Gå till innehåll

Anders_R

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Anders
  • Stad
    Gnesta
  • Antal år inom saltvatten
    17
  • Akvarievolym
    250
  • Akvarie mått
    92*56*62?
  • Allmän beskrivning av dig
    Har varit med i ganska många år, tack vare att jag jobbat på Korallrevet i ca 14 år, medan allt fortfarande var bra. Har varit borta från hobbyn i ett antal år efter det, men går igång igen nu 2013. Har märkt otroliga framsteg inom hobbyn under de senaste 10 åren och gillar att jag faktiskt måste lära mig en massa nytt nu.
  • Akvarietillverkare
    RSM 250
  • Vilken uppsättning av ljus använder du
    2*10k, 2*15k + 2*actinic
  • Om JA vid skummare - Vilken
    RSM original, for now
  • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
    SÅ mycket koraller jag kan knöka in o dvärgkejsare som "inte funkar" med koraller
  • Antal år inom sötvatten
    30
  • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
    Planen är 50

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Anders_R's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Jag har ett RSM 250 och gillar konceptet med Plug'n'Play. De har två stora nackdelar, dock: 1: Originalskummaren är katastrofdålig och behöver bytas, inte minst för husfridens skull (Oljudet är omöjligt att leva med). Deltec MC500 är klockren att byta till. 2: Huven är förvisso praktisk för att hålla fisken i burken och dessutom snygg, men den gör att det blir på tok för varmt. Släng och häng på t.ex. en MaxSpect Razor så är du hemma.
  2. Jag tror inte det var formen på flaskan, utan nivån av klantarsle på användaren som skapade det här problemet... Jag har börjat märka den uppenbara effekten av överdoserad kolkälla nu...dvs slembakteriebeläggning på det mesta i burken. Det kommer gå över inom några dagar, som vanligt, men jag kommer behålla alla droppkorkar på framöver...
  3. Nu kan jag stänga det här ämnet i alla fall om direkt verkan. Inga SPS eller LPS har över huvud taget reagerat occh jag kan inte se att fiskarna påverkats heller. Det betyder, i alla fall i min värld, att Ultramin S är tillräckligt utspädd för att i alla fall inte kunna döda vid en överdos av den här klassen...värt att tänka på...
  4. Pinsamt, men sant.. jag misstog flaskan för en annan och hade tagit av droppkorken för att dra upp med spruta....efter 25 år i branschen kan man tydligen klanta sig rejält fortfarande. Tur att just den här produkten inte är direkt dödlig
  5. Fyra timmar har passerat...alltså kan man konstatera att det är fullt möjligt att tömma en dryg halv 100ml flaska UltraMinS i en 250l RSM utan att den dör direkt. Doseringsnivåerna är mao tillräckligt svagt tilltagna och produkten är faktiskt 100% katastrofsäker. Slutsats: Det GÅR att klanta sig med FMs produkter.
  6. Farten i skummaren börjar lägga sig...blir en lång natt... Det här ställer en viktig fråga: Hur koncentrerade är de här grejerna egentligen?
  7. Det ser ut att ordna sig. Det som oroar mig mest just nu är effekten av överdriven kolkälla. Kommer rapportera här löpande. So far, so good....
  8. Leif...har du provat det här förut? Antingen är produkten utspädd, eller så kommer min burk att dö snart.. :-(
  9. 40 min senare. Skummaren är fortfarande strypt. Inge som helst effet på levande djur.
  10. Ok, ibland gör man ett stort misstag...idag gjorde jag ett. Jag har just hällt i 70 ggr den dagliga dosen av FM UltraMin S. Jag har gjort ett 25% vattenbyte och lagt till en överdriven mängd kol...vad skall jag göra mer, än att strypa skummaren tills den lugnar sig?
  11. Jag vågar till nästan 100% bekräfta det. De är inte lätta att få kvar på en plats, de där...
