Jump to content

kebben

Medlem
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by kebben

 1. Grattis till ett mycket snyggt bygge! Jag kommer sno lösningar lite till min nya balja Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4
 2. Jag kör med denna lösningen till mitt Arduino projekt. Kanske hjälper någon... Low pass filter och en OP som ger en gain på ca 2. dvs ca 0-10V ut. Tunze pumpen jobbar dock inom typ 3-8v. Men denna lösning fungerar till att driva typ led drivers osv. Osäker på pinnarna till DIN5 kontakten dock...
 3. Jag kan tycka att Köp och Sälj trådar borde ha en längre redigerings tid. Speciellt när det är många saker som säljs i samma tråd. Man skulle då kunna redigera första inlägget när saker blivit sålt/bokat eller nytt pris osv.
 4. Jag tror den klarar sig. Jag hade den bredvid min BTA några dagar för länge sedan. Den drog då in sina polyper ganska många dagar innan den vaknade igen.
 5. http://www.fish-street.com/jebo_wp-40_13000l_wave_maker?category_id=35
 6. hehe Jo det är möjligt men det gör inget tycker jag. Bara det inte kommer ut i akvariet igen. Jag har samma lösning som du i min sump i dag men det är ganska bökigt att byta tycker jag. Med denna lösningen är det bara att dra upp den gamla och byta med den nya. klart på 5 sekunder Kör du med typ denna? http://www.drakfisken.se/filtersockor/1506-hallare-till-filtersockor.html
 7. Yes. Den har ett footprint på 22x15 cm
 8. Ja det framgår inte riktigt på bilden Jag har 3 returer från akvariet. Dessa går rakt ner till sumpen enligt bilden nedan. Detta gör att allt vatten från akvariet kommer gå igenom filtersockan.
 9. Nu har jag ändrat lite. Kommer bara köra med 1 filter socka. detta gjorde att jag kan få lite större skummar del. Det kommer bli en blandning av glas och akryl (Köpte bara en test bit för att leka lite).
 10. Det blir nog en blandning av glas och plexi. Orca? Vart kan man hitta de? Länk?
 11. Okej... Jag får kanske tänka om lite med akrylen... Synd då det är enklare att jobba med tycker jag. Någon som vet vart man kan köpa hålsågar för glas? Ny skiss kommer ikväll
 12. Jag tänker så att den första tvingar ju alla bubblorna upp till ytan. Jag har testat båda och tycker detta fungerade bäst. Sen tyckar jag att denna lösningen fångade mer skit I sumpen.
 13. Ja nu får min skummare precis plats inget mer... ska klura lite på de
 14. Det är en bra poäng! Ska sänka den några cm
 15. Hej, Jag har nu kollat runt lite på olika sumpar och har skissat på min sump i Sketchup. Akvariet är ett Hornbach akvarium på 120L som jag kör som sump redan. Jag har tagit bort "stag" bitarna då jag tänkte att dessa inte behövs nu när jag kör med bubbelfällor som borde stadga betydligt bättre. Alla bafflar tänkte jag köra i akryl (mycket enklare att jobba med än glas tycker jag) som jag köpt hos stocksundet.se (han har massa restbitar man kan köpa ganska billigt) Så vad tycks?
 16. Jag tackar också för trevlig kväll. Detta måste göras oftare. Tackar såklart också för fraggarna!
 17. Skönt, de låter bra.
 18. En av mina clowner har hittat min minsta BTA (tog bara 6 månader...) Det konstiga är bara att han suger tag i anemonens "tentackler" och typ somnar... Filmade lite med mobilen. Är detta normalt?
 19. Ok tack. Då får dom vara kvar.
 20. Ny inom salt och har precis startat burken 130 liter. Hitta dessa 2 bristle worms... Ska jag försöka fånga dom eller ska jag låta dom vara? Här är några bilder tagna med mobilen.
 21. kebben

  Osmos

  Hej! Jag har en liten fråga när det gäller osmos vatten. I våratt kylskåp så har vi en vatten "kran" med filtrerat vatten. kan detta vatten användas som osmos vatten? mvh, kristofer
×
×
 • Create New...