Gå till innehåll

phbubbla

Medlem
  • Antal inlägg

    24
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Tekniken står i första inlägget. För övrigt, riktigt stilrent och snyggt!
  2. Detta gäller bara Postens Allmänna villkor. Vet ej vad andra fraktbolag säger. 8.2 Förbjudet innehåll Följande innehåll får inte sändas med Posten om det inte särskilt tilllåts i tjänstevillkoren: • Dyrbart innehåll, t ex guld, silver, ädelstenar, mynt, sedlar och i var mans hand gällande värdepapper. • Gods som kräver kyla eller värme utöver normal transporthantering. • Levande djur med undantag för bananflugor, bin, blodiglar och silkesmaskar. • Skjutvapen. • Biologiska ämnen som är smittförande samt diagnostiska prover som inte är förpackade enligt IATA:s förpackningsinstruktioner. Närmare upplysningar om biologiska ämnen och förpackningar lämnas av Posten Kundtjänst eller av Smittskyddsinstitutet, 171 82 Solna, 08-457 23 00, www.smittskyddsinstitutet.se.
  3. http://www.xenonkungen.com/ Kanske någon vill köra igång ett experiment? Finns en del 8000K lampor där som kan tänkas funka.
  4. Oavsett värderingar ang. information, så gör SVG teamet ett utmärkt arbete med själva sidan och det tycker jag verkligen ska belönas genom visad ekonomisk support från mitt håll.
  5. Ser ut som Brown Pom Poms. Hydrozoan.
  6. Tack för inlägget, Lasse. Synd att du råkat ut för sådana "snålåkare". Men hävdar ändå att det är servicen, att forumet funkar och sköts, jag betalar för.
  7. Skulle inte vilja säga att ickebetalande besökare är snålåkare. De söker information, som ska vara gratis. Det är god service jag betalar för. Och det brer dom på stort med och är beundransvärt.
  8. Måste nog hålla med om att det är bedrövligt nu. Fast mycket ligger på användaren som glömmer fylla i det som står förklarat i den gula inforutan... Bara en liten justering av det gamla, men bättre sorterings möjlighet hade varit perfekt. Samt vilket år annonserna hade kommit in istället bara för månad och dag.
  9. Ny teknik har alltid lurat av hobbyfolk på pengar, det hamnar nog snart i balans. Men MH kommer inte bli "ute".
  10. Det är olagligt att väsentligt förändra levnadsvilkoren för djur och växter vid stränder i Sverige. Gäller från hav och 100m inåt land. Miljöbalken, 7kap, §15. Hur det sen tolkas, det får jag be en jurist yttra sig om.
  11. Betalat för några dagar sedan, men inget syns än i profilen?
  12. Tack, misstänkte samma regler gällde, ville bara vara säker.
  13. För ett par år sedan var det stora skriverier om aluminiumkar och saltvatten. Salt fräter ofta på metallen och rostar upp nitar i stag osv. När det kommer till att skydda mot detta angrepp, räcker det med att skydda mittenstaget eller rekommenderas även att lägga in plexi/glas under övre aluminiumramen också? Avser ett större kar, 375l. Mvh Joakim
  14. Ingen fara. Lycka till med de vackra krabaterna, ett produktivt refugium brukar hjälpa mycket födomässigt.
  15. Här har du den. "Aeoliscus strigatus"
  16. Det ser ut som en kantnål/pipefish, men vilken specifikt vågar jag inte yttra mig om.
  17. Tack, Laggeman. Det kan se något mer estetiskt ut oxo. Iom jag kommer köra min vanliga belastningssetup, "eco-mjukis-kar". så är det rätt tekniksnålt. Skummare, biobollar/"chaeto-caulerpa-refug", retur är det som ska sitta i sumpen. Men det kan nog få plats i din skiss. Vi får se, det är inte start förrens om några månader.
  18. Jag får testa min lösning först, blir det som du säger så är det snabbt ändrat. Borde kanske tillägga att resterande glas kommer bli täckta av något slags bakgrund. Möjligtvis egen variant med lite ardex45 och konstnärliga händer.
  19. Jag ska bygga en uppgradering och har en förundran om skiljeväggen jag tänker placera i karet. Karet är ett standard 375, 150x50x50. Jag tänkte mig sätta en skiljevägg med avrinningskam från mitten i bakre glaset till ena främre hörnet, mest för att få en större visningsdel. Någon som testat det och har åsikter om det? Behöver väggen vara extra tjock, pga att den sträcker sig en lång väg? (12mm hade jag tänkt köra) Finns det risk att detrius samlas lättare i främre hörnet och bör avväpnas med en riktad streampump? Bifogar bild. Mvh Joakim
  20. Hur står det till med detta akvariumet för tillfället? En liten uppdate vore trevligt då jag kört ett liknande under två års tid (nedlagt efter flytt tyvärr.)
×
×
  • Skapa Ny...