Gå till innehåll

Sara

Medlem
  • Antal inlägg

    41
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Sara
  • Stad
    Tomelilla
  • Akvarievolym
    80l

Senaste besökare

Detta fält är avaktiverat av användaren.

Sara's prestationer

Givmild kirurgfisk

Givmild kirurgfisk (5/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Levande sten från ett 80 liters akvarium. Lite kenyaträd sitter kvar annars är det mest små rörmaskar och kalkalger. Tyvärr inga bra bilder då bara det blåa lyset fungerar. 500:-
  2. Ska försöka lägga upp bilder, men de blir för stora. Dessutom dåliga bilder, det vita ljuset funkar inte längre. Tanken är att lägga ner akvariet. Stenarna är fina med kalkalger, små rörmaskar och fulla med små räkor och maskar. Tror de väger 2-3 kilo st, men har faktiskt ingen aning. Finns i Lunnarp utanför Tomelilla. En del av mjukkorallerna sitter på de stora stenarna, men går ju att skära bort. Kan skicka bilder på telefon utan problem om någon vill ha innan jag löst hur jag laddar upp dem här.
  3. Säljer tre st större stenar, 200kr st Olika mjukkoraller, 50kr Två mindre stenar med koraller på. 300kr st. Några eremiter följer med på köpet. Kan skicka bilder vid intresse, 0737-150593 Mvh Sara
  4. Säljer en sjöborre, Mespilia globulus 200:- Skänker bort mindre fraggar av två mjukkoraller, se bilder. Skickas inte.
  5. Elen ser väl lite bättre ut, sitter knappar på utsidan så jag kan stanna pumparna utan att öppna skåp och låda när jag ska mata och tidur så de slår på automatiskt efter en stund.
  6. Oj, vad tiden går fort. Intresset för akvariet har dippat lite under hösten och vattenbytena har blivit få. Orginalskummaren sägs vara dålig men lär nog vara ännu sämre om den inte töms då och då. Så fosfat och nitrat ligger för högt. En del frodas en del mår sämre.
  7. Bra eller dåligt? Vilken art?
  8. Bra att veta den dagen jag tröttnat. Men... jag är lite arbetsskadad så det blir nog en kapslad låda med din-skena, ett tvåkanals tidur för belysningen och en extra termostat som slår av doppvärmare och belysning vid överhettning. Sedan ett gäng brytbara plintar att koppla in alla sladdar på. Då kan jag dessutom peta in impulsknappen och uret som sitter där idag. Fast riktigt nördigt vore ju såklart att ersätta impulsknappen med en likvärdig som kan sitta på utsidan av skåpet så den blir mer lättåtkomlig. Man är ju lat och det blir krångligt att öppna både skåp och kapsling varje gång jag ska mata.
  9. Jorå så att... Börjar det inte se lite rörigt ut i skåpen under akvariet? Att elektroniken i locket inte skulle hålla så länge i den värmen visste jag, men nu är det nog snart dags fixa en lösning. Tidigare har trafon till kretskort och fläktar lagt av och nu har ett don till ett T5lysrör gått sönder. Nån som har förslag på en termostat som kan monteras på dinskena och visar är-värdet.
  10. http://se.reeflex.net/tiere/796_Parazoanthus_sp01.htm
  11. Tackar! Skummare/pump är original. Fast jag har en extra pump liggandes ifall den lägger av. Jag har ju inte så mycket erfarenhet och vet inte riktigt hur det ska fungera, men jag får upp skum ur hålet som rinner ner i skummarkoppen. Där blir det dock vatten så det jag tömmer ur är brunt vatten. Annars har jag bytt doppvärmaren då originalet fick spelet i somras och försökte koka akvariet. Och trafon till kretskortet i ljusrampen då den la av. Dessutom har jag kompletterat med en pump i akvariet för att få bättre vattenflöde. Jag var lite bortskämd vid uppstart med mycket fin LS, levande sand och filter från ett igångkört ReefMaX vilket gjorde uppstarten mindre problemfylld.
  12. Tack! Det känns bra, tror jag skulle kunna sitta i timmar och bara stirra in i akvariet.
×
×
  • Skapa Ny...