Gå till innehåll

DistantHoller

Medlem
  • Antal inlägg

    26
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Jag injicerade glasrosorna med citronjuice (sån där som som finns i en lite gul plastflaska med grön kork) det gjorde susen hos mig. Kanylen köpte jag på apoteket.
  2. Problemet är nog att du inte använder osmosvatten. Enligt din profil: I någon annan tråd pratades det om att vattnet var riktigt dåligt (ur akvariesynpunkt) i Örebro, så där har du nog anledningen. Beställ en sådan anläggning bums! (kostar c:a 1800). /Stefan
  3. Har din CAPS LOCK-tangent fastnat? Eftersom du börjar meningar med en liten bokstav och resten av bokstäverna är stora. Mvh Stefan
  4. Då jag har ringa erfarenhet av det mesta som gäller saltvatten så får du ta det jag säger med en nypa salt..... Jag hade väldiga problem med kiselalger så det t.o.m. färgade vattnet brunt. Till slut köpte jag ett Deltec 10w uv-ljus, drog igång det och i med ett "quickfilter" i mitt powerhead. Efter en timme så var vattnet kristallklart och nästa dag sög jag ren botten och annat som satt fast. Quickfiltret var ett dygn senare alldeles svart av, antar jag, döda alger och annan skit. Nu är allt frid och fröjd!
  5. Nu har dom lugnat ner sig och är som vanligt igen.. Blev väl lite stressade av att se ordentligt igen
  6. Jag inhandlade ett Deltec 10w UV-ljus idag och efter en timma så var karet kristallklart... Så snabbt resultat hade jag inte vågat hoppats på... Så nu är det väl bara att fortsätta med 10%-iga vattenbyten med osmosvatten för att bli av med det som inte syns?
  7. Jag har ett clownfiskpar där den mindre (killen) helt plötsligt verkar lite stressad... Kolla filmen jag tog på dom för c:a en timme sedan. c:a 30 sekunder in i filmen "hyperventilerar" hannen... varför? Är han sjuk eller är det någon typ av parningsbeteende? Vad säger ni veteraner? Fiskarna är c:a 3-4 år gamla. http://www.youtube.com/watch?v=e3sILMCFF5c Kanske ska tillägga att innan det här hände så hade jag extremt grumligt och brunt vatten, skaffade uvc och vattnet klarnade på c:a en timme. Kan det ha att göra med att de helt enkelt ser ordentligt och blir lite stressade över revir etc?
  8. I ditt första inlägg så lät det som om du hade mer eller mindre för vana att tröttna på fiskar som du sedan hade ihjäl. Du skrev ju också att om du nu fick tag på dom så skulle du slå ihjäl dom... Jag tyckte väl att det kanske då skulle vara bättre för fiskarna om du nu skänkte bort dom istället (om du nu får tag på dom) Det låter som du kanske skulle passa bättre med en hund istället.
  9. Varför har du fiskar om du nu inte gillar dom? Om du nu trots allt har köpt fiskar som du inte längre vill ha, så kan du ju sätta upp en bortskänkesannons här på guiden. Jag har bara två stycken clowner som jag har haft i c:a 4 år och de har blivit väldigt personliga. Om dom dog så skulle jag nog allt bli lite ledsen.
  10. Jag använder osmos nu också med silikatfilter, men det jag undrade var: hur mycket vatten kan jag byta i mitt 120L? 10-20L om dagen? Hur länge max utan att något tar skada?
  11. Hur mycket vattenbyte kan man göra utan att akvariet tar skada? Det är på 120L kan man byta 10L om dagen? Hur länge?
  12. Kan också bekräfta att mina clowner (3 & 4 år gamla) brukar sova uppe i ett hörn vid ytan, ibland lite krångligt nära en pump som mest bara ser jobbigt ut..
  13. Skönt att höra att man inte är helt slut i huvudet då!
  14. Om nu algerna binder upp allt silikat/kisel kanske man skulle tända lamporna en timme innan man gör vattenbyte för att få med sig så mycket silikat ut som möjligt?
