Jump to content

Marcus-

Medlem
 • Posts

  449
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Marcus-

 1. Tackar för er inputt. Skall forska lite till. styrningen verkar vara det ni mest är inne på så jag skall forska mer. hur många av er har sett denna live? För det är ju en sak o läsa om den o en annan att se den.
 2. Ring upp ett speditionsföretag. Jag fixade med Gp last för något år sedan. Bad att få prata med en Stockholms chaufför, de kör vänder hela tiden. Mot lite matpengar så tog han det med sig i bilen ner....
 3. Satt o kollade lite på F-Street. Någon som testat denna belysning? KEY AQUARIUM LED LIGHTING EUROPE VERSION K4 130 Twins Vad är för respektive nackdelar med denna? om man skall köra ett fisk kar med mjukkoraller borde detta vara ok eller? utveckla gärna, vad missar man?
 4. Det var inte det det handlade om. De sa bestämt då att de tog av stånd gällande chatt även om den inte låg på deras sida... Men tiderna förändras kanske och verkligheten har kommit i fatt.. Var bara nyfiken...
 5. Konstigt ingen mod lagt sig i här... Jag föreslog detta för ca 1-2 år sedan men fick kalla handen direkt med pekpinne om att det inte var bra för guiden. efterlyste det då med att de skulle ha det på denna sidan för då lämnar man inte guiden... men som sagt det är riktigt kul med chatt.
 6. Hur trivs dina 12 nya fiskar som du köpte idag?
 7. Grymt coolt, en sådan vill man ju ha! O då menar jag inte mollyn
 8. Ville bara rekommendera en serie som brukar gå på National Geographic "Akvariekungarna" Ett bra program där de bygger nya kar med mera.
 9. Ja jag frågade efter just det samt ett följdbrev om man kunde köpa en helt ny pump.Fick svar att de inte säljer det. Får ju hoppas att han som svara (Eric) har fel för sig. Vet inte om jag skall beställa en eller ej. Vill ju inte ha problem. Hur lätt är det att bara ta en ny pump? I min värld känns det som ett kommande problem som jag inte vill ha. Här är en på guiden som säljer en märkes skummare för 4500 skall kanske vänta på den i stället och hoppas att priset går ner.... Jag vill ju köra på säkra kort så man inte sitter där sen med skägget i brevlådan.
 10. Jag har frågat de på Fish Street. Fick svaret av dem att de inte har pumpar. Jag har inte köpt kar än men tänker ha en rejäl skummare till ett typ 400 liters. Känner jag mig rätt sen så kanske jag uppgraderar till större sen igen men vill ha en rejäl skummare.
 11. Funderar på denna (BUBBLE MAGUS CURVE 9 CONE ROCK SKIMMER), den är billig och läst att folk är nöjda. skickar ett mail till de som säljer den. Då pumpen är något jag inte vet vad det är ( Rock SP4000 Pump ) så frågade jag om man kan köpa en extra pump med. Men då svarar de att de inte har sådana pumpar extra att sälja. Så då kan man ju inte köpa denna!
 12. Nja där är ju cirkeln sluten då den föder en annan... Som ute i naturen.
 13. Tragiskt att man mördar dem på sådant vis sen i andra trådar får vissa massa hugg för att fiskarna inte har så stort kar. Olika värde på olika liv...
 14. Tycker det är synd att ni har ihjäl dem. Köp i så fall djur som äter dem men att bara döda dem känns ju lite fel.
 15. Funderade då på följande. kan man borra två hål mitt i ett kar på bakglaset nästan längst upp. Bygga en liten box som ni skrev där kammen är. Sen är det bara två rör rakt ner i sumpen. hur blir det då med det sörplande ljudet man har dessa två hål så pass långt upp?
 16. Lånar tråden lite.... Vad är optimalt på ett kar. Borra på ena sidan där man har kammen eller borra mitt i och göra en kamm som har tre sidor om ni är med hur jag menar?
 17. Kolla min gammla tråd... https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?47605-Marcus-nya-) skall skaffa nytt och kommer bygga lika dant igen då det var en perfekt lösning.
 18. Min check. ett snyggt kar ca 350-400 liter utan ram. 3 borrade hål. en bänk som är lätt att använda som rymmer mycket. en stor sump med olika fack. Ett fack för färskvatten. Ett som är gjort så man kan stänga detta där man kan byta vatten medans systemet är i gång. Sen något extra fack för diverse saker. Typ sten, algodling, bubbelfällla mm En osmos en automatisk vattenpåfyllare. en rejäl skummare som inte strular ( köper heldre ny väl beprövad ) skummaren skall klara den dubbla vatten mängden. sen bra med cirkullationspumpar i karet. bygga egen ledramp från rapid led Doppvärmare en bra saltmätare liknande de som de mäter glykol på bilar. ( refraktometer) levande sand levande sten sen nästa steg när man e sugen.... en biopeletsreaktor en kol reaktor en doserpump för balling Kanske en ats.
 19. Då har det gått en tid och ingen av företagen har svarat på mitt mail. Så jag kommer undvika dessa firmor och kan inte rekommendera någon att anlita dessa så länge de inte svarar på sina mail.
 20. Skall skummaren stå i det facket där ditt mått (344mm) är?
 21. Kan du inte köra med någon form av slimline bakgrund.....
×
×
 • Create New...