Gå till innehåll

TgL9705

Medlem
  • Antal inlägg

    166
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Idag skickade Tunze i tyskland en helt ny pump till mig,blir att prova igen nästa vecka då :-)
  2. Är ett sånt här haveri extremt ovanligt eller? har aldrig läst eller hört att det hänt någon...
  3. Blir pvc bitar limmade på en glasskiva,men det blir inte så brådskande för satte den bara tillfälligt i sumpen inatt för att prova den men vaknade av världens vibrationsljud från den,när jag kikade så hade impellerpinnen gått av!!! helt sjukt...har tunze blivit nått lågbudgetmärke eller vad är det frågan om...
  4. Tänkte ha något så jag inte får vatten som står stilla.....
  5. Nu har skummaren kommit och ska provköras,men behöver höja upp den i sumpen ca 15cm,någon som har något förslag vad jag kan använda som inte släpper ut några farliga ämnen? funderade på tegelsten för jag sett på någon bild att det används men är osäker...
  6. Vill bara göra en uppdatering om grejorna jag köpte från Kina,de fungerar helt fantastiskt bra och har gått oavbrutet sen jag köpte dem.Ena pumpen hade lite vibration i början men den gick bort ganska snabbt och efter det har de varit knäpptysta och gjort sitt jobb.Jag var lite skeptiskt mot intervall pumpen som är elektroniskt styrd men den var för billig för att inte prova och den gör också sitt jobb klockrent..Så jag måste säga att om man tänker på vad lite dessa kinaprylar kostar och vad dyra märkesprylarna är så kan jag inte se det motiverat att inte testa nya billiga saker ibland. Jo,man ska stödja sin lokala handlare men ibland är det svårt att motivera detta,Tunze 9430 skummaren som jag handlat från tyskland nu kostade 3900:- + 200:- ifrakt,5500:- hos den lokala om de skulle ta hem den!!!!
  7. Kanske någon vet vad man kan få för en Aquacare 3000v med en Red Devil 6000 pump,finns en extra impeller/insats till den också. Får en skummare över om Tunzen blir kvar i sumpen...
  8. Det blev att beställa en 9430 skummare för 3910:- + frakt 245:-,var inte så farligt för att prova om den är bra,Tunze brukar väl ha kvalitetsgrejor så man får hoppas på det bästa.Passade på att beställa två Aqua Medic Helix 55w uvc lysrör samtidigt för 212:-/st
  9. Någon som har köpt den här nya skummaren från Tunze eller vet något om den?
  10. Har någon tips på hur man får en drake att käka pellets,är det bara att svälta honom och släppa pelletsen framför nosen?
  11. Har redan mailat dem om exakt fraktpris,får nog svar på måndag.
  12. Blev inga ramper för tillfället,KN Aquaristic kunde inte skicka detta med DHL utan blev tvungen att ta specialfrakt isf och den var svindyr.Typiskt att de kom på det när det skulle skickas iväg,men de betalade tillbaka pengarna direkt så det var inga problem.
  13. Är de någon som vet något om dessa http://www.meerwasser-aquaristik.de/onlineshop/catalog/aqualight-quad-4x80watt-180x195x55cm-mit-roehren-blue-led-p-9656.html ? Kör nu 2st 400w halogen men blir inte riktigt nöjd med skenet,glittret är fantastiskt men färgerna är jag inte riktigt nöjd med. Har testat 6500k,14000k och 20000k. Har nu beställt 2st T5 armaturer bara för att testa och är det förfärligt så blir de kanske till salu om jag inte spar dem i någon skrubb. Någon som kör akvarium med ca 8x80w och är nöjd,och isf vad kör ni för rör? Följer med 4st 10000k och 4st blå i dessa armaturer.
  14. Tackar för tipsen,pga av tidsbrist på hemresan blev det bara 2 butiker inplanerade,den ena var tyvärr stängd idag så det blev bara Karlstadsbutiken Amazon. Men vilken trevlig snubbe som jobbade där och vilken fantastisk fin fisk han hade,sen var en del av burkarna överväxta med koraller och de burkarna var häftiga.Att man inte har den där butiken närmare, eller det kanske är tur för ekonomin...Sen hade han bra priser också,kanonbutik tyckte iaf jag det var.
  15. Hej! Tänkte höra vilka affärer som finns längs denna sträcka som har salt och är värda att besöka,affärerna i Stockholms området kan vi skippa för dit åker man då och då. Skulle vara fint med snabba svar eftersom jag åker på torsdag...
