Jump to content

irwin_fletch

Moderator
 • Content Count

  771
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  51

Everything posted by irwin_fletch

 1. Hej. Den är fyra år gammal. Inte läst mig till vad den är specad för men skulle säga kar som är ca 150cm lång och 60 breda. Sen mindre kar än det givetvis.
 2. Säljer en prisvärd ledramp, ledzeal malibu s300. Styrs med kontrollbox och är fullt fungerande. Ingår upphängning. Måtten är 120cm lång och 20cm bred. Pris 800kr. Hämtas i Vimmerby eller skickas mot fraktkostnad.
 3. Säljer en sander ozon 25mg som enkelt kopplas på skummarens luftintag och ger kristallklart vatten. Pris 900kr. Hämtas i Vimmerby eller skickas mot fraktkostnad.
 4. Tack. Okej, de har skrivit ut 150cm under ett år nu men verkar ju aldrig komma. För ett och ett halvt år sedan var en dimer bara en månad bort men den har fortfarande inte kommit. Men då ska jag köpa en 120cm till. Köpte du via orphek eller via butik i Sverige?
 5. Är det 150cm OR3 du har? jag väntade länge på att det skulle komma en 150cm i OR2 men det gjorde det aldrig.
 6. Tråkigt med imperatorn. Jag kan inte mycket om sjukdomar men jag vet att en kompis som har många års erfarenhet av just kejsare säger att dom kan vara känsliga när det blir för mycket bakterier i vattnet. Han har märkt negativa effekter vid dosering av kolkälla och vill därför undvika detta. Tänker om det skulle kunna vara en förklaring då du använt startbakterier nu i början.
 7. När skummade igenom lite verkar det som att de olika kolkällorna är olika effektiva och att ättika används då det är "snällare" än vodkan och inte lika lätt att överdosera. Verkar ju stämma med det Lasse skriver att etanol är bäst (starkaste) kolkällan.
 8. Ingen som vet eller har fundering? @Lasse kanske?
 9. Någon som vet om det skiljer något (fördelar/nackdelar) mellan dosering av olika kolkällor? Vet att NOPOX har sitt problem med ökning av MO. Men varför är det fortfarande populärt med recept som det på bilden under borta i USA? Har ättika fördelar jämfört med vodka ?
 10. Kul och inspirerande att följa. Tänker du att tre radion räcker eller kommer du komplettera? Sätter du dom på längden eller tvären? Är själv inne på att byta belysning och ha fyra hydra på tvären till mitt 170 långa 70 breda.
 11. Går ifrån rubriken till tråden lite, men extra järn som Lasse doserar, är ni fler som gör det? Effekter på sps?
 12. Jag har tänkt gå över till LED som huvudljus istället för t5 som jag alltid haft. Inte så mycket för att jag är missnöjd med t5 utan mest för att det är roligt med nytt. Jag har bestämt mig för hydra men vet inte riktigt hur uppsättningen ska se ut. Karet är 170*70*65. Kommer ha acro från mitten och uppåt en bit sen lite lps på botten. Tanken är 52:or eller de nya 64!?. Hur många tror ni behövs? Hur bör de placeras? Kommer även använda en orphek ledbar framtill är tanken.
 13. Har också funderat på att testa denna balling. Blandar ni ut den eller doserar direkt från flaska?
 14. Säljer två utfärgade kejsare i storleken 15-20 cm. Köp av båda går först. Finns i Vimmerby men kan ordna transport till Karlstad och Falkenberg (går även plocka upp på vägen mellan Vimmerby och dessa städer) 800kr vid köp av båda, annars 500kr styck
 15. Blandar kaliumdivätefosfat i osmosvatten. 8g i 1 liter osmos. 0,5ml per 100 liter höjer 0,03 i fosfat. Jag hade kvar sedan sötvattenstiden, men tror pmdd.nu säljer fortfarande. Då kan köpa 250g för 60kr. Räcker ett tag
 16. Ati har en flaska med fosfat, vet att företagasakvarium brukar ha den (nackdelen är att den innehåller massa jod med). Men går väl lika snabbt att köpa hem och blanda själv annars.
 17. Rejäla koraller som spathulata verkar trivas men de "tunnare" blir inte så fina, sämre pe. Sen börjar man ju fundera när man läser på andra forum där 400 ses som jättehögt i par. Folk sätter i halsen på fb när en amerikan visar high end acro under sina 700 par i toppen. Mellan 300-400 par verkar vara det de flesta eftersträvar. Jag gillar ju t5, men med alla 8 rör på 100% blir ljuset inte skönt för ögonen. Så fort man drar ner procenten kommer färgskiftningarna fram tydligare på de flerfärgade korallerna. 6 rör hade nog räckt.
 18. Man ser ju alltid förbättringspotential i denna hobby Kommer nog styra om ljuset lite så att leden får ökas och t5 ner, mer för ögats skull än annat. Har andra "problem" som ska fixas innan dock.
 19. Det är en hybridramp med 8*80 w t5 och 4*75w led. Vid mättillfället är det 8 rör tända och de går på 85%. 4 led tända som går på 35%. Alltså låååååångt från full kraft på rampen, som hänger 22cm över vattenytan. 4 rör är 1,5 år gamla och 4 rör är 6 månader gamla. Anledningen till att jag köpte en mätare (seneye) var att en kille var förbi och köpte fraggar hade med sig en par-mätare (labgrade) från ett lab han jobbar på. Den visade 900 par (då hade jag mer ljus på). Jag blev lite chockad över siffran och var tvungen att börja mäta ordentligt. Denna budgetmätare verkar ge troliga värden utifrån vad de andra mätaren visade. Så vad tror ni, sänka tills toppen ligger på 650-700?
 20. Lite värden från parmätaren. Rött är i centrum och grönt långt fram mot framrutan.
 21. Tycker det ser ut som en pocillopora.

Saltvattensguiden


Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se


 • Ordförande: nike83
 • Kassör: Tribiani
 • Tekniskt ansvarig: ormet
 • Medlemsansvarig: kaptenen
 • Annonsörsansvarig: danne031
 • Våra betalningsalternativ


 • Swish: 123 268 41 16
 • PayPal: kassor@saltvattensguiden.se
 • Bankgiro: 220-3503

 • Aktuell programversion


  IPS Community Suite 4.4.10
  Tapatalk 1.6.5

  ×
  ×
  • Create New...