Gå till innehåll

mikni

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Micke
  • Stad
    Linköping
  • Akvarievolym
    340

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

mikni's prestationer

Nyfiken mandarinfisk

Nyfiken mandarinfisk (4/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Funderar på om Edward glömde bort mig...
  2. Betalade tidigare idag via paypal. Jag skrev dit mitt användarnamn men missade att ha med mitt riktiga. Är det ok?
  3. Säger inte att det alltid är så. Men jag tror att borstmaskar ofta får skulden för dödsfall i onödan. Dom är väldigt snabbt på djur som dött av någon annan anledning. Så ser man ett dött djur är det antagligen minst en mask där men det behöver ju inte betyda att det dog pga av masken.
  4. Jag har betydligt större än så och dom håller sig till pellets.
  5. "Spaghetti worm", bra att ha.
  6. Ena sorten vet jag faktiskt inte. Fick med en burk märkt med "LPS" när jag beställde från extremecorals (min Euphyllia äter inte dom.) Och det andra är väl egentligen fiskfoder, VibraGRO.
  7. Mina LPS äter pellets, men alla arter äter inte alla pellets. Har två sorter som jag matar med just nu och min Euphyllia käkar den ena, men bryr sig inte om den andra. Och så har jag en Acanthastrea som är tvärt om.
  8. OK, tack för tipset. En flavescens skulle onekligen kunna bli ett bra blickfång.
  9. Har ett 340 liters akvarium som varit igång sedan i maj. Börjar bli dags för första fisken tycker jag. Har sex-sju olika sorters gröna makroalger, som jag fick för mig kunde vara kul om jag lät dom växa fritt. Dålig idé! Nu är dom överallt och sitter som berget, både i sanden och på sten. Kommer förstöra en hel del om jag plockar bort dom för hand, så känns bättre om jag kan ha dom som foder. Någon som har tips på en art som skulle kunna passa?
  10. Om jag använder slang med 20mm diameter mellan pump och pvc-rören, finns det då någon anledning att köra med bredare rör sedan?
  11. Så en silikonslang håller för att dras hela vägen? Vore smidigt i så fall, hittade nämligen silikonslang till ett mer rimligt pris. Och jag har fortfarande svårt att acceptera utseendet på pvc-rör upp över akvariet. Funderar på om man kan fästa slangen med en sån här i så fall: (kanske inte just den, eller den affären.) Då skulle jag dessutom slippa extra skarvar utanför akvariet. http://www.guldfisken.se/beta/catalog/fluval-slanghaallare-105405-p-9121 Den här typen av slangklämmor du menar Stig? http://www.esska.se/esska_se_s/snapp-slangklaemma-nylon.html Tack för påminnelsen om att borra ett hål med.
  12. Ok, tackar. Måste börja ställa upp saker snart tror jag, att ha hela projektet i huvudet och kartonger börjar bli förvirrande...
  13. Okej, då bygger jag väl nåt av pvc helt enkelt. Men en bit slang antar jag att jag måste ha mellan pumpen och pvc-rören? Sitter och kollar på vad Triton har för pvc och dom har även en silikonslang, fungerar det att sätta den på pumpen? Tänkte i så fall ha slang ut ur sumpen/skåpet och sen en "raksträcka" av rör upp över kanten. Silikonslang -> slangsockel -> skarvmuff -> rör -> 2x 90 graders vinkel med en rörbit mellan, är det så dom funkar?
  14. Snyggt känns som om det är kört redan när jag bestämde mig för att inte borra. Får dock för mig att en rörböj över kanten skulle se ännu värre ut än en slang. Men viktigast är givetvis att det håller. Nån som vet hur sötvattensfolket gör med returen från deras ytterfilter? Måste väl vara ungefär samma sak?
  15. Ska alltså ha en överrinningsbox, så akvariet är inte borrat. Då måste jag dra returen över kanten med och vill ju inte att den släpper från akvariet.
×
×
  • Skapa Ny...