Gå till innehåll

d-jess

Medlem
  • Antal inlägg

    148
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Jessica
  • Stad
    Finspång
  • Antal år inom saltvatten
    Började i oktober 2010
  • Akvarievolym
    System på 850l Ocean Infinity 153
  • Akvarietillverkare
    Ocean Infinity
  • Antal år inom sötvatten
    ca 4år
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    60 kg
  • Storlek på sump
    100l

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

d-jess's prestationer

Korallgalen

Korallgalen (7/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Vad är detta? Den kryper som en mask. Har långa armar över hela kroppen. Det var bara armarna som stack upp ur sanden. Vill jag ha den kvar?
  2. Okej. Men tanken är ju att dem ska gå i mitt huvudkar sen. Kommer jag inte kunna salta över dem innan dem blir större? Dem skulle vara 5-6cm i storlek när jag får dem. Enligt två av länkarna där så "will they thrive in marine conditions" när dem når vuxen storlek. Frågan är ju bara vad dem små tycker om det? Menar du att jag ska ligga på 6-8 i promille en längre tid och sedan efter det börja öka på salthalten ytterliggare tills jag når halten i mitt huvudkar?
  3. Nejdu Fredrik! Jag kunde inte hålla mig! Hur stor var din när du köpte den? Tänkte eftersom den gick i saltvatten. Tack för länken Lasse och din alltid så grundliga förklaring. Ofta så grundlig att jag inte hänger med på allt xD Verkar som att jag bör ta det ännu lugnare vid övergången. Bara höja salthalten med 0,002/vecka. Men överallt så står det att det gäller vuxna individer. Kan man då inte ha dem små i salt över huvud taget? Finns dem inte på samma ställen i naturen? Både vuxna och de mindre individerna alltså?
  4. Jag vet faktiskt inte vid vilken ålder dem bör gå över till bräckt vatten. Det kan vara så att dem redan går i lätt saltat vatten som vissa mollys gör. Glömde fråga det i butiken så jag tänkte slå en signal i helgen och höra med dem så jag kan förbereda med samma saltanitet här hemma isf. Anledningen till att jag beställde dem var att jag såg en i ett saltkar här i närheten och blev helt såld, hur söt som helst. Enligt den killen så var den lugn och hade inte ställt till med någonting i karet. Den såg dessutom ut att må prima. Men jag har läst att dem kan vara lite stökiga och även att det kan vara svårt med flera indvider i samma kar när dem blir vuxna. Men jag håller tummarna för att jag får tag på ett par lugna individer! Jag tycker det låter rimligt med ca 2 månaders inkörning kanske, har ett kar på 30 liter som jag tänkte låta dem gå i. Jag har hört andra som kopplat in mollys på en halvtimma. Tycker det låter lite grymt, men det kanske inte påverkar dem speciellt mycket? Har aldrig haft någon kulfisk tidigare så har ingen uppfattning om dem är känsligare än molly eller inte?
  5. Jag har precis beställt 2 Tetraodon nigroviridis - Prickig grön kulfisk/leopard kulfisk som kommer om två veckor. Dessa går ju ofta som ungfisk i sötvatten men som vuxna kräver dem bräckt eller rent saltvatten. Tyvärr lyckades jag inte få tag på några som redan var inkörda i salt så jag tänkte göra ett försök att konvertera dem på egen hand.. Så jag tar gärna emot tips och råd på hur jag nu gör detta på bästa sätt? Tänkte sätta upp ett sötkar tills jag får hem dem och sedan börja öka på salthalten. Men hur lång tid bör det ta? Med hur stora steg törs jag höja salthalten? Dem är ju ungfisk på 5-6cm när jag får dem.
  6. Dem kommer få tillbaka färgen om den får tillgång till ljus. Dem är tåliga och ganska seglivade har också fått vita när dem hamnat på undersidan av en sten. Inte förlorat några på det viset vad jag vet!
  7. Sätter det inte igen sig? Hur ofta måste man göra rent strumpan?
  8. Min gröna bta har också bytt färg åt det bruna hållet. Har inte speciellt bra belysning, gamla rör osv. Sen sitter den rätt skuggigt. Får sträcka sig långt för att nå ljuset. Har inte sett någon färgskillnad på mina röda bta. Dem har en klar fin röd färg..
  9. Drog igång en startkultur med rotifers igår. Det jag funderar på nu är om man kan se dessa med bara ögat? vattnet är grönt av phyro/zoofeed. Hade startkulturen någon vecka i kylen innan jag drog igång. Stod att man kunde förvara den där ett par veckor. Kan dem vara döda? Eller är dem bara för få för att se än? Fegade och använde bara halva kulturen ifall jag skulle misslyckas. För att kunna försöka igen
  10. Har också hört ryktesvägen att det ska vara ett bra salt. Ska själv använda det till mitt nya kar inom kort
  11. Vad det gäller temperaturen så är jag ingen expert på om dem kommer vantrivas eller inte. Vet bara att en del norska akvarister plockat anemoner vid sin kust och stoppat i sina kar.. Dem anemonerna finns ända härifrån bort till varmare breddgrader och verkar anpassa sig efter den temperatur som råder..
  12. Haha! Det borde jag göra =D Det var ingen dålig smäll kan jag lova! Hördes och kändes en bra bit
  13. Såhär ser scapen ut i mitt RSM250. Tyvärr lite cyano på andra bilden. Den första är tagen i våras när jag satte upp det och den andra ganska nyligen, någon månad sen kanske. Scapen syns inte så mycket längre när allt växt till sig. Det går att simma bakom ls:en i nedre kant för fiskarna så den lutar bara mot väggen upptill Kul med insperationstrådar!
  14. Det är jag medveten om osmosen jag har nu fungerar okej och vattnet jag får ut räcker gott och väl till det kar jag har idag! Min gamla Osmos är köpt på nätet så det finns ingen handlare att skylla på där ;p Det största problemet är det klena trycket vi har i ledningarna här. Har inte mätt det men på dagtid är det i princip omöjligt att duscha..
×
×
  • Skapa Ny...