Gå till innehåll

kallepe

Nationell Saltvattensförening
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Carl Erik
  • Stad
    katrineholm
  • Akvarievolym
    0

kallepe's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Men inte funkar det väl på samma sätt?
  2. Uppdatering dag 5: Allt är oförändrat, uppdateringar kan tyckas vara onödiga men om man här det till vana så blir det bra när det börjar hända lite grejor:) Slog på full cirkulation idag. 1300lh
  3. Uppdatering dag 4: Blir en bild på det sakna klarnande vattnet:)
  4. Hmm. Första livet är beräknat till runt april så brådska är det inte:) kul om sambon slutar gnälla på min "välling" snart bara;) Känns som att jag svamlar i mörkret men jag antar att allt är som det ska då Då kanske det blir ett studiebesök hos dig i framtiden då?
  5. Jag skickar in en bild också Funderar på om det komer lägga sig alls. Salthalt. 1022, enligt vipparm.
  6. Då får jag ta och skaffa 2 st mindre. Det är en vipparm, får dock samma värde varje gång jag mäter. Är även noga med att ta bort alla micro bubblor som sitter på den. Hur lång tid brukar det ta för dimman från levande sanden att lägga sig?
  7. Då va karet igång, dock bara med salt och vatten. bild behövs väl inte då dom flesta vet hur det ser ut då. väntar just nu på att tempen ska gå upp så jag kan mäta av salt halten. måste ju vara mellan 20-29c tydligen... / kalle
  8. Min far bor i Gbg och jag i Katrineholm, jag har givit honom order att köpa med levande sten upp då det inte finns i min närhet. Någon som kan tipsa om en bra butik? Har bor i mölndal.
  9. Jag är intresserad! Har tidigare erfarenhet från ideella föreningar!
  10. Nån som vet om man kan köpa ls i Katrineholm,Eskilstuna,Norrköpings området?
  11. Halloj Jag har varit med ett tag men mina tidigare planer har gått i stöpet och mina sötvattenskar har fått rulla vidare. Nu har jag dock gjort mig av med det sista sötvattenskaret och beställt lite saltvattensgrejor. Det var tänkt att bli ett 80 liters kar men när jag tog fram mitt befintliga 80 liters kar så hade bottenglaset spruckit. Jag sprang då ut till min akvariekyrkogård i stallet och rotade fram ett Alu klätt kar där det står made in Sweden på framrutan... då jag redan beställd grejor från en webhandel så blir skummaren kanske lite liten, men vi får se hur det går om jag uppgraderar i framtiden. Tekniken blir. 2 sicce micraplus cirkulations pumpar. En JAd wg-310 skummare. En 150w doppvärmare, vet ej märke. Den funkar alldeles utmärkt iallafall och är överdimensionerad så den inte jobbar ihjäl sig. Lysrör har jag inte beställt än. Jag har ett befintligt osram i rampen men då det tilltänkta karet ned ramp var sprucket så antar jag att jag får bygga en ny ramp till detta kar. Tetratec comfort hydrometer. Sen 4kg tropic marine salt. Jag har redan 8 kg död sten och tänkte köpa till ls som sedan får yngla av sin bakteriekultur. Jag ska köra igång karet så fort tekniken kommer. Saltet kommer att blandas med avjoniserat vatten från jobbet. Tanken är att det ska få puttra minst en månad med bara levande sten, brådska har jag inte och det verkar bara dumt att inte lyssna på dom "äldres" råd att ta det lugnt. jag har bara en fråga: hur mycket ls bör jag skaffa? Karet är ju inte så stort och den döda stenen tar ju en del plats. // kalle
  12. Hur många betalnde medlemmar är set på svg? 200?. 200*100=20000/ antal mod= småpengar. Finns inte en människa i världen som skulle driva en sånhär stor site för dom små pengarna. Dvs ingen gör det för pengarna etc. Jag antar att det finns reklam pengar också men det kontot lär ju inte heller vara överbelastat. Nu har vi uteslutit denna eviga diskussion om pengar.
  13. Men visst är det samma sak som alkaliskt vatten?
  14. http://www.skatteverket.se/foretagorganisationer/forforeningarstiftelser/ideellaforeningar.4.6a6688231259309ff1f800028215.html Säger väl det mesta av en ideell förening.
  15. Vi har det bara till sköljarna och till att blanda olika syror. Kan ta hem 1 kubik i taget så det räcker ju till ett par vattenbyten:)
×
×
  • Skapa Ny...