Jump to content

Perk

Medlem
 • Posts

  601
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Perk

 1. En del kör med tex köksluckor från Ikea, de har ju även täcksidor man kan använda
 2. Det finns ju att beställa hos några webbutiker om du inte hittar någon att köpa av här.
 3. Av en slump så trillade jag nog över svaret några månader senare… Det borde vara en Halimeda opuntia (Linnaeus) J.V.Lamouroux 1816 http://www.algaebase.org/search/species/detail/?species_id=3809
 4. Om du ska ha en y-koppling så behövs nog en backventil till varje pump annars är ju risken att den fungerade pumpen pumpar vattnet genom den trasiga. Sen får man hoppas att de inte är som jag haft på billampor att de har samma livslängd och går sönder nästan samtidigt…
 5. Jag har ett filter men just nu kommer jag inte åt det. Men min fråga är om det kan bli några andra problem med blandningen av salterna än det som alltid gäller kring att använda omvänd osmos eller inte. Det står ju på burkarna att man ska använda vatten filtrerat genom ett sådant filter. Men då tänker jag att bättre tillföra med kranvatten tills jag får fram filtret igen än att jag inte tillföra något alls under tiden.
 6. Blir det något problem om jag använder vanligt kranvatten istället för omvänd osmosvatten när jag blandar ballingsalter? Dvs andra än de problem man eventuellt kan få med kranvatten när man fyller på dunstat vatten eller vid vattenbyten?
 7. Perk

  Hjälp

  Jag fattade det som att han har ett sötvattensakvarium men principen bör ju vara densamma förutom saltet förstås
 8. Kanske vore bra att finnas på flera plattformar och att innehållet däremellan synkas, dvs de frågor som skrivs på tex facebook även syns i webbforum. Då kan användarna använda den plattform de trivs bäst med och då svara på frågor som dyker upp någon annanstans.
 9. Hur ofta behöver man byta probe i alkatronic? Hur vet man när det är dags? Säger maskinen till, märker man det på något sätt eller byter man med ett visst intervall oavsett om den verkar ok?
 10. Ska du bara ha ett par clowner och en korall så behöver du inte ha så mycket tekniska prylar till att börja med. Då kan du köra med vattenbyten för att hålla ok värden på vattnet. Om du sen fastnar för hobbyn så är den en riktig materialsport så det finns hur mycket som helst att skaffa. Jag kan inte de akvarium du föreslår men välj ett som kommer se bra ut på platsen du tänkt dig sen är det bra om det har en sump där du kommer få plats med den utrustning du med all säkerhet kommer skaffa om du faller för hobbyn.
 11. Hur länge sedan är det du köpte pumpen?
 12. Hänger inte Ca och KH ihop (och även Mg om man blandat rätt)? Eller kan de förbrukas obalanserat? Givetvis måste man säkert mäta Ca och Mg ibland för att kolla balansen men med maskinen borde man ju kunna göra det mer sällan?
 13. Om jag låter en Kh-maskin styra doserpumpen till kalkreaktorn så får jag ett automatiskt system för kh, ca och mg? Eller har jag missförstått något?
 14. Det är ju aptråkigt att blaska med tester så att ha ett system som ger en värdena automatiskt är väl jättebra. Om alla nybörjare hade ett sådant kanske färre skulle tröttna eller misslyckas. Tror inte man lär sig så mycket på att göra det manuellt. Tex temperatur läser man ju av värdet direkt på en mätare man skulle ju inte förstå mer om temperatur om man skulle behöva blanda vätskor och jämföra med en färgkarta för att få fram temperatur.
 15. Är du säker på att testet funkar? Kanske för gammalt, inte varit helt stängda flaskor... jag fick helt andra värden när jag köpte ett nytt test.
 16. Tror de heter sjöpungar.
 17. Intressant! Skulle vara kul med ett jämförande test mellan olika modeller med för och nackdelar. Någon som sett ett sådant? Hittade ett:
 18. Någon som vet vad detta är för något? Den dök upp ur stenen många år efter att jag skaffat den.
 19. Den tömmer direkt
 20. Vet inte om det är något speciellt problem med just din modell på akvarium. Generellt sett så behöver man göra om rördragningen så att den passar med filtret. Så lite sågning och några kopplingar kan behövas.
 21. De är ju där av en anledning, tex för att stagen längs långsidorna inte ska behöva vara så kraftiga. De måste ju orka hålla ihop benen så de inte glider isär (eller ihop). Du kan ju skruva fast i golvet...
 22. Har inte räknat på det men på känsla skulle jag säga att du bör ersätta med något annat som kan ta upp de krafterna. Tex flytta dem längre ner eller förstärka de som är längs långsidorna.
 23. Verkar vara 20 ml: http:// https://www.google.se/search?q=kaffem%C3%A5tt+ml&oq=kaffem%C3%A5tt+ml&aqs=chrome.0.69i59j0l3.2025j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
 24. Om du har obalans i värdena måste Mg upp i rätt nivå innan det går att höja Ca. Om jag nu inte blandat ihop ordningen...
×
×
 • Create New...