Gå till innehåll

mrbrandin

Medlem
  • Antal inlägg

    199
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Tack för infon! bra när man ska köra igång ett större kar nu snart, ska bara renovera klart det nya stället först! Mvh
  2. Intresserad över hur du doserar dem 5 ovanstående? Jag har Jod och saliferts all in one, järn och zink däremot? Mvh
  3. Använd Saliferts magnesium pulver eller annat och använd denna tabellen: http://reef.diesyst.com/flashcalc/flashcalc.html Blanda det du kommer fram till i en bringare 1-2L med osmos vatten, ta en slang med en strypnippel ovan akvariet och låt det droppa typ 1 droppe i sekunden över natten typ, funkar mycket bra, om du inte har en doserpump vill säga. Att använda den flytande lösningen är waste of money.
  4. Den återförsäljaren jag köpte mina pellets från (1000ml) kontaktade mig och bad om en bild vilket jag skickade tillbaka till dem, får en ny påse med dem riktiga pelletsarna samt får behålla den gamla, nån som vill komma över och sortera? Återförsäljaren skrev så här: Som ni kanske har hört har några av förpackningarna med Bio-Pellets varit uppblandade med en pellets med annorlunda utformning. Detta verkar gälla 1000 ml-förpackningarna. Hur dom olika pelletsarna ser ut kan ni se bild på i länken nedan. Dessa annorlunda utformade pelletsar är enligt tillverkaren av en annan beskaffenhet med fördröjd verkan. Dom är dock ofarliga för akvariets invånare. Läs mer på denna sida: http://www.dvh-import.com/Site2/english/NP.html
  5. Kör du med någon form av coral food, Aminosyror etc?
  6. Jag fick mitt för 1 vecka sen. Har lagt ca 50 ml i mitt ytterfilter, 50-100ml / 100L, beroende på hur mycket man matar osv, sen bytar man var 6-12 månad( när dem försvunnit) + att jag har en filterpump som jag moddade så där e ca 20ml i den.´ Ska mäta imorn 1 vecka sen dem kom i, hade ca 25-30 i nitrat då, <0.03 Po4.
  7. jag tror på Rhodactis, skivanemon.
  8. Väldigt bra bilder!! Nu satte du igång resetänkandet rejält!
  9. Sen för det 2:a så kommer det inte skumma upp i koppen med saltvatten för att du kommer inte få skit föränn efter minst 1 vecka typ i karet, låt den stå med samma luftinsläpp tills det börjar skumma in i koppen, sen ställer du in den om du vill skumma blött eller torrt.
  10. Lämplig för återvändande pump i sumpen. Externel Användning i sumpen för att minska värmen i vattnet. Ren översättning från Google. Man kan använda den i sumpen och utanför för att reducera värmen i vattnet!
  11. Visst stör mobiler elektronik utrustning,men oftast är det mer "fin" elektronik som tex sjukhus utrustning, flygplan, adsl modem, hifi anläggningar etc, MH ballasten består av en spole som gör 230v till ca 3000v och en starter som kickar igång lampan + en kondensator som stabiliserar spänningen, medans HF-donet har elektronik som är känslig för spikar i strömmen men en mobil tror jag inta kan orsaka så grovt fel. Dem är känsliga för värme runt 70C (beror på fabrikat) har varit på många ställen och bytt HF-don som ibland bara varit nån månader gammalt, vi kallar det måndags exemplar!
  12. Kan vara störningar från MH ballasten, startströmarna kan rentav om man har otur slå ut HF-donen. Om strömmen spikar en gång kan det oxå skada HF-donet. Rek. att du köper ett avstörinngsfilter EMI till din T5 armatur typ denna som jag kör med: Etech EMI filter 230V nätavstörningsfilter 50191 på kjell & Company Har du otur så får du byta HF-don, PM:a mig jag kan ordna nya till bra pris!! Mitt GLO 2x24w gick i sönder en gång när jag startade dammsugaren = hög startström. Samma säkr. grupp men inte samma uttag! Lämna tillbaks den och fick en ny som tur va.
  13. Sen är det så att mjukkoraller har perioder av ömsning och annat, det är ju faktiskt levande organismer!
  14. Också ett slags levande av ljuset, och är lätt att hålla. Den behöver en medelhög till hög, om möjligt, varierat flöde. Lätt att reproducera av splittring. Från reeflex
  15. du spara ju el, samt att du inte behöver byta lika ofta!! i längden är det billigare!
  16. kan ju vara cirkulationen med, jag jämför med hur zoogiganten håller sina euphyllior, dem står under blåljus bara. Sen har jag personligen erfarenhet av mina Caulastreor som jag hade strömt och dem drog in vävnad men när jag ställde dem i lugnare vatten så har dem växt ut igen, iofs en annan art LPS men prova o sätt dem i lugnare ström?
  17. kan vara värdena som nitrat och att den kanske står för ljust. har för mig dem ska ha mycket blåljus.
  18. http://www.petstation.com/clownfish.html
  19. Läste precis att optimalt att ha 3-4 st clowner om man vill odla.
  20. Alldeles rätt, jag som förvirra mig själv ?
  21. Blir det inte, största clownen blir hona sen kommer alfa hanen, om honan dör blir alfa hannen hona, och nästa rankade clown blir alfa hanne.
  22. korallskellett som blivit grön pga död vävnad. sista inlägget för mig!
  23. Amen kåman nu va, färgen e exakt lika dan på skellettet! Kalciumet är grönt av alger som lever i den porösa ytan på skellettet sen om den är rund, avlång, platt eller ser ut som ett flygplan spelar väll ingen roll!
×
×
  • Skapa Ny...