Gå till innehåll

perronny

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Per-Ronny
  • Stad
    Bromölla
  • Akvarievolym
    450

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

perronny's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hej Stig Jag vet och försöker alltid att komma ifrån en sån här återvändsgränd men tänkte att med hjälp av profiluxen borde det gå med full säkerhet. Sumpen som jag har lägst är för liten för att ta emot hela volymen som fyllar på vid ett strömavbrott och utrymmet gjorde att det inte gick att sätta en större så därför fick det bli två system.
  2. Hej Någon som kan och orkar hjälpa mig med en programering. Jag har satt upp ett system till och vill då pumpa vatt mellan dom beroende på att jag har kylare och zeo på det ena. Jag har satt dit en 1000l pump i varje sump (båda likadana och ej slitna) men det är ganska stor skillnad vad dom lämnar i vatten så jag startar och stannar den ena hela tiden och då blir nivåkontrollen knas. Jag tänkte pumpa en gång i timmen och att nivåkontrollen ser till att nivån håller sig jämn. Jag har en optisk och två flottörgivare. Kanske man behöver stänga av top up vatten när man pumpar. Idag har jag top up i båda sumparna var för sig.
  3. Prata för någon ur it avdelningen att komma hem och fixa. Det gjorde jag och det skulle vara gjort på 5 röda trodde han. Tror vi höll på i 5 timmar. Kör w-lan. Usel manual när man tittar första 20 gångerna sen börjar det klarna. Håll ut för det är en bra maskin.
  4. Jag har ca 12ool vatten i mitt system och ganska mycket fisk och korall. För tillfället doserar jag i 1 l per dygn och mäter ofta för att komma fram till vad karet tål innan det blir för mycket. Vad jag såg direkt var att både korall och fisk tycker om.
  5. jag glömde att du skall belufta blandningen också. lycka till
  6. köp en startkultur eller om du kan få en av kompis, lite långt hit annars har jag som du kunde få. köp även en food.blomstra har någon skrivit skall gå lika bra men jag har inte provat. Jag köper grotechs phytofood. Slå lika delar plankton och nytt saltvatten och 1/10 food av mängden plankton. så halv liter plankton = 5ml food. Med nytt saltvatten använder jag nyblandat vatten tagit ur kranen och lite lägre salthalt 1.010-1.015. alltså inte osmosvatten för till detta behövs lite ämne som tas bort i osmosen. Ljus använder jag en skrivbordslampa med en vanlig glödlampa till. Det är enkelt och jag har provar på många sätt och det enda som inte funkat är om man blir slarvig så kulturen blir blandad med andra djur för då dör den. Det kommer att hända så då har man satt undan en flaska från innan som man kan starta om på.
  7. Jag kör fram plankton och doserar i karet plus att jag har en balja med artemia som simmar i grönvatten.
  8. Jag har kört med fasta rör till cirkulation med hlp pumpar som tryckte runt vattnet men det blev alldrig bra. Sen hade jag 4 tunze 12000l med styrning men nu är det bytt sedan 6-8 månader till 4 vortech och nu kan jag säga att nu flyttas hela vattenvolymen och det liknar verkligheten på revet. Dessa behöver jag inte köra för fullt och det känns bra både för slittage och ljud.
  9. Vi har precis kommit hem från en rundresa. Krabi - Lanta - Phi-Phi - Phuket - Khao-Lak - Simulan. Den bästa snorklingen hittade vi runt Krabi och Lanta. Dagstripper med långsvansbåt. Simulan blev vi mest besvikna på. Kanske man skall dyka med tuber för att det skall bli bättre.
  10. Jag har bytt ut mina tunze mot vortecpumpar och är helnöjd. Dom gör ett klart bättre jobb och är tystare och bara hälften så fula. Inte gratis men vad är det. Jag satte en annan ups för orginal tyckte jag var för dyr. Med den kör jag lite annat också som returpump och pumpen till skummaren.
  11. Jag har köpt samma i Kristianstad på hälsokost och det var samma här att kirurgerna var försiktiga i början men nu försvinner det direkt. Det luktar alg-hav.
  12. Min är samma som till datorn. Fick den i lådan till dospumpen och för tre veckor sedan. Jag skall hem och se men jag tror jag har gjort så här: den är digital satt till 13-16 och sedan pump 1 skall ge 1 ml två ggr per dygn. Då vet man ej när utan den startar vid midnatt??
  13. Detta förstår jag inte men jag skall be honom läsa detta och förklara för varje dag har jag fått ett mejl med statusen på proberna. Detta får jag kl12 som jag satt i mejlfunktionen. Iofs är det ju bra men man vill helst förstå vad som händer. Men jag tycker att wlan kortet är bra på flera vis för en dag fick jag ett mejl om att vatten 2 blivit påverkad och då kunde jag från jobbet se och resetta larm i levelmenyn. kan någon hjälpa mig med vad jag gjort fel med dospumpen. Jag har satt den med westernkontakten i kontaktdosan och döpt den till 13-16 för jag har två kontaktdosor och dom heter 1-12. Sen har jag döpt nr 13 till dospump nr 1 och nr 1 har jag satt till 2 ml. Vad är fel??
  14. Hej igen Jag har inte själv satt ihop det med wlanet hemma utan jag bad nätverkteknikern på jobbet att fixa det för annars hade det nog varit på skroten nu. Jag har pratat med honom och akvariedatorn skickar ett mejl via vår exchangeserver (kunde lika bra varit via en operatör) Det finns ingen annan dator som är kopplad mot min profilux utan profiluxen skickar en textfil till servern genom trådlösa nätverket och den skickar till min inkorg. Den har ingen profiluxprogramvara i sig. Jag har satt upp så att vid vattenbyte får jag ett mejl plus att en gång om dygnet skickar den de värde jag vill ha. Funkar perfekt.
  15. Skicka mig en fungerande mejladress så kan jag infoga lite sidor. Men när jag sitter på jobb så får jag mejl från profiluxen och den har ingen trådförbindelse med annan dator. Jag fixar med inställningar odyl. över nätet. per.s@bromollachark.se
×
×
  • Skapa Ny...