  12. Imperator är en stooor kejsare, med stooor aptit. Normalt sett äter de väldigt mycket svampar och blandar det med mycket mjuka alger som vi gör allt för att slippa i våra burkar. Mata den mycket och ofta, och varierat, lite samma metod som för Zanclus, så har jag sett och hört flera exempel på imperatorer som funkat lysande i extrema korallburkar. Om man börjar snåla på käket blir de gärna som dvärgkejsare på speed, dvs tuggar på precis allt och när en stor imperator tuggar, så märks det. Mitt råd, för vad det nu må vara värt: skit i den och gå på en Chaetodontoplus istället. De är inte lika tokhungriga.
  13. Hej Henrik och välkommen tillbaka till galenskapen! Jag har ett RSM250 med originalbelysning och samma avdunstning som du. Det är väldigt mycket och beror såklart på alldeles för hör temp i burken. Jag skull eomgående byta skummare till en Deltec MC 500 om jag var du och kommer själv att byta originalhuven mot en MaxSpect Razor 160w när kassan tillåter. Pumparna är inte överdimensionerade, men de är lite snedfördelade. Jag hade gärna sett samma blås i båda och har därför lagt till snart 2800l stream på vänstersidan. Firrarna vänsjer sig snart vid strömmarna och om du "bygger för" med lite högre stenar eller koraller framför den vänstra och riktar den ganska rakt fram kommer farten dela upp sig. Man kan absolut mata med sallad, men se för guds skull till att den är riktigt rengjord innan. Det finns väldigt många algbaserade flingor och pellets somär bättre mat, dock. Drakfisken har väldigt många av dem hemma jämt Lycka till och skynda långsamt!
  14. Prick, prick, prick...jag gjorde misstaget att handla hos en före detta kollega som inte haft koll på sin karantän och fick se crypto ta tag i burken ordentligt...förlorat sex fiskar och, på grund av en medicin som får skummaren att få spel, en pilkrabba... Nu, efter att ha varit borta i två veckor, är det bara att hoppas att den medicin som funkat bäst gjort jobbet och vänta två månader innan ny fisk får komma i... Cryptocaryon är brutal...bara att gilla läget. Korallerna mår, otroligt nog, kanon, trots att skummaren nu varit av i tre veckor. Dags för ett anntal stora vattenbyten iveckan, så jag kan få igång den igen och få ur all cyano som kommit som ett brev på posten. Nåväl...jag har varit med förr och vet vad som kan hända och hur man hanterar det...surt bara att jag faktiskt var ganska nöjd med hur burken funkade innan pricken kom...
  15. Alla som säger att det enda säkra sättet att döda Crypto är koppar, upprepade sötvattendopp eller hyposalinitet med hög temp har helt rätt. Parasiten är brutalt tålig. Jag har precis börjat behandla med Herbtana, eftersom mina firrar fått något cryptoliknande och jag är lindrigt sugen på att riva ur burken för att flytta fisken till ett kar där jag kan behandla. Tillsammans med Herbtana kör jag 2 L. Amboinensis, 2 L. Debelius och 2 L. Wurdemanni, tillsammans med en G oceanops, som iofs är den som är prickigast. Jag köper faktiskt Microbe-Lifts snack om att Herbtana kan få parasiter att släppa...och om några finns på plats för att äta dem kommer det bli lite enklare att hålla dem på plats. UV är ett bra komplement för att fimpa svärmsporer, så länge man placerar insuget där flest svärmsporer håller till. UV dödar tyvärr urskillningslöst allt i sin väg, inklusive alla små lirare vi vill ha i burken som mat åt våra filtrerare. Jag kommer chansa på att min räkarme fixar det här ihop med Herbtana, eller helt enkelt gilla läget och köpa nya fiskar om ett par månader... Parasiter i slutna system är jobbiga om man inte kan ge på dem som man vill...end of story.
×
×
  • Skapa Ny...