Gå till innehåll

mikedive

Medlem
  • Antal inlägg

    44
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Precis så har jag gjort, köpt fiskfälla,gjort och testat petflaskfällan i en vecka. Angnar fällorna och på morgonen är agnet borta och fällorna tomma. Det lutar väl åt att riva ut allting vid tillfälle. Wrassen är ju en rolig filur och underhållande på alla sätt, men också en bidragande orsak till att vattnet alltid är fullt av partiklar som den hela tiden rotar upp från botten.
  2. har någon här på guiden fångat in en wrasse i ett akvarium fullt av håligheter ? Hur gjorde ni utan att lyfta ur all inredning? /micke
  3. Jag ska nog lämna in ett vattenprov, hoppas dom kan mäta allt. Byta rör får det nog oxo bli, det finns mycket skrivet om det och google är min vän osv men det är alltid kul med mer personliga erfarenheter och reflektioner samt åsikter kring dessa.
  4. Mina rör är 1 år och 4 månader gamla, är det dags att byta ska jag byta allihopa på en gång eller några i taget? Jag har 6st rör, vilken kombination av rör tycker ni är bra i ett bland akvarium med lite av varje, har ännu inga hårda koraller men vill ju ha det oxo. Min sinularis och havsanemonen växer sakta just nu. Skivanemonerna förökar sig. Knappar har inte förökat sig på ett år och xenian har växt nästan ingenting.
  5. Jag har så många filtrerare på de övre skikten i akvariet att det på sina ställen ser ut som en spättekaka fast lite tunnare rör. uppenbarligen finns mycket att äta i vattnet för dessa. Det jag undrar är om dessa konkurerar om samma föda som mina xenior som har stannat i växten? Efter det jag skaffade en Wrasse så har vattnet inte varit lika klart som innan eftersom den oavbrutet rotar och bökar i sanden.
  6. får jag ta med mig caluerpa från grekland, är det något speciellt papper som ska beställas och fyllas i eller räknas det som olivolja eller dyligt ? OBS 2st hajfilmer på svt ikväll, Micke
  7. Undrar om muränor ser tatueringar av bläckfiskar som byte? har själv haft funderingar på en maffig bläckfisk tatuering.
  8. Ja var var vi, själv handlade jag 10 påsar bikarbonat på konsum, det behövs bara något kryddmått blev jag upplyst om. Följdfrågan blev naturligtvis "vad ska du med allt detta till". då får man ju säga som det är, att man ska baka drömmar till hela kvarteret.
  9. Det verkar ju bra det där med att borra hål. Zippo säger under ytan, Jonas777 säger över ytan. Vilket är bäst? kommer det inta att spruta ut en väldans massa ur hålet när pumpen är igång? jag har 4500l/h som passerar röret. /Micke
  10. Har ett akvarium med returen från sumpen ca 7 cm under vattenytan i akvariet. Ska få hem hantverkare nästa vecka och dom har för avsikt att stänga av strömmen nån timme eller två. Det innebär att vattnet kommer att rinna tillbaks till sumpen och ca 20-30 liter rinna över sumpen och ut på golvet. Min fråga, kan man koppla in ett 75 amp bilbatteri med cect laddare och spänninsomvandlare 12 till 230? hur länge räcker batteriet med en förbrukning på 100w? En till fråga, finns det någon form av mekanisk backventil att köpa som är helt tät? /Micke
  11. Lade in en säljannons för en stund sedan, upptäckte att jag satt ut ett felaktigt pris, gick genast tillbaka(inom 5sek) och rätade till felet. Då upptäckte jag att 2st redan läst min annons. Kan man göra någon inställning på datorn eller guiden så att man får en automatisk insignal vid varje inlagd annons om datorn är påslagen? /Micke
  12. Är det bara jag som ser ricordeor i trafiken? några riktigt snygga sitter på mazda 6, bara röda i ochförsig men vilken klarhet och styrka i färgen. Framförallt ä dom stora, inte som i affären, som förkrympta enkronor. får åka till skroten i morgon och se om dom har fått in nåt.
