Gå till innehåll

hellohf

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Hade en Strigata, inte så kul när han efter någon vecka började transportera sanden upp 50 cm i akvariet innan han silade den. Hade sand ÖVERALLT. så om du ska välja, dumpa Strigatan! Min dog dock pga matbrist (var ganska tunn när jag fick han + åt inget jag la i)
  2. Min Imperator (ca 8-10 cm) låter sig putsas hela tiden, även min Acanthurus Coeruleus (6 cm) låter sig putsas då och då. Clownerna däremot aldrig, kanske inte något de gillar helt enkelt?
  3. Hos mig röjde de loss och eliminerade alla glasrosor, stora som små på en månad!
  4. Jag hade problem med glasrosor, minst 20 st i strl från mini till 5 cm. Skaffade en Lysmata kuekenthali (påminner om pepparmintsräkan) för det fanns inga pepparmintsräkor inne just då, hittade dock en pepparmintsräka en vecka senare och köpte den också. En knapp månad senare var mitt akvarium helt rent från glasrosor! Som Exxec skriver så är de väldigt skygga, kommer ibland blixtsnabbt fram vid matning och försvinner igen. Matar dem inget extra och de verkar överleva...
  5. Testade först Joe's juice, men man blir ju inte 100% av med dem, kommer nya, köpte en pepparmintsräka, tre veckor senare var jag 20 glasrosor fattigare, nu helt fritt!
  6. Ja, det kan det nog vara, den ser väldigt mycket ut som den på bilden du har skickat in dit! Tack så mycket!
  7. Den röda flikiga, vad kan det vara för något? Växt/alg/korall/anemon?
  8. Någon som testat det här? Billigt, finns på ebay för 2.99£. Ska ju funka i akvarium enligt nedan länk: http://www.reefstock.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=32&products_id=89
  9. Jag trodde min hade dött när jag såg spröten sitta fast i pumpen, men den hade bara ömsat...
  10. Haha, ja kanske det, va nog lite för bakis för att lära mig nåt haha
  11. Det är den gulaktiga saken jag syftar på
  12. Den e tung,ca 3 kilo. ska gå till nån el-affär o kolla efter tänddon, svårt o hitta på nätet! En annan fråga, visserligen i fel tråd, men hur ofta kan man stänga av och på en pump per dygn med timer utan att den tar skada?Finns det nån generell regel?
  13. Hittade inget kopplingsschema direkt, men efter o ha läst och tolkat vad du har skrivit i andra trådar så verkar det onekligen som att jag helt enkelt saknar ett tänddon, förmodligen har jag inte fått med det från honom som jag köpte akvariet av....blir till o söka runt efter ett sånt, verkar inte vara helt lätt att hitta dock!
  14. Jag har den till höger, tror att det är en ballast, vet inte dessa två är tänkta att ha ihop eller om det är olika varianter av samma produkt. Vad jag inte förstår är att som man ser på produkten ovan är det bara en ingång, hur ska man koppla?Från min lampa går bara tre vanliga strömkablar (en för jod). Lampan är på 250W.
  15. Hejsan! Undrar om det är nån som vet hur man ska koppla ett hemmabygge för en MH-lampa, har nämligen köpt ett beg akvarie där det medföljde en hemmagjord MH-armatur. Problemet är att från lampan går det 3 st kablar sen har jag med en dosa som jag efter mycket letande funnit ut är en Ballast, men ska jag även ha med en tredje del i kopplingen, ett tänddon eller nåt sånt?Har stött på nåt om det lite här o där... fattar ingenting länk till ballasten (det är den högra av dom två jag har, är det andra tänddonen må tro) http://www.vossloh-schwabe.de/eng/produkte/entladungslampen/ Andreas
×
×
  • Skapa Ny...