Gå till innehåll

Mr_Ewing

Medlem
  • Antal inlägg

    1 454
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Mycket påkostat, snyggt och stilrent helglasakvarium med måtten BxHxD 150x65x50. För dig som vill ha ett akvarium som kan stå i finrummet. Några små repor finns, men inte några som syns med vatten i. Baksidan och avrinningen är folierad med svart folie och karet är limmat med svart silikon. Täckglas ingår och det är tömt och rengjort. Karet är borrat för dubbel avrinning med membranventil för justering så det går att få avrinningen helt tyst. Proffsbyggd möbel - mycket stadig med ställbara fötter - helblanka vita luckor med mjukstängning. Möbeln är byggd i 30mm dubbelsidigt laminat med inbyggd belysning och grenkontakt med 6 uttag. Sump på 50L ingår. Det finns även lite saker att köpa till för den som vill ha en mer komplett setup: Returpump Jecod 3000L/h Doserpump Bubble magus 3 kanaler Theiling Rollermat filter med gott om filtermedium + 1 extra rulle Proffsigt byggd LED-belysning med dimmerfunktion för soluppgång och skymning. (För sötvatten) Akvariet kommer behöva bäras 3 trappor utan hiss. Pris för kar och möbel: 3200 kr
  2. Jag har haft cyano två gånger - båda gånger i relativt nystartade kar. Jag har blivit av med cyanon båda gångerna genom att dosera kaliumnitrat (KNO3).
  3. Jag har haft ett 180L på en sån bänk. Jag gjorde precis som Lasse föreslog och satte ett par snedsträvor på den. Stabil och snygg.
  4. Det finns bara en vit vad jag vet - de ser likadana ut som på PS hemsida.
  5. Jag har nu bytt ett par huvuden på pumpen och jag kunde snabbt konstatera att det är skillnad på plasten i de nya. De är mycket hårdare, formstabila och det fungerade direkt bättre när jag testade - så vi kan konstatera att de svarta pumparna som sitter på G1 är kass. Lite jobbigt att betala drygt 300:- per huvud dock - och särskilt smidigt att få tag på dem var det inte heller. Jag kommer nog att kika på ett annat märke nästa gång - typ GHL.
  6. Det är inte motorerna det är fel på - det är pumphuvudena som tappar formen så att motorn inte orkar köra runt rullarna. Har fått två nya huvuden nu och de verkar vara av en annan sorts plast - hoppas att det funkar bättre. Skickat från min iPad med Tapatalk
  7. Jag körde med ultra trace i början tills de tog slut. Jag märkte dock ingen skillnad när de tog slut så jag har kört utan sen dess. Skickat från min iPad med Tapatalk
  8. Det är väldigt lätt att borra ett kar om man har tillgång till ett riktigt borr. Träna på en glasbit innan så får du känslan för hur det går till.
  9. RO-membranet sitter i den liggande tuben på toppen. Jag vet av egen erfarenhet att det inte är bra om membranet torkar - mitt sprack nämligen när jag glömde bort att jag plockade ur det. Sen kan man säkert ha tur, men det är ju dumt att chansa.
  10. RO-membranet får inte bli torrt - för då spricker det. Oftast står det vatten kvar i filtret, men om det av någon anledning skulle rinna ut så är det inte bra.
  11. Jag har haft en riktig mördare med - den hade ihjäl två sandvändare och en clownfisk för mig.
  12. Ser ut som nån form av sjöpung. En nyttig filtrerare. Skickat från min iPad med Tapatalk
  13. Så länge allt är torrt och fint så ska det inte vara några bekymmer, men om sanden skulle bli våt så kan det hända grejor. I det fallet skulle du kunna få kraftiga sättningar i golvet. Eftersom du verkar göra allting så noga skulle jag spackla upp ytan som karet ska stå på.
  14. Det blir nog toppen - tänk på att korallerna kommer att växa på höjden.
  15. Coolt bygge - detta kommer jag följa. Tror du kommer bli nöjd med din rollermat - den tar bort sjukt mycket gegg.
  16. Hej Lasse, Jag tror nog att du kommer att kunna hålla det mesta med den belysningen - men du får kanske placera de mest ljuskrävande korallerna nära ljuskällan.
  17. De nya pumparna var för övrigt svindyra. Jag räknade ut att de gamla pumpat cirka 350l innan de gav upp - vilket jag anser är katastrof. Min Bubble Magus har nog pumpat 500l och den har jag inte ens bytt slangar på... Skickat från min iPad med Tapatalk
  18. Det varju lite kul att skrev om det just nu. I mitt refugium har min chaeto varit ganska hårt ansad, tills under semstern då den tog över fullständigt. Jag noterade samtidigt att mina acros började dela på sig nåt helt galet. Jag antar att ph gått upp en del med tanke på den stora mängden chaeto. Skickat från min iPad med Tapatalk
  19. Jag har redan bytt slangen så det är uteslutet. Jag skiftade huvud så problemet är tillfälligt löst i väntan på nya pumphuvuden. Jag har läst mig till på reef2reef att detta ska vara vanligt på gen. 1. Tydligen är detta omgjort på gen. 2. Skickat från min iPhone med Tapatalk
  20. Tack Stig, Man kunde ju tro att PS använde sig av bättre kvalité med tanke på priset. Jag får beställa nya huvuden helt enkelt.
  21. Jag har fått lite problem med ett par pumphuvuden på min doserpump. De går trögt och ibland inte alls - jag har bytt slangar vid ett par tillfällen så de är hela och fina. Jag sprayar i lite silikonspray i hålet vid axeln och då går det ett par veckor innan det kärvar igen. Kan det vara själva pumphuvudet som är slitet? De är runt 2 år gamla.
  22. *Ironi-mode ON* Jag förstår att det kliar i fingrar att göra om karet - det där såg ju inget vidare ut *Ironi-mode OFF* Skämt åsido så känner samma sak just nu - antingen lägger jag ner skräpet efter kraschen eller så bygger jag nytt. Det lutar väl åt att sätta igång det större karet på semestern. Lycka till med ombyggnaden.
  23. Jaha eftersom jag kraschade mitt kar med ett missöde med ett lossat pumphuvud på Ca-dunken så har jag en anledning att starta upp detta omgående. Vi får väl se hur det ska gå.
  24. Verkar tyvärr som att det mesta dött för mig - nu har jag en anledning att starta upp det större karet. Det blir kanske lite lättare att hålla balansen i ett dubbelt så stort kar. Tråkigt med karet, men det har varit till glädje i många år. R.I.P. karet
  25. Jaha så har man lyckats krascha karet då - lite otippat att pumphuvudet till kalciumbehållaren hoppade loss och orsakade en långsam hävert. Karet har fått en dos på runt 1000ml under ett dygn. Har akutbytt 100L vatten och tillsatt nödkol - så är det bara hålla tummarna. Det ser ganska så dystert ut tyvärr.
×
×
  • Skapa Ny...