Gå till innehåll

Tilda

Medlem
  • Antal inlägg

    66
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sofia
  • Stad
    Stockholm
  • Akvarievolym
    58

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Tilda's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Mig spelar det ingen roll, tycker mig ha fått svar på min fråga, ungefär iaf
  2. Hahaha, kanske ska göra så då (fast jag tror mer på korta koncisa instruktioner ) Tipset med plastmuggar verkar också bra.
  3. Jag har en fiskvakt som kan mata med pellets, men mina gobys och hexataenia äter ju bara fryst... Dessutom kommer min gramma loreto bara fram om jag kallar på den Jag ska bara vara borta några dagar men vill inte oroa mig.
  4. Jag ska åka bort och undrar hur länge fiskarna klarar sig utan mat? Nu menar jag inte klarar sig som i "inte dör" utan hur länge det är "ok" för dem att gå utan mat utan att de tar skada. Har clowner, goby mm.
  5. Tack för infon! Har nu startat upp en petbox (ca 15 l) med syresten, lite sand och 2 eremiter. Tänkte lägga i lite caulerpa också. Tempen är ca 22 grader. Bör jag justera den? Salt 1.022 blev det. Har haft i rätt mycket nykläckt artemia som irrar runt för fullt. Behöver jag göra vattenbyten? Tidigare försök har slutat med att det hela luktar urk och artemian dör en efter en, fast då har jag bara haft en burk med saltvatten och inget mer. Men kan de alltså äta Phytoplan pulver från första dagen och livet ut? Hur mycket/ofta matar man?
  6. Lite frågor om artemiaodling. Själva kläckningen har jag kommit förbi, men jag skulle vilja få dem att överleva till vuxen storlek och föröka sig. Har sökt lite på forumet men trådarna är långa och infon utspridd. Hoppas någon kan svara på dessa frågor 1. Hur stor vattenmängd behövs? 2. Behöver de något annat än saltvatten, tex sand, makroalg, LS eller något helt annat? 3. Hur håller jag rent, tex från död artemia etc? Eller något bra städdjur? 4. Ska salthalten höjas när artemian blir större? 5. Vad matar jag dem med, från dag ett till vuxen? Och hur mycket? 6. Behöver de berikas innan man ger dem till fiskarna? 7. Något annat att tänka på? Ang fråga 5 så har jag mikrozell men det står att det är för artemia 8-10 dagar gamla. Sen har jag Phytoplan.
  7. Tittade på filmerna från Talking reef som handlade om odling av phytoplankton och rotifers. Han använde burkar från rubbermaid, finns dessa att köpa i Sverige? Någon som vet vart (i Stockholm)? Vad använder ni som odlar?
  8. Får du skum i skummaren? Jag får bara lite svagt brunfärgat vatten i botten på skummarkoppen. Trots att det bubblar som bara den så blir det liksom inget som orkar över kanten. Mikrobubblorna däremot tycker jag blir mer och mer...
  9. Jag har bara satt i en extra pump i sista facket, kopplad med en slang till spraybaren. Missnöjd är jag inte med något men mikrobubblorna från skummaren är ju lite störande. Sen får jag ändå inget skum i skummaren så jag kanske struntar i den helt.
  10. Hm, längre än så har jag inte kommit i planeringen. Jag hoppas korallerna fortsätter att växa och sprida sig så att LS:n täcks lite mer. Men jag känner mig ganska klar med utvecklingsfasen och går nu in i "njutarfasen" Jag tänker mig Okinawae goby eller grön clowngoby, eller en av varje, men vissa säger att de inte går ihop? Sen vill jag lära mig mer om foder och uppfödning av levande mat. Det är det kommande projektet
  11. När jag köper en "kaka" frysmat slår jag den i bitar med en hammare. Sen är det lätt att plocka småbitar när man ska mata.
  12. Tack ska ni ha Det hade aldrig gått utan forumet
  13. Här är mitt clownhotell nu ca en månad efter start. Allt verkar fungera bra och nästa steg blir att skaffa ett par goby.
  14. Tilda

    Växtplankton

    Japp, du har rätt, så här stod det om Gramma loreto: Föda:Den lever huvudsakligen på zooplankton, men kan matas med torr- & frysfoder. Men finns det normalt sett zooplankton i akvariet eller är det nödvändigt att tillsätta?
  15. Ja, jag kokade upp vatten, drog upp det med en spruta och sprutade rakt på en glasros, när stenen var kvar i vattnet. Den löstes upp och försvann. Skivanemonen som satt granne tog inte skada. Men det hjälper nog inte om glasrosen har dragit ihop sig, och man håller sprutan nära så inte vattnet kyls av på vägen.
×
×
  • Skapa Ny...