Jump to content

Ricke

Medlem
 • Posts

  2,437
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ricke

 1. Bytte plats på några dioder i rampen så jag fick mer blåljus Bra tillväxt på Stjärnpolypen. Lite mycket partiklar i karet än, så ska göra ett lite större vattenbyte i veckan.
 2. Karet tuffar på och har nu fått 4 nya invånare, lite bråk och gruff i början, men nu hoppas jag de hittat sin plats. Vattnet blev lite omrört av lite mer aktiva bottenfiskar så ska göra lite filter till ena pumpen som kan samla upp lösa partiklar. Brunalgsstadiet har gått över till grönalger och på vissa ställen till lila kalkalger så det känns stabilt, även om det är grönt. Stjärnpolypen växer så det knakar. De nya firrarna är: Salarius ramosus Gobiodon okinawae Canthigaster benetti Pholidichthys leucotaenia Här kommer en film från karet som varit igång med salt sedan början på december.
 3. Sorry såg nu ej död sten... Skickat från min iPhone med Tapatalk
 4. Jag har död sten kanske 5-10kg Skickat från min iPhone med Tapatalk
 5. Karet tuffar på, blev lite Gorgonia i tanken idag [emoji846] Skickat från min iPhone med Tapatalk
 6. Vildvuxet är ju snyggt Ta upp snäckan och skrapa rent den i en bunke med vatten och sedan skölj av den med saltvatten.
 7. Inga aktiva här längre? Skickat från min iPhone med Tapatalk
 8. Såg detta med för x antal år sedan, dock kunde jag inte filma så nära
 9. Hej igen alla saltvänner. Efter flytt till nytt hus någon mil norr om Kalmar och av ren slump fick jag ett RSM130 akvarium, så då var det lika bra att komma tillbaka till saltvärlden, mycket har hänt de senaste åren. Många nya har kommit och gamla lagt av vad jag förstår. Med det här karet kommer jag köra lite blandat mjukkoraller och lps. Ett par fiskar och städpatrull. I dagsläget är det några koraller i och 2 clowner. Hade varit trevligt med lite påfyllning av fraggar eller microdjur om någon känner för att donera/sälja till välgörenhetspris till en gammal saltis som gav mycket när han själv hade fullt i sitt gamla kar. Karet har en ledramp inbyggt i huven så det är lite speciellt på så vis. Kul att vara tillbaka och hoppas detta karet kommer gå bra
 10. Vore trevligt att få ihop vilka som är aktiva runt om Kalmar
 11. Efter en ny flytt till ett nytt hus så lämnades detta karet kvar, men jag har dragit igång ett RSM130 nu så man lite salt i alla fall Om någon vänlig själ har fraggar av knappar, skivor eller andra mjukisar, att donera tas de tacksamt emot
 12. Vad som uppfattas snyggt är oftast individuellt. Själv tycker jag blått ljus är snyggt och naturligt ljus också är snyggt. Viktigaste är att visa hur det ser ut i verkligheten. Eller så nära som möjligt. Är det blått ska det vara blått osv :-) Ska bli kul att gå lös på mitt nya kar sen med min utrustning. Tekniken har gått framåt sen jag fotade/filmade salt sist. Från 480P till 4K är steget långt, så ska bli kul att testa sen.
 13. Testa att ändra vitbalansen i kameran för att få till mindre blått.
 14. SG är ju en skatt som hjälp oss "veteraner" långt innan FB blev populärt och sökfunktionen här är himmelskt. Plus att man kan/kunde skaffa nya akvarievänner på SG. Saknar dock det gamla SG, men tiderna förändras och vissa "rävar" hänger i alla fall kvar. SG [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
 15. Nu ska snart karet fyllas med salt efter sommarens väntan. Om 2 veckor blir det salt och levande sten i karet. Just nu är det sötvatten och död LS i. Väntans tider är snart förbi.
 16. Börjar fyllas sakta, men säkert.
 17. Tack! Inte jag som gjort den. Men den är gjord av något frigolit liknande.
 18. Hej igen alla gamla och nya saltisar. Tänkte det var dags att starta en ny tråd om min omstart på mitt stora kar på 1125 liter. Kommer köra low-tech som vanligt med mjukkoraller och några enklare stenkoraller. Ljuset lutar åt 3st metallhalogen 150-250 wattare om jag inte hittar LED billigt. Så karet kommer fyllas om en kort tid för att sedan få gå på inkörning över sommaren, så till hösten blir det dags att befolka med fisk osv. Som ni ser kommer jag testa med en hemmagjord BTN för att få lite annan känsla än på tidigare kar.
 19. Efter många turer och sug som kommit och gått, så är det nu beslutat att dra igång igen till hösten. Kommer börja fylla det med levande sten för inkörning osv, men övrigt levande kommer först till hösten. Håll utkik :-)
 20. Hur många saltisar är fortfarande igång?
 21. Läckert, vad fick du ge för Hawaiiensisen?
×
×
 • Create New...