Gå till innehåll

Jojje

Medlem
  • Antal inlägg

    23
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Johan
  • Stad
    Halmstad
  • Akvarievolym
    Salt 1200+450

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Jojje's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Har en blå livsmedelsgodkänd tunna som jag tänkte ha osmosvatten i. För bekvämlighetensskull satte jag en pvc genomföring plus ventil för tappa ur vatten. Det läckte i genomföringen, vilket inte var någon större överraskning. Försökte täta med tangit men det fäste inte mot tunnan som jag förmodar är i HDPE. Vilket lim kan man använda för PVC och HDPE? Eller finns det något annat sätt att få det tätt?
  2. Jag mailade Triton angående lösningen och om man kunde köpa den av dem. Tyvärr fick jag aldrig något svar från dem. Vi får hoppas att Keller vaknar till liv.
  3. Två alternativ: 370x120x80 cm från Diamantaquarien eller Akryl, fast då 110 cm högt. Detta alternativ håller jag på och kollar Mitt intresse är fiskar och då framförallt kejsare.
  4. Är det någon som vågat sig på att beställa ett akvarium i akryl från Kina? Om i sådana fall från vilket företag? Hur var kvalitén?
  5. Tack för svaren! Rinkaby rör är ju intressant. Anledningen är att jag under en längre tid planerat för ett nytt och stort akvarium och jag tycker att höga akvarium kommer mer till sin rätt om de står 50-60 cm ovan golvet och då blir utrymmet för sump för litet. Tyvärr så har jag ingen möjlighet till att ha ett sk teknikrum någon annanstans i huset.
  6. Jag har en friggebod som inte används till något. Tänkte att man kunde ha sump och övrig utrustning där, vilket hade varit både bekvämt och praktiskt. Problemet är ju att det är ca 20 meter gräsmatta imellan akvariet och friggeboden. Gräver man ner till- och frånrör på frostsäkert djup (1m?) borde det väl vara ok eller är detta bara dumt och bättre ha kvar sumpen under akvariet?
  7. Hur gick det? Fick du tyst på det? Har också ett Akvastabil med två avrinningar som låter rejält och är intresserad av hur du löste det.
  8. Som rubriken lyder: Är det någon som känner till en affär med stort utbud av fisk längs vägen från Dusseldorf till Svenska gränsen?
  9. Är det någon som har bra eller dålig erfarenhet av den tyska s.k. Tritonmetoden? Verkar ju näst intill fantastisk om man läser på triton.de
  10. Finns det färdiga ytavrinningar (kam och låda i ett) i plexi, akryl eller liknande att köpa och sedan kapa till i rätt längd?
  11. Funderar på att införskaffa en Pandora S, 4x145W Led + 4x80W T5 till mitt akvarium som håller måtten: 200x60x80 cm (80 är höjden) Det jag kommer att ha är först och främst SPS:er samt Tridacna musslor på botten. Mina frågor är: 4x145W led? Eller räcker det med 4x75W? Skulle det räcka med den mindre rampen med 3x145W+T5 med tanke på längden på mitt akvarium? Är det "overkill" med T5? "S:et" gör mig väldigt osäker. Skall man hoppa på detta med ramper utan vitt led? Jag har läst vad Pacific Sun rekommenderar för storlek på ramper i förhållande till akvarium men skulle uppskatta om någon med erfarenhet skulle kunna ge rekommendationer på vilken ramp som skulle passa mitt ljusbehov bäst.
  12. Nej inte om vi pratar samma erfarenhet. Allt mitt dog (och ej pga av vår kanske samma erfarenhet) och jag tycker att skall man ha saltvatten så skall man ha egen karantän! Jag har lärt mig den hårda vägen.
  13. Akvastabil.dk (titta under led) har inbyggnadsled till sina ramper. Går säkert att fästa i andra ramper om man är lite händig.
  14. 3 av fiskarna grävde jag faktiskt ner. Var för stora för att spola ner och sophämtning sker varannan vecka och den skedde igår.
×
×
  • Skapa Ny...