Gå till innehåll

DanneI

Medlem
  • Antal inlägg

    419
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Finns ännu kvar, men inte så länge till.
  2. Rejält akvarie, optiwhite i framruta. Finns även en bra sump som får plats precis under. Tömde vatten för 1 vecka sedan, behöver rengöras annars inget fel på det alls. Det enda ni behöver göra är att hämta det denna vecka, annars väljer jag att skära ner det dock. L140*D65*H60 Tel: 0706707387 Finns i Linköping i lägenhet, 2 trappor.
  3. 2000:- Galet pris. 2st Radion G2 kan hänga med också. Felfria, dock behövs lite rengöring av galler osv men de fungerar.
  4. Mått 100*120*50cm fåtal år gammalt inkl sump 119,5*55*45cm Inget mittstag = extra tjocka glas (optiwhite) 4 hål i avrinningsbox (svart) 2 ner 2 upp. (finns även täckglas) 3,000:- Prutat och klart men ni får bära själva Akvariet står i Mjölby. Tel: 070 670 73 87 Daniel
  5. Får uppdatera mig ang det, står i förrådet sen en tid nu.
  6. 274 liters akvarium (88x65x48) Optiwhiteglas, bara ett par år gammalt, knappt använt. Svart Avrinningsbox vänster bak. Tömt och klart, dock en del kalkalger kvar dvs lite rengöring men sätter pris därefter också, en ordentlig bit under inköpspris. 1200:-
  7. Säkert ngn extra sensor o skit;) Men annars, klart det vore smidigt.
  8. Nja, vi vill inte ha en högre kostnad på apparaturen så bara man har koll på vad som går bort så löser man det, men funktionen vore ju ok, fast hellre hålla nere kostnaden.
  9. Hur menar du nu, de kanske påskyndar dunstning av vatten, men där försvinner ju inte salt vilket jag vet att DU vet också. Så har jag missat något, utveckla:-) För inte har du väl en skummare som skvätter ut över litern/vecka utanför sumpen, nä det måste va nått annat du menar hoppas jag:) Eller menar du det som hamnar i koppen möjligen... Iaf där blir det max 1 dl/vecka hos mig.
  10. Tänkte att det kan vara nått sånt, men känns lite overkill med säkerhet för SG tyckte jag.
  11. Är det bara hos mig, eller hur kommer det sig att man inte kan göra flera sökningar efter varandra i forumet, utan får meddelande att vänta 5 sek innan man söker igen, vilket i själva verket kan vara 5-15 sek ibland.
  12. Okay, nej det är ju inga problem eller så men det bör ju göras iaf annars blir det problem i längden.. Men då är det ju bara att slänga i motsvarande salt som går bort emellanåt.. men det är 4 mätningar/dygn iaf, jag gissa på max 2. Hur som helst, bara man vet ca vad som går bort/vecka så löser det sig ju med saltnivån.
  13. What! Nä, men är det MÄTER de gör... hmm måste försöka hitta den filmen jag såg där eremit-kräftor var med, minns inte att det här med mätande med klon var med:)
  14. @Slanten Det är ju korrekt men ibland är man lite lat och kortar ner det
  15. Stämmer, har själv sett det i någon natur-film för länge sedan. Har inte läst hela tråden men de spanar inte in ett skal som de "ser" att det där passar mig. I den filmen provade de både alldeles för små och för stora skal innan de hitta rätt. Mitt problem när jag haft eremiter är snarare att de förmodligen haft för liten tillgång på "bytesskal" för de har oftast inte överlevt så väldigt lång tid, troligen hittar de inte rätt skal och har blivit uppätna när de testat runt, min teori iaf. Har inga eremiter nu och har i princip aldrig haft, förutom ett par korta perioder då.
  16. Har säkert stått någonstans, men iaf hur mycket är det som går till "waste"skräp/vecka, antar att det är under 1dl/vecka en cl/test?... Bara klura på det där med saltnivån, man bör väl toppa upp med lite salt efter en längre tid och inte bara fylla på det som avdunstar som man/jag normalt gör...
  17. Jag håller med @Moose. Själv kommer jag nog aldrig skaffa en Apex, så det är helt ovesäntligt för min del. Hellre lägre kostnad för enheten än ännu fler inkopplings-möjligheter osv.. En standalone-enhet till ett vettigt pris är mest lockande.
  18. (Kan tillägga att till detta kar 600at används enbart kranvatten, vattenbyte har bestått i 40l/kvartal ända sedan start. I mitt 540 har jag senaste året drygt kört med osmos, vattenbyte där ca 100l var 3e månad) Har senaste året som gått inte gjort några tester överhuvudtaget, förutom haft koll på Kh samt kontrollerat salthalten ett par gånger. Hade jag märkt att något börjat fallera i karen så hade jag gjort fler tester, men allt har sett helt ok ut. Har på ett år förlorat en Lobophyllia jag haft i ca 3år that`s it. Kan jag släppa kontrollen så här pass mycket och ändå ha det så pass stabilt så kanske det är dags att skippa 2 kar och gå upp en bit till i storlek istället:) Har dock inte haft någon "brutal" tillväxt men ser allt schyst ut och iaf har tillväxt-toppar så är jag nöjd. Enda riktiga skillnaden jag märkt är att i osmos-karet så är det mindre algtillväxt, och (vilket är lite förvånande) helt klart bäst drag på kortpolypiga, acropora och pocillopora i det med kranvatten och litet byte/kvartal. (Jag har alltid gjort betydligt färre/mindre vattenbyten än de flesta, men så här lite som senaste året har jag inte gjort tidigare) I mitt 600 satte jag bara i acro bla som test, märkligt nog är de finare där än i mitt 540 färg-mässigt) En bidragande orsak kan såklart vara att ngn kejsare noppar på dom ibland, men de ser överlag bättre ut, även på tillväxt där i)
  19. Rätt säker nu på att det var denna: Mörkare i färgen bla, visserligen kan de ju skifta färg men det är denna som gärna går på Zoanthus.
×
×
  • Skapa Ny...