Jump to content

Perk

Medlem
 • Posts

  614
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Perk

 1. Du måste ju börja i rätt ände. Orsaken till den höga luftfuktigheten är ju att det avdunstar vatten från akvariet (alternativt från väggarna om det är en fuktig dåligt dränerad källare). Om du minskar avdunstningen så får du ju ner luftfuktigheten utan avfuktare och fläktar. En annan bieffekt av lägre luftfuktighet är att rummet upplevs svalare även om temperaturen är oförändrad.
 2. Täckglas på sump och akvarie minskar avdunstning markant
 3. Det var jag som lyckats få på ett knapplås som tydligen finns på dessa. När jag kopplade ur det så fungerar den utmärkt igen.
 4. Skulle denna funka? https://www.n2o3.com/en/catalogue/products/hydrochloric-acid-standard-solution-01mol_l_6890
 5. Är det samma reagens i alkatronic?
 6. 32 mm rymmer ju mer vätska så nivåskillnaden i sumpen blir ju något större vid tex strömavbrott.
 7. Jag har problem med min Jebao DCP-5000. Det går inte längre att ställa om hastigheten. Det enda som händer är att ljusstyrkan blir starkare en stund efter man tryckt in någon knapp. Någon som vet vad det beror på och vad man kan göra åt det? Det funkade de första dagarna men nu två veckor senare så går det inte längre.
 8. Jag upplevde inte att det spred sig något men jag tog inte alla på en gång. Jag använde en 10ml spruta och tömde hela för en glasros. De drar ju ihop sig så jag sprutade vidare in i hålet i stenen där de satt. Gissar att allt dog av värmen… Det är nog 10 år sedan och jag har inte haft någon glasros sedan dess.
 9. Jag utrotade mina genom att spruta in kokande vatten i dem. Tog helt enkelt en spruta med grov kanyl, sög upp kokande vatten i den sen ner i hålet där glasrosen drar ihop sig och sen bara spruta in det varma vattnet.
 10. Skaffa ett undervattenshus till kameran och montera den på en robotarm som du kan göra ett styrprogram till. Då kan du köra runt kameran under vattnet och filma från olika vinklar.
 11. Jag har en större pump där man ska smörja runt själva slangen sen har jag andra som inte ska smörjas. Har ingen länk tyvärr.
 12. Jag fick med nån burk med typ vaselin när jag köpte min pump så det borde ju funka.
 13. https://svt.se/nyheter/utrikes/kan-lego-radda-korallreven-i-singapore
 14. En del kör med tex köksluckor från Ikea, de har ju även täcksidor man kan använda
 15. Det finns ju att beställa hos några webbutiker om du inte hittar någon att köpa av här.
 16. Av en slump så trillade jag nog över svaret några månader senare… Det borde vara en Halimeda opuntia (Linnaeus) J.V.Lamouroux 1816 http://www.algaebase.org/search/species/detail/?species_id=3809
 17. Om du ska ha en y-koppling så behövs nog en backventil till varje pump annars är ju risken att den fungerade pumpen pumpar vattnet genom den trasiga. Sen får man hoppas att de inte är som jag haft på billampor att de har samma livslängd och går sönder nästan samtidigt…
 18. Jag har ett filter men just nu kommer jag inte åt det. Men min fråga är om det kan bli några andra problem med blandningen av salterna än det som alltid gäller kring att använda omvänd osmos eller inte. Det står ju på burkarna att man ska använda vatten filtrerat genom ett sådant filter. Men då tänker jag att bättre tillföra med kranvatten tills jag får fram filtret igen än att jag inte tillföra något alls under tiden.
 19. Blir det något problem om jag använder vanligt kranvatten istället för omvänd osmosvatten när jag blandar ballingsalter? Dvs andra än de problem man eventuellt kan få med kranvatten när man fyller på dunstat vatten eller vid vattenbyten?
 20. Perk

  Hjälp

  Jag fattade det som att han har ett sötvattensakvarium men principen bör ju vara densamma förutom saltet förstås
 21. Kanske vore bra att finnas på flera plattformar och att innehållet däremellan synkas, dvs de frågor som skrivs på tex facebook även syns i webbforum. Då kan användarna använda den plattform de trivs bäst med och då svara på frågor som dyker upp någon annanstans.
 22. Hur ofta behöver man byta probe i alkatronic? Hur vet man när det är dags? Säger maskinen till, märker man det på något sätt eller byter man med ett visst intervall oavsett om den verkar ok?
 23. Ska du bara ha ett par clowner och en korall så behöver du inte ha så mycket tekniska prylar till att börja med. Då kan du köra med vattenbyten för att hålla ok värden på vattnet. Om du sen fastnar för hobbyn så är den en riktig materialsport så det finns hur mycket som helst att skaffa. Jag kan inte de akvarium du föreslår men välj ett som kommer se bra ut på platsen du tänkt dig sen är det bra om det har en sump där du kommer få plats med den utrustning du med all säkerhet kommer skaffa om du faller för hobbyn.
 24. Hur länge sedan är det du köpte pumpen?
 25. Hänger inte Ca och KH ihop (och även Mg om man blandat rätt)? Eller kan de förbrukas obalanserat? Givetvis måste man säkert mäta Ca och Mg ibland för att kolla balansen men med maskinen borde man ju kunna göra det mer sällan?
×
×
 • Create New...