Gå till innehåll

HS-84

Medlem
  • Antal inlägg

    78
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Hashem
  • Stad
    Kalmar
  • Akvarievolym
    600l
  • Akvarie mått
    200 x 60 x 50
  • Antal år inom sötvatten
    6
  • Storlek på sump
    200

HS-84's prestationer

Saltentusiast

Saltentusiast (6/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Hur förklarar man då att just dom lägenheterna jag flyttar in i blir såna.. hade detta bekymmer i min förra lägenhet med. Vill påpeka att det var likadant i vintras o då va det kallt ute! då ska väl dörrarna inte svälla.
  2. Jag vågar nog inte testa med hygrometer för det lär slå ut skalan När man lägger sig i sängen så känns det verkligen hur fuktigt det är i sängen oclså.
  3. Tjena ricke jo samma här. haft korsdrag genom lägenheten. plus en takfläkt och en pelarfläkt. cirkulation har funnits. Tänkte testa en avfuktare för jag kan nog inte göra så mkt mer.
  4. Tackar för svaren. Ok att det varit en riktigt varm och fuktigt väder nu i sommar, men då tycker jag att mina grannar, dvs lägenheterna bredvid borde ha samma problem med sina dörrar. mina problem har inte precis börjat utan kom redan i våras när jag drog igång karet efter flytten. så här ser det ut om vi tar ett ex. säg att en dörr öppnas 90grader, mina tar stopp när det är 20 grader kvar innan dörren stängs. så det är ju inga normala svullnader..
  5. Ja. hittat en rimlig en nu. får testa det. Säger dom äldre byggarna med om just äldre hus.
  6. Nu har jag haft problem med fukt och svällande dörrar. hade min 600l akv. +100l sump i min förra lght. på 65kvm. började få problem med att jag inte kunde stänga dörrarna hemma. Fick tillökning o flyttade till en större på 80 kvm för 5 månader sen. sen dess så har samma problem kommit, kan inte stänga nån dörr hemma. karmen verkar ha svällt upp. för dörren har samma mått hela vägen men inte karmen. detta måste vara det avdunstade vattnen från akvariet, eller? man tycker att cirkulationen i en relativt ny lght borde va tillräckligt. har öppna fönster också för att få ännu mer cirkulation hemma men det verkar inte hjälpa. Avfuktare nästa eller?
  7. riktigt snyggt e den gula någon skivanemon eller?
  8. tackar för tipset. får sätta igång då.. avvakta o se om det händer nått med den sen.
  9. det va ju tråkigt. va bland favoriterna. är det bara o kapa strax under hatten eller?
  10. Köpte en fin Sarcophyton ehrenbergi för 5 veckor sen, den mådde jättebra i 3 dagar sen slutade den och slå ut. trodde att den skulle "ömsa" men nu börjar jag tro att den kanske är död. det växer tom kalkalger på den nu. Är den död?
  11. tackar. ja algerna e borta och har inte synts till på väldigt länge, skönt. imperatorn e faktiskt väldigt lugn o fin. och med lite bra matning så håller den sig borta från korallerna, men däremot så e han framme vid knapparna o stör ibland, faktiskt i skrivande stund. vem gillar inte en igelkott
  12. här är lite uppdateringsbilder på karet nu när den vatt igång ett tag nu.
  13. Nej trådalger verkar va en pina, har borstat rent 3 ggr nu med tandborste i varenda vrå men dom kommer tillbaka iaf. har höjt cirkulation, fått i mer "blåljus", minskat på belysningstid, Höjt KH till 11. och kör även med fosfatadsorber i strumpa och bytt silikatmedel. Ingenting verkar ha hjälpt något märkbart förutom att kiselagerna börjar försvinna nu tack vare silikat byte i osmosen. Gör Kaninfisken mer nytta mot algerna än en salaris?
  14. 2 veckor är förbi nu. har du lyckats få bort algerna?
  15. Jag har tillverkat hela min ställning i 25x25 fyrkantsprofil, materialet är syrafast rostfritt 316L, kan stänka hur mkt salt det vill utan att det börjar rosta, sen slipper man ju också o rostbehandla.
×
×
  • Skapa Ny...