  16. 960L, 2x400w 14k cirkulation 2x12000 1x intervall(4000-8000-15000) temp 25-27, varierar från natt till dag 1,023 Biopellets 1L uvc 55w Fick en överraskning nu när jag mätte vattnet med Salifer nyss,Nitratet låg på 25 och Phosfat på 0,25... Får nog dra ner på matningen ett tag nu,verkar som inte biopelletsen hänger med riktig eller så behövs lite mer. Men kan verkligen de försvinna pga det? Calcium låg på 470 Magnesiumet hade sjunkit till 1200 Kh ca 7,5
  17. Vad kan problemet vara när dessa bara förtvinar och försvinner, Discosoma sp ska gilla ljus och vara bland det lättaste som finns. Har också en massa Pachyclavularia violacea som tydligen vill ha samma livsbetingelser och det växer som ogräs,har även andra skivanemoner som stor trivs men Discosomorna blir mindre och mindre och har på flera ställen försvunnit.
  18. Tycker man läser lite då och då att leddioderna ger upp och ger fel sken eller har jag drömt detta?
  19. Så här ska det se ut för er,och ni måste köpa en luftpump.Gör inte bort er och köp något billigt skit utan köp det märke som de rekomenderar i tråden över,de är riktigt bra och tysta.Och jag kanske missuppfattade hur ni skrev men luftslangen ska INTE vara kopplad till cirkulationspumpen för vatten utan till en helt egen luftpump.
  20. Är helt säker på att ATI:n är helt utomordentlig,undrar bara om det är värt pengarna att byta..
  21. Tänkte fråga om en sak ang dessa skummare,jag sitter med en aquacare som är specad för 3000l som har några år på nacken medans ATI powercone 250 som är specad för ungefär samma vattenmängd är helt ny. Tittar man på hur de ser ut och luftmängd de använder och hur de skummar så är det en jäkla skillnad,men är det värt att byta? Aquacaren gör jobbet men frågan är om ATI:n gör jobbet fruktansvärt mycket bättre,vad tror eller vet ni?
  22. Akvariet är 200x80x60(djupet är 80).
  23. Tänkte bidra med lite uppstartsbilder,inte många och inte så bra kvalitet men vad kan man göra med dåliga kameror och dålig fotograf Första bilderna är direkt i början när inte sumpen var i drift utan en Tunze fick vara provisoriskt reningsverk, hade inte ens monterat durson och det mesta var lite provisoriskt. Pvc rören är avrinningen samt returen,dessa går till ett litet rum bredvid där sumpen på 266L och autopåfyllningen(gröna 225l tunnan) nu står. Efter ett tag när alger och elände samt lite fiskdöd slagit in så är inte det lika kliniskt rent längre men håller väl på att stabilisera sig. Tyckte också det var lite tomt på sidorna,allt var uppbyggt som ett rev i mitten. Så det blev att skaffa lite mer sten att fylla ut på sidorna med,är inte riktigt nöjd ändå men tänker bara låta det stå ett bra tag nu så allt får växa på sig lite. Så från idag ser det ut som nedan Är inte heller nöjd med ljuset men det beror på att jag har problem att få vattnet kristallklart,strumporna jag köpte sätter igen på 2-3 timmar pga svävande partiklar som aldrig verkar ta slut. Så vattnet är fullt av småpartiklar hela tiden,men vattenbyten framöver och en genomgång av sanden med hävert kanske får bort de finaste partiklarna och löser mycket av problemet. Jo,ska försöka få dit någon bakgrund också,kanske en svart eller mycket mörkt blå. Lägger in lite mer info här 960L Aquael möbelakvarium(200x80x60) som jag borrade,använder 32mm hela vägen ner till sumpen där en Aquamedic Ocean runner 6500 fungerar som returpump. Köpte en 3500 först men den var för liten. I sumpen finns skummare som är en Aquacare 3000v,1liter NP biopellets i ett grotech filter och en Koralin kalkreaktor som ännu inte är i drift pga för hög Kalciumlhalt. Även ett Aquamedic uvc 55w finns där. 2st 400w 14000k belyser detta bygge. Cirkulationspumparna i akvariet är 2st Resun 12000l/t st samt en Resun wave maker 2000/8000/15000 l/t som man kan ställa tidsintervall på. Var lite skeptisk mot de billiga Resunpumparna men de fungerar helt klockrent. Det jävliga är att nu när jag kikar på korten så ser jag att är de så pass dåliga så de gör inte akvariet rättvisa akvariet är faktiskt jäkligt snyggt med riktigt fint vågskimmer och fina färger, inte alls så urvattnat och blekt som på korten. Det blir nog till att köpa en riktig kamera också..
×
×
  • Skapa Ny...