Jump to content

nike83

Styrelse
 • Content Count

  3,596
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

nike83 last won the day on March 1

nike83 had the most liked content!

Community Reputation

625 Excellent

3 Followers

About nike83

 • Rank
  Ordförande

Profilinformation

 • First name
  Fredrik
 • City
  Höganäs
 • Stödjande medlem t.o.m
  Föreningsmedlem
 • Antal år inom saltvatten
  12
 • Akvarievolym
  0
 • Akvarie mått
  -
 • Akvarietillverkare
  -

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jag har ett Picobellofilter (tror jag det är) med silikatfilter samt hållare för att skruva fast dem på vägg. Båda förfiltren (kol och sediment) behöver bytas och silikatmediat är nog också i behov av byte.
 2. Söker akvarium runt 75-150 liter som skall vara karantän. repor och lite skavanker gör inget, men skall vara funktionsdugligt. kom med förslag! Hämtar i hela skåne. //Fredrik
 3. Håller med dig till 100% när det gäller att det det är synd att ge upp sin dröm! men jag har lite planer för utrymmet bakom akvariumet. men det blir i framtiden. exakt, de är identiska gällande storleken men betydligt mindre jobb. Ja, väldigt konstigt med Straton. ATI borde åtminstone ha den på sin hemsida. verkar väldigt konstigt! det får mig ju att tveka! GNC, blir tyvärr för "industriell". samma gäller Philips coral care. Streamer, vet inte. jag har 1st 6095a också . tycker bara att de verkar bra. men hade troligen haft bättre cirkulation med en gyre i ena ändan istället.
 4. dags för uppdatering igen. Akvarium: tyvärr så får jag inte ihop det helt 100 så det passar placeringen med ny rördragning. kostnaden skulle bli strax över 30.000kr för glas och egensnickrad bänk. därav har jag beslutat mig för att det blir ett Reefers 750 istället. tyvärr så får jag krypa på golvet igen. kostnaden blir densamma, men kanske lite sämre upplägg med reefersen rent underhållsmässigt. Belysning: Belysningen har jag inte helt 100 valt ännu. Det står mellan Radeon G5 Blue och ATI Straton. ATI:n är snyggare, men upphäningen är inte lika delikat. ATIn har fler watt, men mer vitt ljus. kostnaden blir lite högre med Radeon. Tyvärr så hittar jag i princip ingen information om ATI straton Cirkulation just nu så lutar det åt en Tunze Turbelle stream 3 6150 - då jag tycker dessa Tunze är riktigt fina kvalitetsprodukter. kanske inte lika snygg som en Gyre, men verkar knuffa en hel del vatten. Dessutom 5 års garanti. Inte hört någon Gyre som snurrat 5 år utan problem.
 5. Hej och välkommen till Saltvattensguiden! typ av akvarium är så klart olika vad man föredrar. storlek beror ofta på plånbok och plats. förr snackades det en "hundra-kronersregel" dvs, 200 liter = 20.000kr. nu tror jag det är närmare "tvåhundra-kronorosregel", dvs kar på 200 liter kostar ca 40.000kr att få igång komplett med lite fisk och sten etc. enklast och kanske snyggast är att köpa ett komplett kar (belysning, pump och skummare saknas) från exempelvis Red Sea. De har ett par olika modeller i många olika storlekar. lycka till!
 6. Hej kan bero på att ingen vet svaret jag har aldrig prövat Coral Box- ramp. vet att vissa saker produkter de släpper inte är riktigt "testade". Dock är de vääääldigt hjälpsamma på Fish Street (som jag tror är återfärsöljare för dem). testa skicka ett meddelande till dem! jag har fått väldigt bra support av dem! har du testat att göra en "reset" på rampen?
 7. Påminnelse! hjälp oss föra forumet framåt, ansök idag!
 8. japp, det är riktigt. gillar inte den lösningen heller! dock är ventilen väääldigt stor (har den redan) och den bygger på höjden, dvs att sumpen hamnar lägre ner (20 cm). ett alternativ är ju att sätta ventilen horisontellt direkt efter böj. dock måste jag då göra min avrinning bredare, typ 100cm eller 120 för att kunna nå ventilen samt kunna ta bort den vid behov. Sedan är ventilen 13 cm bred, vilket medför att jag måste ha 15 cm till vägg - karet kommer bygga ut ytterligare 5 cm. förvisso så kan jag inte ha det dikt vägg, men 2cm blir då 5. men jag skulle så klart kunna göra avrinningsboxen något bredare och anpassa hålets centrum till ventilens centrum.
 9. förstår. 160 är nog max jag kan tänka mig.
 10. exakt. vi kommer ha akvariet i "matsalen", så det är trevligt om man ser rakt in i det när man sitter och när man står nära så man slipper böja sig så mycket.
 11. mitt gamla system var 152cm hög. då nådde jag ner till botten, men karet var bara 55 högt.
×
×
 • Create New...