Gå till innehåll

cortex_etu

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jimmie
  • Stad
    Göteborg
  • Akvarievolym
    130

cortex_etu's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Så alltså så fort vätskan i provröret ändrar färg när man droppar i den 3:e reagensen ska man läsa av? Jag trodde det bara va ett faktum att den ändrade färg. För det är ju kanske otydligt när den börjar ändra färg eftersom det sker ett nyansbyte och inte helt tvärt.
  2. Men jag fattar fortfarande inte riktigt! Det står: 5. Börja tillsätta droppvis, med 1 ml-sprutan, Mg-3-reagens i testflaskan tills färgen ändras till grått eller blått (vilken färg som syns först). Snurra efter varje droppe i en sekund eller två. 6. Håll sprutan med toppen uppåt och läs av positionen av överändan på sprutans svarta del. Sprutan har graderingar av 0,01 ml. Koncentrationen av magnesium kan fastställas från tabellen eller av följande ekvation: ppm Mg = (1 - avläsning steg 6) x 1500 Asså, man tar ju 2,0 ml vatten och häller i ett provrör, sen ska först 1 vätska i sen en liten sked pulver och sen (nr.5) den sista vätskan i. men vad ska man göra sen? vända upp och ner på sprutan och mäta vattenvolymen i provröret? suga upp så mycket man kan och se hur mycket som går upp i sprutan och sen mäta? vattenvolymen kan ju inte blir mer eller mindre eftersom det är fasta mått??
  3. Tjenare, jag va iväg och köpte en kopparbandad picettfisk igår! Sjukt rolig liten fisk! Jag har en gul kirurg också som ville visa att detta va hans revir och simmade därför efter pincetten hela tiden för att hävda sig. Det slutade nu med att jag sänkte ner en spegel för att dra kirurgens uppmärksamhet för att låta pincetten få lite lugn och ro. Men tanken slog mig. Är det inte rent av bra att ha spegel som inredningsbakgrund från första början, akvariet ser större ut, fiskar som t.ex. kirurger tror att det är fler fiskar i karet så om man vill tillsätta en kirurg senare så kanske inte det blir något problem. Det känns som om det blir ljusare i akvariumet med! En tanke som slog mig!
  4. Tjenare, precis som rubriken lyder så va jag just och köpte Mg och CA test, instruktionerna om på Tyska så jag fattar nada! Vet någon hur man ska göra för att få fram rätt värden ? Har suttit på Google translate men den är lite halvskev :/ Tack på förhand!
  5. Snyggt kar! gillar din belysning faktiskt!
  6. Vad gött för er då! Jag använder också osmos med ett silikatfilter efteråt men den verkar inte vilja släppa utan ligger stabilt kvar och håller den kritvita sanden brun! :/ hur länge hade ni kiselalger när ert kar var nystartat ?
  7. Jag vi får väl se hur det utvecklas, tar det lite försiktigt i början
  8. Tjenare! Tänkte att det kan vara kul att veta om det är många som börjat få kiselalger i sina kar med tanka på att iaf här i Göteborg så har mycket snö smällt osv. Själv har jag haft i gång ett kar i lite mer än 2 månader och jag får bruna alger på sanden och lite på sten dagligen! Det mesta försvinner nämligen när ljuset vart släckt under natten! Hur ser det ut i stugorna runt om i landet ?
  9. För övrigt så bytte min blåbenta eremit skal till ett som jag hade till matning! Jag brukade spänna fast mat med gummisnod så dom skulle få kämpa lite för att få loss grejjerna men han bytte helt och bötrjade kravla runt med det istället
  10. Riktigt snyggt kar alltså! ball idé där med ovalt fönster så man kan se det från uteplatsen !! bra intiativ
×
×
  • Skapa Ny...