Jump to content

phrusher

Medlem
 • Posts

  131
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Jens
 • City
  Stockholm
 • Akvarievolym
  125

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

phrusher's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

19

Reputation

 1. Ser det inte mer ut som en gorilla crab?
 2. Appropå de här taggarna, finns det något sätt att se alla taggar i ett underforum? Tex om man gå in under Köp & sälj och vill se "akvarium" men det kanske inte finns någon akvarium-tagg på första sidan. Bara att gå vidare till nästa sida tills man hittar rätt tagg? Hur är det tänkt att enklast fungera? Ni har väl testkört forumet ett tag innan oss övriga så ni har kanske lite tips?
 3. Ja nu är det något som har hänt för nu får jag också 8 sidor med inlägg för det prefixet. Bra jobbat!
 4. Jag kanske inte riktigt förstår hur det är tänkt men jag får inte prefix-systemet att fungera. Tex under "Mitt akvarium", klickar jag på tex "151-720 liter" så får jag inga träffar alls. "RSM" och "Nano" ger dock ett fåtal träffar. Testa Ctrl + F5, refresh utan att gå mot lokala cachen. Det kan lösa sådana problem med lite tur.
 5. Står bara KH 6.7 dKH på min referensvätska.
 6. Mätte igen med samma referensvätska men nu visade den prick 30 ppm. Stökigt som sagt... Kanske var lite gamla avlagringar i pipetten.
 7. Jag kalibrerade precis refraktometern mot osmos, kranvatten och 30 ppm referensvätska. Osmos och kranvatten ger för mig samma utslag men när de är kalibrerade mot 0 så visar referensvätskan 32 ppm. Var får du tag på referensvätska för din önskade salthalt? Vad siktar du på, 34-35 ppm?
 8. Vad har du för avrinning på det? Har funderat på en sån lösning men är lite orolig för att det blir ytterligare en källa för potentiellt gurglande.
 9. Har det varit tal om att införa en egen wiki hit till guiden? Ofta finns det väldigt bra information här men den kan vara utspridd över flera trådar, vissa med väldigt många inlägg, och svår att söka efter. Tex olika teorier kring våglängder för ljus, tips för att hålla Goniopora osv. Med en wiki finns möjlighet att sammanställa informationen och länka till inlägg/trådar. Kan även vara möjlig plats för "uppstart för nybörjare" och liknande artiklar som det har nämnts här i tråden. Nackdelen är att den måste underhållas och det finns risk för bottar som spammar innehållet men det kan eventuellt finnas en trevlig positiv effekt om man provar.
 10. https://www.kickstarter.com/projects/859739753/mindstream-aquarium-monitor Trist att det blev en kickstarter, det här känns verkligen som något man skulle läsa några tester av innan man beställer. Nu levereras den bara till Nordamerika så det är bara för oss att vänta oavsett. När den väl börjar levereras hit kanske den även mäter alla parametrar de har pratat om tidigare och inte bara de tio de nämner i kickstartern. Ca, Mg och KH finns iaf kvar, ska bli intressant att se om de är så exakta att det går att automatisera balling i framtiden. Strax efter årsskiftet borde vi få tidiga indikationer på hur väl den fungerar. Spännande!
 11. Jag skarvade på en sån här på ledningen till tvättmaskinen: http://www.ebay.com/itm/131333817648 Finns lite olika varianter: http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=RO+Feed+Water+Adapter+1%2F2%22+to+1%2F4
 12. Ny sida uppe nu: http://www.mindstreamh2o.com/ "COMING SOON IN 2015", ja man kan ju alltid hoppas.
 13. phrusher

  Cerithium

  Var kan man få tag på dem? Låter väldigt bra.
 14. Liten uppföljning såhär tre månader efter. Satte i fosfatremover, stängde av de röda lamporna, skaffade ny osmos och en liten Z. Flavescens. Har bytt salt också men det tror jag inte är någon direkt bidragande faktor. Det tog några veckor, kanske två månader, tills det började se bra ut och efter det så har det bara blivit bättre och bättre! Varken några gröna eller röda alger i sikte. Lite cyano på enstaka fläckar bara men den verkar vara under kontroll för tillfället så det kan jag leva med.
×
×
 • Create New...