Välkommen till Saltvattensguiden

Registrera dig nu för att få tillgång till alla våra funktioner. När du registrerat dig och loggat in, kommer du att kunna bidra till denna webbplats genom att skicka in ditt eget innehåll eller svara på befintligt innehåll. Du kommer att kunna anpassa din profil, kommunicera med andra medlemmar via din egen inkorg (PM) plus mycket mer! Du kommer även att få tillgång till en stor kunskapsbank, vårt artikelregister, Köp & sälj m.m. Detta meddelande kommer att tas bort när du har loggat in.

freddi36

räkmix med vitlök?

8 inlägg i detta ämne

är det någon som har testat att ha i vitlök i räkmix? det ska ju vara bra mot t.ex vita prick. någon som har testat och har ett recept?

sen en fråga till, just nu har jag ingen skummare för jag har ganska låg belastning på karet, vad kan jag då ha som bindningsmedel i mixen? i gelatin som jag använt till fiskarna i mina sötvattenskar finns det ju en väldig massa protein. jag tycker det är onödigt att stoppa i en massa protein i maten eftersom jag har ingen skummare som tar hand om resterna.

det jag har tänkt ha i är:

räkor, eventuellt crabsticks, lite ärtor. jag hade tänkt ha i musslor men sen tänkte jag på att dom är filtrerare så dom kan ju innehålla vad som.

fiskarna jag har är clowner och dom är väl till största del köttätare så jag vill ha en "röd" räkmix.

tacksam om någon har ett bra recept och vill dela med sig av det :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

ingen som har testat?

jag hade tänkt göra en räkmix på nästan bara räkor + kanske lite ärtor och musslor. sen har jag lagt en öppen vitlöksklyfta i ett glas vatten över natten. när mixen är klar så häller jag i vitlöksvattnet (utan klyftan) som jag sen mixar. sen häller jag allt genom ett kaffefilter så att vattnet försvinner men vitlökssmaken/doften finns kvar. jag vill ju inte ha för rinnig mix.

det kan väl funka? :)

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Funkar säkert men är det inte bättre o pressa klyftan i vattnet? Vet att det fanns en tråd om någon här på guiden som gjorde en räkmix.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

jag kar krossat klyftan med en kniv, sen har den legat i vatten över natten och vattnet smakar mycket vitlök så jag tror inte det behövs. vill inte ha med några bitar av vitlöken i mixen.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Har inte hört talas om att vitlök ska vara bra mot vitaprick! Däremot så ska det vara bra mot bakteriella åkommor i magen-tarm precis så som hos Homo sapiens!

Vill man inte pressa i vitlök i mixen, så kan man köpa vitlökspulver från kryddhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Men köp inte vitlöksalt.

Jag har vitlökspulver i min räkmix och det funkar bra! Men jag matar inte i saltkaret med mixen av någon anledning. Där blir det bara fryst artemia.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

det finns lite trådar om att vitlök ska förebygga och stärka imunförsvaret på fiskarna mot angrepp av pricksjukdommar. men inga direkta recept (jag har inte hittat några) på någon hemagjord röra som innehåller vitlök som t.ex räkmix.

jag testar med att sila vitlöksvattnet igenom mixen och sen för att få bort vattnet så häller jag mixen genom ett kaffefilter.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Här:

http://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=32440&highlight=hemmagjord

Här:

http://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=31405&highlight=hemmagjord

Här:

http://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=13716&highlight=hemmagjord

Ett axplock av trådarna funna med den utmärkta sökfunktionen här på SG.

EDIT:

Precis som nämnts tidigare så finns det inga vetenskapliga bevis om att vitlök stoppar parasiter varken innanför eller utanpå skinnet.

Däremot ska det finnas bevis om att det stärker immunförsvaret, och därmed får djuret lättare att återhämta sig från sjukdom.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Ja har hackat en liten klyfta då och då och lagt i karet, alla mina fiskar utom clownerna käkar vitlök och verkar gilla det.

Dela detta inlägg


Länk till inlägg
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Registrera ett nytt konto i våran gemenskap. Det är lätt!


Registrera ett nytt konto

Logga in

Redan medlem? Logga in här.


Logga in nu