Gå till innehåll

_j0nas_

Medlem
  • Antal inlägg

    38
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Som rubriken lyder, någon som vet om någon butik eller privatperson som har Dardanus till salu?
  2. Det ska jag absolut vara! Kanske ska gå och köpa lite mysis som jag kan slänga ner någon gång med jämna mellanrum. Tack för hjälpen!
  3. Jag matar min revhummer med räkor/musslor och det blir en del lösa delar kvar som åker ner i sanden som den missar.
  4. Ok... That sucks! Får försöka addoptera bort den till någon med större kar eller snacka med dem på Akvarielagret och se om jag kan "byta in den" jag köpte den trotts allt på deras rekommendation..
  5. Skaffade för ett tag sedan en sandvändande sjöstjärna då jag tröttnat på att min sand vart allt för "gäggig" men nu efter lite googlande ser jag att många har problem med att de svälter ihjäl vilket känns onödigt och tråkigt. När jag köpte frågade jag om det fungerar butiken (Akvarielagret i stockholm) om de fungerade i små kar som mitt ~36l och enligt deras utsago var det inga problem. Så nu mina kära bröder och systrar, vad är era erfarenheter? Har jag gjort en felaktig investering?
  6. När jag började med Saltvatten för ~2 år sedna köpte jag en peacock som första djur och ångrar det inte en sec. Det är super intressanta, närvarande och nyfikna djur med stor "personlighet" och en hel del interagerande och matningen är ett rent nöje. Problemet är deras humör och går ut över ALLT med skal, så det slutade med att jag införskaffade en sandvändande sjöstjärna och en sjöborre för att hålla ordning på "städandet". Dock strök en sjöborre med när den kröp in i "bohålan" Det är inga problem att ha fiskar i samma kar och min delade tom. båhåla med min frökenfisk. Kontentan är att peacock's är ett av de roligaste djur jag har stött på. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?43271-j0nas-AquaMedic-Yasha Här gör han slut på en turbo
  7. Detta är tacken man får när man försöker mata en revhummrar!
  8. Japp, jag vill kunna ha lite nyttdjur som turbos och dom är inte långlivade tillsammans med en stor Mantis
  9. Ja det är synd, sjukt roliga och förvånansvärt nyfikna och orädda djur. Jag tror det var ålder för själva karet i sig var i prima skick i.e det var inget annat som dog Ska se om jag inte kan få tag på en Gonodactylellus viridis eller Gonodactylaceus falcatus men det får bli när min hummer får något nytt hus eller hem.
  10. Tyvärr avled den för ½år sedan och jag letade efter en ny men det verkar vara ont om dem på marknaden tyvärr.
  11. Uppdaterade ljuset i mitt kar med en 54w led-lampa från ebay och kör stock-led:arna som morgon och kvällsljus. För 250kr ger lampan en kännsla av hög kvalitet och avger inte mycket värme. Mitt senaste tillskott, en revhummer, en tråkig och feg jävel men när han väl vågar sig ut är han mycket vacker. Mina menlösa och tråkiga knappar, så nu ska vi se om vi kan få lite tillväxt på dem
  12. Det är bara en webcam med bild från mitt kar, har bara en frökenfisk och en reef lobster i det för tillfället. Ska dock flytta kameran och montera ett fish-eye på den så man får lite bättre överblick från sidan, när jag får tid
  13. Glömde att bara firefox förstår länken, men det är fixat kolla in http://wordblind.se/
  14. Efter att vart utan akvarium ~1år pga. flytt och lathet har jag äntligen flyttat hem karet igen, och nu är finns det 24/7 på internetz för allmän beskådan. http://wordblind.se:8081/
  15. Dags och lägga upp lite nya bilder! Nya knappar! Min "någonting" som tränger undan knappen nedanför. Mjukisar som stormtrivs! Fick dom som små små stackare och på 3-4 månader har de dubblat sin storlek 3-4ggr Min bubbelanimon som bor i en skreva och är lite svår och fota Nya små knappar!
  16. Tack för en trevlig kväll! Mycket bra föreläsning även om det var många nya begrepp att googla när jag kom hem! Hoppas det blir fler möten!
  17. Vattenbyte 40min á vecka och 5min matning och vattenpåfyllning så totalt ~60min á vecka.
  18. Om du fäster den horisontalt istället för vertikalt?
  19. Hej! Ett litet förslag är att kanske "lägga" värmaren bakom stenen så den inte syns så mycket!
  20. Ser ut att stämma mycket väl! Tack!
  21. Nu kan jag mycket möjligt posta detta i fel del av id forumet men... Vad är detta? Jag talar om de små vita kokong liknande sakerna?
  22. Lite nya bilder och nya frågor! Vad är detta? (den vita "blåsan" i mitten) Till ID-Tråden Bifogar en ganska kass "översikts bild" Glas Roser som jag väntar på att de ska bli stora nog att ta död på! Översiktsbil där man kan se lite av hur effektiv sjöborren är på att äta "ogräs" Han har spenderat 2 dagar att cirkulera på höger halva av stenen och den såg tidigare ut som den delen till vänster
  23. Tackar och jag får säga DITO! Min kryper glatt omkring på LS och drar bort trådalger, sand och mumsar på grönalger och räkan har vart framme och "nosat" på den men vänder fort på klacken. Hoppas allt går bra med inplanteringen av dina nya fiskar!
  24. Han äter ALLA. Jag har haft turbosar som är ~30-40mm och dom plockar han ner i sin grotta, gräver ner och bankar på i tid o otid och efter att han tog den sista och största jag köpte tröttnade jag på höga matkostnader. Så nu har jag vart och investerat en liten sjöborre som han nyfiket som alltid var framme och inspekterade och sedan totalt ignorerade. Borren gjorde dock en kovändningen och försökte krypa in i hans grotta vilket jag tror är ett dåligt drag, så vi får se om den överlever längre. Jag har ett förlitet akvarium för den typen av fiskar. Glömde nämna att det bara är på 36l Länk till min "mitt första akvarium"
×
×
  • Skapa Ny...