  15. Var på akvariehobby (Uppsala) idag och fick tag på ett silikattest (Salifert) tyvärr hade de bara kvar ett testkit som hade bäst före 09-2007 (fördelen var att jag fick det gratis). När jag använder det så visar det på 0 i silikat. Kan man lita på det fast det är 1 år för gammalt? Vad är era erfarenheter?
  16. Nu har jag beställt en AquaticNature Antartica 120 med silikatfilter från Triton! MEN... Hur gör jag med det som är i nu? Köper jag någon form av silikatabsorbent och lägger i ett filter eller?
  17. "Död" korallsand som jag sköljde ordentligt innan.
  18. Tack för alla tips! Ska ordna med osmos + silikatfilter/absorberare. Men är det någon som vet vad det kan vara? Kiselalger eller? Grumlar dom vattnet?
  19. Jag har inga luftbubblor som sitter fast i det bruna. Det "dammar" när man rör vid det, så det är inget "slem". Samt att det bruna även flyger omkring i vattnet och gör vattnet väldigt grumligt. Men som sagt det lugnar sig/försvinner efter en natt, för att sedan återkomma så fort ljuset tänds. p.s. Bör kanske tillägga att sniglarna äter det bruna med god aptit.
  20. Man skulle kunna tro att det är egen brunn... Vattnet är kommunalt (Roslagsvatten). Ska försöka få tag i en osmosanläggning. Hade en lite UVC-"pump" liggandes.. får testa om det kan funka men den är ganska klen (500L/t). Kan det vara någon vits med att dosera lite vodka? (1ml per 100L) p.s. Jag använder en SeaClone-skummare (SeaClown)... Men trots det så skummar den ut en del skit.
  21. Jag använder tyvärr inte osmosvatten, pH-värdet var mellan 8-8,5 (Sera-test som inte är så exakt). kH har jag inget test för ännu. Akvariet har varit igång i c:a två veckor (flyttade som sagt över från det gamla och la i lite mer ny sten)
  22. Har ett allvarligt alg?-problem, Det ser i mina ögon ut att vara kiselalger men när jag har läst om dom på nätet så verkar de inte flyta omkring och grumla vattnet. Jag får nämligen extremt grumligt vatten (brunt) redan efter c:a 30-60 minuter efter det att jag har slagit på belysningen, det bruna lägger sig också på allt i akvariet. Under natten så klarnar vattnet nästan helt och "skiten" i sand och på stenar verkar försvinna till en stor del. Bakgrund: Jag har flyttat mitt gamla 50L till ett 120L med c:a 10-12 kilo LS varav c:a hälften är från det gamla akvariumet, 2 kilo ny sand. Jag skummar också naturligtvis. Nitrat är inte mätbart Fosfat är inte mätbart Jag har 5 sniglar som verkar må bra. 2 clowner och en putsarräka som också verkar må bra men är lite mer skygga nu. Bilderna är tagna c:a 10 minuter efter det att jag har tänt belysningen,
  23. Tack för svaret! Kan man m.a.o. slippa spiken helt och hållet eller blir det en "liten" iallafall? Är det ok att köpa på sig ett rensargäng nu direkt också? Tack på förhand! /Stefan
  24. Hej! Har ett fungerande akvarium på 55L med två clowner i. Har bestämt mig för att de ska få ett nytt och lite bättre hem. Har införskaffat ett 120L (Juwel Lido) som de ska få bo i istället. Har blandat vatten, haft i ny sand och c:a 6 kilo ny LS och 6-7 kilo LS från det gamla akvariet. Jag har också hällt i 20 ml Nitrivec Biostarter och även c:a 10L vatten från det gamla akvariet. Så har det stått i två dagar nu. Nu till frågan... När kan clownerna flytta över? Kommer jag att få en spik när jag har flyttat över gammal LS, använt Nitrivec och lite gammalt akvarievatten? Hur har ni gjort när ni har flyttat mellan akvarier? Mvh Stefan p.s. Sen ska det i turbo, räkor och krabbor naturligtvis men det får bli lite senare.
×
×
  • Skapa Ny...