Jump to content

irwin_fletch

Medlem
 • Posts

  813
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Everything posted by irwin_fletch

 1. Då kan jag nog köra på utan att behöva vara allt för rädd tänker även du @MichaelE att ozonet ersätter det aktiva kolet eller kan man med fördel köra båda.
 2. Jag kör bara några timmar på natten så där är det ju rätt stor skillnad. Kör du inget aktivt kol nu eller kör du båda? Jag har varit lite försiktig med ozonet då jag läst att det kan påverka mindre djur (pods osv) negativt. Ska testa att öka timmarna för att se om jag upplever skillnad.
 3. Riktigt snygg lösning med "kåpan" till rampen. Hur mycket ozon kör du och hur många timmar? Jag har aldrig fått den där wowkänslan många pratar om när de kör ozon. Jag är inne på att jag kanske kör lite väl försiktigt.
 4. Japp, TDS finns och visar noll (men vet ej tillförlitligheten på min). Jag bytte mina dubbla silikatfilter i april 2021. Senaste testet var i början juli. Brukar byta efter 6 månader. Nej inget annat märke används, men det skulle ju vara ett alternativ för att se.
 5. Hej Har märkte under många år att jag får höga värden av silikat i mitt osmos-test när jag skickar ICP-test via ATI. Jag kör nu dubbla silikat-filter efter osmosen men ändå ligger jag över 100 enheter (150 i senaste testet). Vad ligger ni andra på? Är min osmos för dålig eller vad ger detta höga värde. Vad är okej att ligga på?
 6. Jag har aldrig testat kamelräkor, jag var på gång men vågade inte efter att ha läst lite skräckhistorier (säkert överdriven rädsla).
 7. Jag hade höga jod-värden under ganska lång tid. Inte med några dödsfall bland korallerna men tror inte det var särskilt nyttigt. Jag halverade dosen av trace 3 och hamnade på lagom värde. Men jag har aldrig fått reda på varför jag låg så högt. Men jag matar också med formula 2. Använder flingfodret. Men är inte det ett av våra vanligaste torrfoder, då borde höga jodvärden vara vanliga. Har ni andra som läser detta inlägg och använder formula 2 märkt något? Jag har under lång tid även haft högt molybden (utan användning av NOPOX) och misstänker formula 1 och 2 till detta.
 8. Jag har en ständig annons uppe och sålt av mycket sedan nyår men där man klipper växer det ofta ut nytt så känslan är väl inte att det krymper. Jag bor lite dåligt till för att lätt kunna sälja Men snart ska jag ta tag i det.
 9. Jag har ett fraggkar på 200 liter men där är det fullt redan innan jag börjat hugga ut några stora kolonier. Men jag kanske kan starta något tillfälligt och som du säger, försöka sälja det som går. Det har jag inte tänkt på. Har en butik 10 mil bort som kanske skulle vilja ta emot en del. Vore nog enklaste lösningen för att slippa slänga koraller.
 10. Ja det är väl det som är tanken, att få ut allt och spara det jag gillar mest samt kunna komplettera med lite nya gobitar. Men att kunna spara så mycket koraller kommer bli en utmaning. Även tråkigt att slänga så mycket koraller som jag kommer va tvungen till. Tror inte det finns möjlighet att sälja så mycket vid ett enda tillfälle. Ska försöka styra ihop något med en akvariekompis i närheten när coronan släpper, han kan nog hålla en del till mig. Fisken tänker jag får gå kvar i karet under tiden. Men kommer gå några dagar med fullt arbete för att ro det i hamn.
 11. Uppdatering. Inte kommit någon vart alls med min rescape. Jag får helt enkelt inte ihop tiden/tar mig inte tiden till det. Svårt att veta vart man ska börja, försökt hugga ut många stora bitar och fraggat upp men tycker inte det händer något. Börjat med acropower, svårt att säga om det givit något resultat. Möjligen lite mer pe och mer uppsvällda lps. Discobild tagen med aquarium cam.
 12. Kul med film, mer sånt. Blir inspirerad till att göra något liknande även om teknikklippet skulle bli 20 sekunder långt
 13. Tack för svar. Hur många liter vatten räknar du på att du har? (tänker så jag får något hum om dosering per 100 liter). Jag ska absolut göra ett test och se. Minns du om du trappade upp dosen efter hand eller går det börja med en standarddos? Låter smidigt att styra din visuella upplevelse av färgen men hjälp av acropower istället för att jobba med N/P upp och ner.
 14. Lite intresserad av dina tankar kring acropower som jag vet att du doserar (via doserpump?). Jag har aldrig haft någon daglig dosering av amino och inte använt det i sådan mängd att jag kunnat säga något positivt eller negativt om det. Jag har alltid tänkt att det endast är värt att dosera om man har riktigt låga näringsvärden men så kanske inte är fallet? Hur mycket doserar du dagligen och hur doserar du i förhållande till dina näringsvärden?
 15. Mitt värde har gått neråt under en tid nu men det är fortfarande liiite högt. Enda jag har kvar som teori är att det är i maten. Triton nämner det som en orsak och jag kan inte komma på något annat just nu.
 16. Haft uppe den på en del forum och stora fb-grupper. Det mesta lutar åt acropora Lokani. Ice Fire vet jag att det inte är men det är ju åt det hållet. Den är helt solid undertill, som en solytariensis.
 17. En som verkligen trivs med ledbelysning istället för t5
 18. Ni vet den kittlande känslan när man ska öppna upp ett ICP-test. O lättnaden när det verkar lugnt. Ska inte öka min dosering av VÄS på ett tag nu. MO fortfarande lite högt av någon outgrundlig anledning, men inom ramarna. Analyse108008.pdf
 19. Jag skulle gissa på Acropora tortuosa. Det finns några olika men skulle säga "cali tort" som den brukar kallas. Så nu har du ett förslag till Mycket fin är den i vilket fall.
 20. Min satte fot rätt så fort, men sen strök den med när jag hade aefw för några år sedan.
 21. Är också påväg att byta till ATI 2 part så följer tråden med intresse. Vartifrån kommer ditt höga kaliumvärde? Kul med nya acro. Tror jag haft fragg från samma moderkorall som din red diamond, blir grymt snygg.
 22. Den är ganska vanligt förekommande i handel. Brukar även finnas som fragg hos privatpersoner då och då.
 23. Nej det är ganska lugnt. Ancora och paraancora skickar ut lite krigsarmar ibland men aldrig någon som drar ihop sig. Torcharna står lite längre ifrån så de kommer inte riktigt åt de andra Ja precis. Mycket trevlig korall som är enkel att ha att göra med. Tyvärr gillar min gula kirurg att nippa på polyperna av nån anledning.
 24. Fler euphyllia och min krigare (gula kirurgen) som förbrukat 8 av 9 liv skulle jag tro. Inte så vacker men still going strong,
 25. Grattis till tillökningen. Ändå skönt att AEFW visade sig nu och inte senare när acro tagit fart. Snygg scape. Finns det någon tanke med att inte köra chemiclean mot cyanon? Det är ju något som funkar även om det såklart kan komma tillbaka efter en tid.
×
×
 • Create New...