Gå till innehåll

Tomacee83

Medlem
  • Antal inlägg

    268
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Trevligt:), Skickar ett mail.
  2. Jo men båda är sammetsclowner, dom har gulaktiga band. Skulle säga att båda är ca 4 cm. Okej, tack ja vi får se hur det går:). Såg ditt kar förresten och känner igen utsikten och har allt sett en blått sken i ett av fönstrena i det huset:) Så jag kan med säkerhet säga att jag bor på samma gata fast 1 km söderut:)
  3. Skulle nog säga att dom är exakt lika stora, men dom är ganska små ändå. Men eftersom ena gången dom bråka så blev en av dom dominant och andra gången så blev en annan dominant. Då borde dom ju inte ha valt kön än iallafall hehe:) Ser ganska stor skillnad på den för den ena är väldigt ljus och likna ocelaris , den andra är väldigt mörk. Såg nu att det finns två typer av sammetsclown, http://se.reeflex.net/tiere/10_Premnas_epigrammata.htm och http://se.reeflex.net/tiere/9_Premnas_biaculeatus.htm Det är inte därför dom inte kommer överens då? Kan även nämna att jag har ett par med ocelaris som lever i en annan anemonen men efter 1,5 år så ser man ingen storleksskillnad på dom.
  4. Hej, jag har ett litet problem med mina sammetsclowner. Har haft en sammetsclown som gått ensam i en anemon i ett halvår, sen köpte ja ett sällskap till den och dom börja bråka direkt och den nya clownen blev totalt sönderslagen och sliten. Jag fångade den och lät den leva i ett annat akvarium i nån månad tills båda clownerna såg fina ut igen. Då stoppade jag i den nya clownen i en plaspåse som jag satte i nära den andra clownen, tänkte att dom skulle få se varann och om dom skulle hata varann igen så kunde dom inte skada varann iallafall. Men dom verkade inte bry sig så mkt. Så jag släppte i den nya clownen igen. Dom gick på varann igen men denna gången efter en stund så körde den nya clownen bort den gamla från dennes anemon. 2 dagar senare såg jag den gamla clownen och den såg riktigt sliten ut. Jag fånagde den och lät den bo i det andra akvariet. Nu mår båda bra igen men det känns omöjligt att ha dom i samma kar. Och hur kan den ena gången så var den ena clownen den dominanta och andra gången så var det omvända roller. Vill ju att dom ska bilda ett par. :/
  5. Mina brukar gå ut på sanden och ligga och slappa så i nån dag ibland å sen knalla upp på stenarna igen
  6. Tänk på att denna sjöborren växer och blir ganska stor. Den är väldigt otymplig med sina taggar.
  7. Har ett ocelarispar och en sammetclown. Båda har varsin anemon i varsin del av akvariet och dom har aldrig brytt sig om varandra. Tyckte att han kanske började känna sig ensam nu efter 1 år som singel så jag köpte en till sammetsclown. De nya blev utmobbad och jagad av först sammetsclownen, sen av det andra paret samtidigt och sen kom även min sixliner in och mobbade och jagade. Efter att fenorna började se förjävliga ut så flyttade jag ner clownen till sumpen. Finns det nån chans för han att klara sig eller är han mobbad för alltid?
  8. Min är 1 liter färskt på fyra liter slask enligt instruktionen.
  9. Men du häller väl inte i 10 liter på samma gång om du har ett akvarium på 45 liter:)?
  10. När jag är borta så ställer jag fram en stor dunk med en automatisk påfyllningspump. Men eftersom jag bor i lägenhet så har jag inte plats att ha någon sådan när jag är hemma så istället för att det fylls på en liten skvätt då och då när jag är borta så fyller jag på 10 liter åt gången när det dunstat bort. Frågan är om det stör djurlivet?, Jag fyller på i sumpen men man ser ju att det blir grumligt av blandningen. Hur gör ni som inte kan ha nån automatisk påfyllning?
  11. För att få ur den ur stenen så doppade jag stenen i sötvatten. Då dog masken och åkte ner i toan. Men kändes bara äckligt att tänka på att man delat lägenhet med ett monster så det va skönt att bli av med den:)
  12. En sån på 20 cm tog jag bort från mitt akvarium för några veckor sedan.
  13. Verkligheten i Malmö snarare. Alla poliser är väl i Rosengård nuförtiden?
  14. Nu när ja bytte vatten och alla pumpar var av så såg ja massa smådjur som simmade dåligt uppe vid ytan. Såg ut som dom sprutades ut från en turbosnigel. Kan de va larver från en sån? Hökfisken blev mätt iallafall kan ja säga.
  15. Polisanmäl är det rätta, låter ju sjukt att en person rekomenderar att inte göra det och ta saken i egna händer. Det här är ju både stöld och djurplågeri.
  16. Stökat om mycket har jag gjort. Tog ut alla stenar och gjorde om hels aquascapen. Fann en 20 cm lång bobbit worm när ja gjorde det som ja kunde ta kol på....Idag har firren inte kliat så hoppas det bara var tillfälligt. Akvariet har annars varit igång i 1,5 år. Palettkirurgerna har ju alltid haft några vita prickar från och till men det är väl ganska vanligt på dom? Dom var aldrig kliat sig lr något heller. Men man kanske borde köpa uv iallafall.
  17. Har en korankejsare som idag började klia sig mot sanden. Den lägger sig som en flundra och kliar. Den har inga prickar och ser frisk ut. Finns det nån som vet vad som sker?
  18. Misstänker genom ljuset att det bor en saltvattensakvarist i fruängen i Sthlm:) finns du här kanske?
  19. Jag har varvat med frys och torrfoder i ett år men har aldrig sett detta. Men ja avvaktar och ser hur det utvecklar sig. Fisken mår toppen iallafall.
  20. Fast det verkar inte klia på fisken. Den är som vanligt. Och vad jag har läst så ska den skrapa sig mot ytor om det är black ich.
  21. Jag låter det sitta kvar iallafall:)
  22. Idag fick en av mina clowner lite svara prickar. Granskar mina fiskar varje dag så jag vet att den inte hade det igår. Är det nån som vet vad det kan bero på? Eller vad det är?
  23. I mitt akvarium försökte jag med att stoppa i ett till par av ocellaris för att dom skulle visa det gamla paret vad en anemon var för nått. Det gamla paret jagade det nya tills dom dog så det gick åt helvete. Då prövade jag med att stoppa i en sammetsclown, den simmade till en anemon som den tog som revir och några dagar senare så hade de gamla clownerna lärt sig vad en anemon var för nått och tog den andra anemon och dom har aldrig ens vart nära att bråka.
  24. Dom har nog bara dött. Krabbor och maskar och sånt brukar ta hand om döda fiskar direkt.
  25. Har nån liknande sak, den är liten och har varken växt eller förökat sig på ett år. har ca 6 tentakler och syns enbart på natten. Nån som vet vad det kan vara?
×
×
  • Skapa Ny...