Jump to content

Galdrin

Medlem
 • Posts

  308
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Tony
 • City
  Uppsala
 • Antal år inom saltvatten
  0
 • Akvarievolym
  0

Galdrin's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

10

Reputation

 1. Beroende på karets storlek kanske denna tråden kan vara av intresse? https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=35420 Jag kan dock inte bedömma riktigheten i det tråden länkar till.
 2. Hej, Någon som vet vad det är för skillnad på HI-PL samt PL-S lysrör? Bägge använder G23 kontakter (i alla fall för 9w rör), men går det att byta ut PL-S mot HI-PL?
 3. Finns det någon nackdel med stav istället för rör? Jag kan inte komma på någon men så brukar jag heller aldrig tänka klart enligt min fru ... Edit: Om man gör en fot av en akryl eller pvc platta på 30 x 30 cm, vore det smart att limma dit en massa små akryl / pvc stavar så inte stenen ramlar ner om något gräver under? Eller kommer man att iritera sig på akrylbitar som sticker upp i sanden.
 4. Hej, Funderar på hur man skulle kunna göra mindre välbalanserade revpelare med borr och lite pvc stav som jag har (ser ut som dom i bilden). Räcker det med hål i stenen som är precis lagom eller skall man göra lite för stora hål och limma med något. Vad i så fall? Ursäkta den kassa Iphone bilden föresten.
 5. Mejsel - PVC pryttlarna i inlägg 320, vad var det för innerdiameter på dom? Köpte du dom hos en större kedja eller i en liten lokal butik? Har letat men inte haft tur och hittat.
 6. Byggd på den grova stumpen akryl från mig? reaktorvolym 10 liter då eller?
 7. Får nog fundera på min lösning mer innan jag börjar såg och borra. Har material men dålig fantasi. 1 pump för det media som krävs är en lockande men kanske inte genomförbar tanke.
 8. Tack för input Laggeman. Är det til och med olämpligt att ha hög hastighet på vattnet genom kolet? Tänker mest på min tänkta seriekoppling.
 9. Tackar. Har inventerat mitt föråd precis och tror jag vet hur jag skall göra. Eftersom jag kommer att ha ett väldigt litet kar under överskådlig tid framöver så funderar jag på att få ihop något av ett akryl rör med innerdiameter på 50 mm. Låter kanske litet men planen var att ha 3 rör på ca 35 cm bredvid varandra seriekopplade som kan hängas på kanten av karet. Borde ge ca 4 dl media per rör. Funkar det inte rent praktiskt så får jag plocka fram något av mina grövre rör och kanske göra ett av 80 eller 105 mm med flera kammare, men det är plan B eftersom jag helst har små pumpar i det lilla karet men ändå vill uppnå hyffsad genomströmningshastighet. Vad tänkte du bygga av?
 10. Jag har en massa akryl & pvc som jag tänkte försöka göra något med i väntan på att jag kan starta upp ett kar och tänkte att media behållare känns lagom enkelt att starta med. Första tanken som slår mig är diametern på akrylröret, vad är att föredra? Smalare rör för snabbare genomströmningshastighet eller tjockare rör för att vattnet skall befinna sig längre i kammaren med mediat? Är det kanske olika beroende på media? Tänker främst på kol, fosfatremover, biopellets.
 11. Pratade med dig i vintras om alger. Kunde det vara läge nu ?

  Tony Zäll

  Östersund

 12. Tja! Tänkte höra om du fortfarande har Xenia stjälkar kvar? Du tipsa mig om att du hade på forumet, det var mina Xenior som dog bara helt plötsligt. Om du har något kvar hojta till!

 13. Du skulle kunna hämta några stjälkar Xenia hos mig också om de du har inte klarar sig.
×
×
 • Create New...