce Syncra Silent 5.0 - Ruwal 20W UV-C med en Sicce Syncra Silent 1.0 - 300W doppvärmare Jag har även byggt in en 12V slinga som jag kan använda för att pumpa vatten på olika håll. Tex kan jag pumpa osmosvatten från dunk till osmosfacket i sumpen. Ventilationen i skåpet står 2st Noctua 140mm fläktar för.
 15. Ett stort grattis Stig . Du är väl värd all uppskattning .
 16. Jag upplever inte det.
 17. 151-720 liter

  Kalciumhydroxiden var riktigt effektiv mot glasrosor :). Den nya pumpen till osmolatorn har kommit och är installerad. Skönt att slippa fylla på vatten manuellt. Tyvärr packade min Euphyllia ancora ihop helt plötsligt och snabbt efter många år i karet. Den hade vuxit rätt bra så det var sorgligt. Fick flytta runt lite på korallerna så att det inte såg så tomt ut. Min Briarium sprider sig för fullt så den täcker upp de tomma fälten på stenarna. Lite nya bilder från karet. Några bilder uppifrån när pumparna var avstängda pga glasrosbekämpning
 18. Från onsdagen den 31/5 klockan 23.30 och cirka ett dygn framåt kommer Köp & Sälj att vara nedstängt. Annonsforumet kommer att göras om så att det liknar det gamla utseendet med kategorier istället för prefix. Taggarna kommer att finnas kvar för att lättare kunna hitta specifika annonser. Alla annonser behöver flyttas in under respektive kategori. Vi hoppas att detta kommer att förenkla Köp & Sälj. /Saltvattensguiden
 19. Gamla annonser plockas bort. Vi försöker ta bort alla som är äldre än ett år. Det är många så det kan ta ett tag men jag raderade massor av annonser när jag gjorde om köp o sälj senast. Om du inte vill ha ditt telefonnummer i annonsen @turboadde så förmedla det tex via pm istället. Skriv i annonsen att kontakt sker via pm. Om man inte är registrerad eller inte har loggat in så har man följande ruta överst i forumet. Där står det att man får tillgång till bland annat köp och sälj om man registrerar sig. Skoj att forumet är omtyckt . Vi försöker hela tiden förbättra det.
 20. De senaste 2 åren har vi ca 50 nya medlemmar per månad. Lite färre på sommaren och lite fler på vintern. Det borde ge mer aktivitet. Angående köp och sälj så får vi återkomma med hur det blir framöver. Förr var man tvungen att vara stödjande medlem för att få tillgång.
 21. Fixat @Lasse
 22. Det ser ut att finnas några i Kalmarregionen. Ta en titt på vår medlemskarta. Du kan lägga in dig själv där också om du inte redan gjort det. Hoppas att du får kontakt med några saltisar
 23. Vad spännande :). Hoppas på en bra fångst.
 24. @acuario, jag har gjort en liten guide hur du ska göra för att söka bland annonserna. Du hittar den här.
 25. 151-720 liter

  Det tuffar på @Moose. Dock har jag inte blivit av med glasrosorna ännu. Pumpen till min osmolator packade ihop för ett tag sedan så jag får köpa en ny pump.