  13. Jag bor i stockholm och har kört i ett år, det har gått bra. har provat lite olika saltsorter. nu kör jag en blandning av olika saltsorter. Kranvatten eller osmos ? vad du än väljer är det bra att känna till vad man slutligen stoppar i akvariet. Stockholm vatten renar mitt vatten i norsborg. Det finns raporter att ladda ner med "innehålsförteckning" på vattnet. bra saker som bla magnesium följer med men även sämre som kvicksilver bly och koppar, om än i extremt små mänder. Vad gäller tungmetallerna vet vi ju att dessa lagras och är skadliga i längden. Men som sagt jag har kört kranvatten i ett år och upplever att akvariets invånare bara mår bättre och bättre. någon som hållit på längre?
  14. Underbar armatur Wrang, första mobilen var inte heller billig, nu får man en nokia med inbygd led för 300 spänn. Den som väntar får se, vem F_n har tid att vänta fortsätt bygg och leta armaturer, snart släpper det och vi kan skapa mer ljus än herren själv.
  15. Nej sådana är det inte, dom ser ut som genomskinliga glänsande mini mini räkor. Fångstfällan var full med bete och tom på krabbor och maskar i morse. Jag ska bygga en mini harpun och jaga nån natt med pannlampa med rött ljus och en bira.
  16. Svarar mig själv, nu har jag bildgoglat på isopod och det är inte en sån. dom här är jättesmå och rör sig så snabbt att man knappt hinner se hur dom ser ut. Jag ska prova min nyinköpta fångstfäll en natt till med rejält fastbundet bete.
  17. Tack för tippsen, kanske är det isopoden som gör så att min xenia och kolonianemon deppar, det kryllar av den där lusen på nätterna. ska jag köpa en picassofisk som äter upp dom?
  18. Hej allihopa! Nu har mitt akvarium varit igång ett tag och de små monsterna som följde med stenarna har blivit stora "Krabbor fireworms ". köpte en fångstfälla förra veckan för att fånga upp och lägga i sumpen. började med en liten bit fisk och provade sedan med en bit räka. Varje morgon lika besviken, betet borta fällan tom. Då tog jag en hel räka med skal och bandfast med sytråd inne i burken, morgonen därpå var hela räkan borta i alla fall och fällan tom. vad kan det vara för monster. Har ett 10 tal krabbor i enkronas storlek och av olika slag, två feta fireworms och en massa små. Förutom det kryllar det av filtrerare och någon slags blixtsnabb liten lus.
  19. Det är framförallt möjligheten till större vattenflöde som intresserar mig. Har en tanke att fördela allt vattenflöde i akvariet med denna via fyra munstycken fördelat på två huvudrör.
  20. Är det någon som vet om och var man kan få tag på stora scwd,n i stockholm.
  21. Jag vet inte vart den här tråden är på väg, men det finns fler orsaker än ekonomiska till varför man väljer att inte köpa från auktoriserad svensk saltvattens återförsäljare. en är som ni påpekar, den ekonomiska. En annan sak är att det finns ett annat utbud utanför sverige, dels designmässigt på olika sätt samt att det tar en stund för ny teknik att komma till Sverige. Helt enkelt kan det vara så att men vill köpa något som finns men inte i Sverige.
  22. Nu finns AquaBeam 1000HD. Byggt på Cree´s 3 wattare, Ska motsvara 120W MH.
  23. Fish lamp var nästan helt rätt, det fattades bara blåljus. Jag har läst en del på forumet men tycker ändå att det är svårt att förstå hur man går till väga med egenbyggen. Helst skulle man vilja ha en enkel gär så här beskrivning, köp detta, löd exakt så här och montera så här så att kylningen fungerar om du vil ha 10, 40 eller 80 watt led.
×
×
  • Skapa Ny...