Gå till innehåll

Whistler

Medlem
  • Antal inlägg

    111
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Nu är det fyra anemoner, väntar på att den största ska dela sig igen, men det dröjer nog någon månad till. Det är 5st Biltema-armaturer med 70W MH-rör från Fishstreet. Ska ta och bygga om elen på dem någon dag, två av lamporna startar bara sporadiskt. Alla sitter på samma kontakt, så jag tror på bättre lycka om man sätter fem separata kontakter, en för varje armatur. Då slipper jag grilla timers på löpande band också. Jag upptäckte för några veckor sedan att sumpen läckte lite. Jag tömde den på sand och vatten och lade på ny Acrifix i de fogar jag kom åt, samt satte ett tvärgående stag på mitten som håller ihop långsidorna bättre. Tidigare buktade långsidorna betydligt utåt av vattentrycket inifrån. Än så länge har jag inte sett några läckor. Har dock börjat klura på en teori att jag inte hade läckage alls, utan att det istället var saltkrypningar som med tiden hade samlat sig under och när det nådde en viss mängd drog åt sig fukt som släppte. I vilket fall så är det torrt under nu, men jag har inte lagt i någon ny sand. Faktum är att sumpen är helt ren, det går bara vatten igenom. Igår blev jag glad. Mina clowner som gått i karet i fyra år hittade äntligen till den stora anemonen!
  2. Lilla anemon-fröken har vuxit till sig (igen). Börjar väl bli dags att dela sig snart igen kan man tycka. Det syns lite dåligt, men det ligger ett måttband på karets kant, visar ca 30cm på anemonen.
  3. Överrinningen drog med sig ganska många ner i sumpen, jag tog även en burk och lyfte över ett gäng till stora facket. Tror tyvärr det är för stort drag genom sumpen, så de åker nog upp igen. Verkade inte vara några kvar nu på morgonen när jag kollade. Förhoppningsvis har några lyckats klamra sig fast i stora nystanet med Caulerpa. Räkan sitter på fraggen som blev av den stora läderkorallen jag köpte på Djurmagasinet. Den har liknande polyper som din Sarcophyton, men veckar sig annorlunda på undersidan.
  4. Igår kväll när jag satt de sedvanliga 5 minuterna innan släckning fick jag se något roligt! Ett vitt moln av något slags damm yrde till i ena hörnet vid inloppet och spred sig genom hela akvariet. Jag tänkte att det kanske var en klump sand eller liknande som åkt in i pumpen, men så såg jag att de små vita partiklarna sprattlade. Räkbebisar! Hundratals! Tyvärr tyckte fiskarna också det var roligt... Mätta och belåtna.
  5. Det är lite svårt att jorda en europakontakt. De har liksom ingen jord. Sockerbiten är inte tätad, det är bara 12VDC där. Det som imponerade på mig var att krympslangen på stickproppskontakten isolerade 220V helt och hållet. Även transformatorhuset höll helt tätt. Anemonen jag fotat tidigare i inläggen ovan börjar nu bli så stor igen att det ser att bli dags för den att dela sig. Ska bli kul att se om det kommer något till slutet av sommaren.
  6. Så var det dags för första vattenbytet på ett halvår. Den här synen mötte mig i helgen. Märkligt nog var allt fungerande, fläktarna snurrade och rören lyste!
  7. Jag har kört DSB i min sump sedan november 2010. Jag är ingen expert, men tror gärna att den gör nytta.
  8. Min anemon delade sig för några veckor sedan. Den "nya" satte sig på glaset och har börjat sträcka sig mer och mer. Ibland drar den ihop sig som en liten boll, ser ut som en vallmo, men har den långa stjälken för att den ändå sträcker på sig.
  9. Knabbuziak har rätt om belysningen. För några månader sedan flyttade jag en av korallerna som växer på något slags flak. Nu har det börjat dyka upp polyper från den på det gamla stället. Första bilden visar de nya gröna polyperna. Sen följer några andra snabba bilder från idag. Jag tycker anemonen som delat sig på bild 3 ser ut att må bra.
  10. Har varit lite deppig den här veckan för att min anemon sett väldigt hängig ut. Trodde den var på väg att dö och såg att jag hade lite lågt saltvärde. Över två dagar ökade jag försiktigt salthalten... Det visar sig dock att det inte bara var kronprincessan som fick bebis utan även min bubbletip! Bild två visar delningen där den "nya" sitter till vänster på glaset och den "gamla" sitter kvar på sin vanliga plats lite snett bakom en sten. Visar även ett par bilder på mitt kar när det är alldeles nyvaket, ska försöka få till fler bilder senare i helgen.
  11. Hej, Glenn! Nu har jag läst hela tråden. Hur mår din Riccordea Florida som du bytte med mig? Dina skivanemoner har slagit sig till rätta i mitt kar. De har små färgglada prickar som jag hoppas kommer utvecklas, men de är fina redan som de är nu när de vecklat ut sig! Den vita anemonen du har var verkligen fantastisk! Delar den på sig någon gång är jag definitivt spekulant.
  12. Liten invigning av nya mobiltelefonen (klicka på 720p):
  13. En rörmask som hade lämnat sitt rör flöt omkring. Den här är ca 1cm lång.
  14. furir: Tack! Jag använder en Canon EOS 40D med ett Tamron 90mm 2.8 Macro. Oftast bländare 2.8 och slutare 1/125 vid ISO 200 eller 400. Idag migrerade jag min kvarvarande sand till sumpen och lade istället i 21kg levandesand. När jag rörde runt hittade jag den här lilla kompisen. Dryga 10cm:
  15. Min käkar allt. Räkmix, billiga flingfoder, discusgranulat... Ibland händer det t o m att han nafsar på algerna på rutan. ^^
  16. Jag har ju två stenkoraller som klarat sig precis hur bra som helst ganska länge nu. Jag tror 10% vattenbyte i månaden räcker lagom för att hålla värdena uppe. Möjligen att jag kan dosera upp lite Mg, Ca och karbonat halvvägs mellan vattenbytena.
  17. turboadde: Tack för identifieringen! Det låter ju lovande. Hellre en som är lite för lätt än lite för svår. knabbuziak: Ingen aning om värdena. Har inte orkat mäta än. Så länge som prylarna ser ut att må bra så... DM har så länge som jag kört salt haft två kuber ståendes med algslemmig levandesten och ett par stackars clowner. Någon gång i månaden hamnar det en liten fragg där. Det var ju där jag köpte min Salarias bl a.
  18. Hittade en liten fragg på Djurmagazinet idag för 150kr. Vet inte riktigt vad det kan vara, men jag hade inget liknande innan så varför inte...
  19. Bild 1: Ricordea floridea Bild 2: Sarcophyton jag fick av knabbuziak Bild 3: Nån SPS köpt på forumet Bild 4: Nån SPS köpt på forumet
  20. Ontopic: Fler bilder på konstruktion och dylikt finns i länken i min signatur.
  21. Funkar fint! Fantastiskt vackra koraller.
×
×
  • Skapa Ny...