Gå till innehåll

NULL

Medlem
  • Antal inlägg

    108
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Möjligt, men jag var inte så noggrann vid testningen... men det var snarare mot den högre gränsen...
  2. Jag har mätt lite värden nu: PO4 = 2mg/L NO3 = 10mg/L NO2 = 0mg/L Ca = 350-450ppm Jag har börjat byta 10L per dygn nu och suga bort det röda varje gång, får se om och när det ger sig...
  3. Ser mer ut som den, ja... Jag har till jag inte vet namnet på:
  4. Det verkar det vara, ungfisk-teckningen annars verkar google-sök-bilderna visa en gulare... Suck, då fick jag en till jag måste sälja, 25cm som vuxen och äter räkor.
  5. Tack! (jo, det var det vetenskapliga jag tänkte på) Konstigt att man aldrig skriver upp namnet i affären...
  6. Jag tänker på det vetenskapliga artnamnet...
  7. Kan ni säga vad det är för nån, och vad den behöver? Första bilden är dålig, men är för att visa färgen(den har täckt hela där den sitter). Den andra är bra, men så grön är den inte.
  8. Har testat i ett halvår att ha en "1M smd5050 Waterproof LED stripe" ovanför en saltvattensump. Funkade inte, plasten blev gul, hård och skör, och dioderna funkar just inte alls. Fast alla lyser, men olika starkt, undrar varför de har minskat i ljusstyrka?
  9. Ska ni maximera styrkan, borde ni montera dioderna nere direkt i vattnet. =)
  10. Det vanligaste är 1st 2x54W per ramp, men det är nog så du menar... Eftersom 54Ws lysrör är T5, drivs de med elektroniskt don. De don som är välbyggda, innehåller elektronik som känner om det är avbrott i ett rör och stänger av HELA donet så det inte blir brand eller annat tok. De går alltså inte att skruva ur ett rör ur, ett ful-don kan gå...
  11. Trycker du luften mot kylflänsen ska du få bättre kylning än när du suger från kylflänsen.
  12. Jag tror inte Peltierkylskåpet har kyleffekt nog att klara av grejer som alstrar effekt inuti kylskåpet.
  13. Salt i mitten, och i andra hur det ser ut snett uppåt inifrån i karet, och sist sumpen.
  14. Kom på att vi har haft liknande problem med en billig mekanisk timer, och den satt inte ens i något skåp, mitt på väggen långt bort från sötvattenkaret...
  15. Det brukar nog vara hyfsat, tom på billiga, men man ska naturligtvis kolla vad toleranserna är när man köper. Här är manualen till en 99kr's på Biltema http://www.biltema.se/Documents/manualer/15/15-133.pdf Den har mellan 0,5% och 2% beroende på mätområde, helt ok till vardags. Jag tycker så här för enkelhetens skull, har man tre siffror och försöker få den största längst till vänster att ha ett värde, sen inte tittar på vad den sista säger, då har man ett ok värde. (Sen kan man få fel, för att man gör fel, men det är lite överkurs. Man kan tex på billiga multimetrar bara mäta sinusformad ström på deras "AC"-områden.)
  16. Nej, där var jag ute och seglade, den är som Lasse säger gjord för att lösa ut vid 0,03A, och du har ju mätt upp 20mA(fel 0,02mA). Men kan du mäta så kan du ju göra så, ta bort en grej i taget och se om det ändrar sig. Börja med de som du misstänker mest, som skummare och brytare. Fast du kan ha saltstänk på grejer ovan vatten. (Vad som är farligt beror på bland annat hur bra hjärta man har och hur torr man är på hud där strömmen går in och ut. Vad som kittlar lite när man är torr om fötterna, kan en annan gång vara så illa att man måste gå och lägga sig en stund.)
  17. Ok. Anledningen att jag frågade som jag gjorde, var för att jag misstänker* att alla grejer du har är dubbeljordade(platta eurokontakterna som inte behöver jord), utom ljuset. Om man då får salt i någon grej så att strömmen leder över till annan sida(tex glimlampan i din brytare), kan strömmen via vattnet gå "ut" genom någon annan grej som har en jordad kontakt. Och oftast är det bara ljuset som har en jordad kontakt, och då spelar det ingen roll att den sitter i ett annat uttag. Enklast att felsöka, är nog att köpa en jordfelsbrytare för sladd/uttag, tex: http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=155158683 , och pröva en i taget, precis alla grejer, även sladdar och brytare. * Det är en "halv" kortslutning, dvs strömmen går genom någon elektronik som begränsar den. Hade det varit en ren kortslutning hade säkringen gått.
  18. Har du ljuset igång fortfarande(när du säger att du stängt av all teknik)? Har du jordat uttag? Har du jordfelsbrytare? Har ljuset jordad kontakt eller eurokontakt?
  19. Men släpper det inte ifrån sig mer microalger än om man har macroalger i sumpen....
  20. Eheim universal är väl generellt hyfsat tysta, men inte billiga...
  21. Inte i ett salt, jag köpte upp resterna av det han som hade argenturen i Sverige förut hade kvar i vintras, men väntar på att en polare ska fixa lite glycerol innan jag vågar dra igång dem. Bilder kommer när jag rotar fram dem. Köpte också en del "Tunze System"-grejer... Har en 4002 innan, som är köpt har på forumet, tillsammans med en hemmagjord våg-elektronik. Den sitter i ett söt som står högt i fisklokalen, som därför blir lite för varma(medel 25 på vintern).
  22. Motorn ska smörjas med glycerol enligt Tunze. Jag har en 4002, tror jag har två 602'or, men även en föregångare 4000. Köper gärna flera. =)
  23. Askorbinsyra, inte citronsyra, fel av mig... Men jag är hyfsat säker på den andra, även om det var ett rejält tag sen; http://www.goc.se/forum/viewtopic.php?t=268&postdays=0&postorder=asc&start=0 efter det var jag i kontakt med Nobel i Karlskoga som gör natriumklorit. Kommer inte ihåg var de sa om urluftningstakt, men de kokade den vid denturering.
  24. I FAQ får jag fram att det behövs bara 1,7dm2 duk per 100L kar, kan det stämma?
×
×
  • Skapa Ny...