Gå till innehåll

Matthews

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Andreas
  • Stad
    Malmö
  • Akvarievolym
    58

Matthews's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Inhandlade precis detta kryp som i butiken var benämnd, Blå hummer. Den ser dock ut som en liten languster med sina långa spröt och avsaknad av klor. Någon som vet mer om detta djur, namn mm? Snygg är den iallafall!
  2. Än så länge inte mer utslagen, men köpte den som sagt igår... Hoppas verkligen att den öppnar upp sig bättre med tiden!
  3. Tack förresten Jonas för bra musselinfo! Ja, även ni andra!
  4. Bild på maximamusslan. Tyvärr tagen med en crappy kamera... Man har ju inte råd med mycket annat när det ständigt ska köpas nya kryp och annat till karet... Notera även att jag har lite problem med diverse alger... Fosfatet är enligt tester i det närmaste noll, ändå växer det upp olika algtyper. En del röda makroalger som gärna får vara där men även trådiga gröna alger! Förslag någon på åtgärd?
  5. Tack för svaret Laggeman! Känner mig lite lugnare. Skulle musslan inte trivas vet jag vem jag ska kontakta...!
  6. Införskaffade idag en 4 cm Maxima-mussla till mitt Clown-hotell! Kunde bara inte låta bli, de såg så jäkla läckra ut... Men jag vet att musslor är väldigt ljuskrävande och att man egentligen bara ska ha de under metallhalogen. Har dock hört att en del har de under T5. Jag har placerat musslan högt under bästa ljusläget i karet. Men var detta ett dumt infall och kommer musslan ha svårt att klara sig under mina 36W? Antar att jag kommer få skit av en del här på forumet... Ska stödmata med Phytoplankton. Tror ni att det räcker att strö ut i vattenströmmen som jag brukar eller ska de punktmatas och isåfall vilket är bästa sättet?
  7. Lasse, jag skickade ett meddelande till dig ang microbubblor! Trilobite, jag har gått om extraskal till eremiterna, de byter lite då och då! Jag anar dock att det är den där håriga krabban som varit framme och ställt till det...Kan givetvis ha fel, men den där krabban har fått sina chanser! Nu ska han ut! Försökte lite smidigt fånga honom med en leatherman igårkväll men ack så snabb den lille jäkeln var... Tips på infångningsmetod emottages tacksamt! Har dock lite svårt med "petflaske-tricket" osv i mitt lilla kar... Är även lite orolig för algtillväxt på stenarna...Gröna fjäderliknande alger som börjat ta lite oroande fart. Ska jag ingripa? Har lågt fosfatvärde om jag läser testet rätt, 0.01.
  8. Lägger upp en ny bild på clownhotellet som har gått i ca 1,5 månad. Har börjat växa lite olika gröna och röda alger förutom kalkalgerna, något att oroa sig för? Alla värden ser prima ut. Tillsätter 2 ml All in one i veckan. Har två krabbor, en mörkbrun med röda ögon som verkar ganska beskedlig... men även en ljusbrun hårig sak med lite större klor som jag tror varit på två av eremiterna. De har fått sina skal delvis uppbrutna vid öppningen. Antar att jag borde försöka fånga in den där rackaren...?
  9. Clownhotell som e på uppstart! Blennid som syns på bilden samt två putsarräkor huserar för tillfället. Tänkte stoppa i ett litet clownpar i helgen! Lite halvtaskig bild och en del förbannade microbubblor från skummaren som jag inte lyckas bli av med... Tips någon?
  10. Jag är saltnybörjare med ett litet clownhotell som varit igång ett antal veckor. Har nu upptäckt att koraller är dyrt... Har än så länge tre koraller, en grön kolonialanemon, en sarchophyton och en trachyphyllia. Min undran är nu om privata akvarister har koraller till salu? I butiken kostar ju en korall ofta en 5-600:- och jag vill helst ha små koraller/fraggar att bygga upp mitt lilla kar med. Finns det akvarister i malmö-trakten som gärna säljer lämpliga fraggar till småkar så hör gärna av er till mig..!!
  11. Har en fråga till alla er saltvattensakvarister? Vad ligger era kostnader på egentligen...? Jag har i princip köpt det billigaste karet som finns att få tag men efter bara 1 månad har jag lagt ut närmare 9000:- på kar, sten, koraller och kringutrustning. Vad sjutton har ni med stora kar egentligen för budgetar...? Ingen har väl dock sagt att det är billigt med saltvatten...
  12. Så här ser mitt clownhotell ut efter knappt 4 veckor. Har 6 kg levande sten, 8 snäckor, 4 små blåbenade eremiter, 1 tvåfärgad Blennid, 1 Sarchophyton, 1 Protopalythoa och en Trachyphyllia. Någon som har några kommentarer, bra tips för nästkommande invånare? Blenniden trivs bra och när han inte halvsover i sin snäcka far han runt och äter alger. Som kan ses på bilden har jag en hel del microbubblor, vilka jag e ganska trött på att se... Någon som har tips där? Har provat med filter i fack 3 och 4 utan vidare resultat.
  13. Har nu haft igång karet knappt 3 veckor och allt ser bra ut. Nitrit 0.02, Nitrat 3, Ph 8, salt 1.021. Djur: flertalet rörmaskar och minst 1 svartvit ormstjärna som följt med LSen. 10 snäckor och en blåbenad eremit. En ganska stor grön kolonialanemon och dessvärre en glasros som jag precis upptäckt. Ganska mycket bruna alger, men snäckorna betar på bra! Dock vet jag inte riktigt vad Bumble bee-snäckorna käkar... Ser även mycket små kräftdjur(tror jag det är). Någon som har lite tips på vad jag nu kan stoppa i? Hur blir jag enklast av med glasrosen. Skulle en ensam pepparmintsräka trivas eller bör man isåfall ha fler?
  14. Tack för svaren Wiking! Jag gör som du säger och testar salthalten med handlaren. Kan lika gärna fortsätta med en fråga... Har som sagt 10 snäckor som jag tänkte låta köra på några dagar och sen stoppa i några eremiter. Hur många kan tänkas vara lämpligt till ett så litet kar som mitt? Är de blåbenade eller rödbenade att rekommendera? Har hört olika där...
  15. Jag mäter salthalten med Hydrometer, Coralife deep six heter den. Är lite skeptisk men skulle enligt handlaren vara bra. Den tar vatten ungefär en decimeter under vattenytan. Tycker du jag ska försöka höja salthalten? Snäckorna ser som sagt väldigt pigga ut. Alla tio käkar för fullt. Vet dock inte riktigt vad Bumble bees käkar, de betar inte alger som Astreorna gör. Hur skiljer man förresten enklast på Turbo och Astrea?
×
×
  • Skapa Ny...