-
Antal inlägg
939 -
Gick med
-
Senaste besök
-
Dagar vunna
90
Typ av innehåll
Profiler
Forum
Kalender
Galleri
Saltvattensguiden.se ideell förening dokumentportal
Bloggar
Frågesport
All aktivitet
-
8 månader sedan jag la in något. Haft strul med en del acro under sommaren när intresset som vanligt ligger lite på is. Många fick stn och kom aldrig riktigt på varför. Nu har det varit stabilt ett tag igen och det ser väl skapligt ut. Min chelmon dog i juli. Kommer inte göra något nytt försök. Sju månader med bra och varierad kost och fisk med god aptit räckte inte. Övriga fiskar har gått många år nu. Karet fyller 8 år nu under senhösten. En del av fiskarna och korallerna har jag haft 14 år snart.
- 495 svar
-
- 7
-
Vad heter de där ”kopiorna”? Har du någon länk där man kan läsa lite om dom?
- 100 svar
-
- 1
-
Ska bli spännande att följa abrotanoides. Grym acropora.
-
Vilka sorter blev det? Någon av hans riktiga dyrgripar (bortsett från att alla är rätt dyra)? Min erfarenhet är att de brukar växa mycket bättre än importerade koraller så du kommer nog ha fina kolonier framöver.
-
Ja det märkte jag. Inte lika känslig som seneye men jag fick vända och ha mig lite sen tog jag alltid högsta värdet på alla mätpunkter
-
Jag tror med seneye mäter högt. Men även om jag multiplicerar parwise så betyder det att många av mina acro växer mellan 70-150 par. Dessa två millepora växer bara i sidled och de står på 150 par om jag multiplicerar med 1.17.
-
Kopierar in text från mitt inlägg på fb. Har gjort mätningar med två olika parmätare för att få lite mer kunskap kring mitt kar. Jag gör det för att lära mig mer om vilka olika sorters acro som gillar vilket ljus. Testet är gjort i ett kar på 170cmlångt och 70 brett. 25centimeter över ytan hänger 4xhydra32, 2 xorphek or3 ledbar, 2x55w t5. Testet är gjort 10-3 centimeter under ytan när ljuset är på max enligt mitt schema, dvs allt ljus är på och hydrorna når 90% på blåkanaler, 40% på vit och mellan 50-70 på UV och violett. Siffran som står först är gjord med ITC parwise, siffran som står efter är gjord med seneye med uppdaterad mjukvara. Det är hisklig stor skillnad på mätningarna. Den ena säger att jag borde öka ljuset och den andra sänka. Jag kommer inte göra några justeringar alls utifrån detta men tänkte kolla vad ni säger/tror?
- 495 svar
-
- 3
-
Bilder på LPS som fått hänga med på köpet i min satsning på SPS. Ibland får jag ett ryck och kan inte låta bli att köpa när det dyker upp annonser här på sidan.
- 495 svar
-
- 4
-
En acro som sällan är med på bild. Den är från eurocorals. Inte så i ögonfallande men snygg i sin enkelhet. Är finare när den får mer par men har inte plats för den längre upp i revet då det är en snabbväxare.
- 495 svar
-
- 6
-
Än så länge mår chelmon bra. Äter allt fryst med god aptit, äter även masstick vilket känns skönt då det är smidigt att mata med. Fått högre näringsvärden senaste månaden när jag matat med fryst flera gånger om dagen. Ökat min VÄS med 2 ml om dagen och både fosfat och nitrat svarar direkt. Börjat med ett litet test där jag doserar järn och flour på veckobasis, men tar det försiktigt.
- 495 svar
-
- 7
-
Med fisk och fiskmat och inget mer än liten reaktor ( sett till ditt stora system) som tar näring kan du nog inte förvänta dig annat. Skulle behövas ett stort refugium tror jag. Kan det vara sten som släpper ifrån sig fosfat med?
- 342 svar
-
- 1
-
Hade du doppat din carduus innan du la ner den i karet? Carduus, suharsonoi och echinata är exempel som kan vara väldigt känsliga när det kommer till dip.
-
Hade jag fått låsa mina värden hade det där varit exakt där jag velat ligga. Lägga till Mg på 1350, kalium på 415 och jod på 80.
- 70 svar
-
- 2
-
Har försökt med kopparbandad pincettfisk förut men då bara chansat och satt i fisken i visningskar och även fraggakar. Den här gången ger mig själv bättre förutsättningar med en aklimationsbox där den får egen mat. Började äta bra idag, dag två. Håller tummarna nu.
- 495 svar
-
- 6
-
Snyggt. Imponerande på så kort tid fortsätt uppdatera oss.
- 36 svar
-
- 1
-
Solkorall är en bra gissning men den har jag haft i mitt första visningskar, detta är mitt andra korallen i fråga överlevde tyvärr inte transporten, men jag ska göra ett nytt försök. Bild kommer
- 495 svar
-
- 1
-
En gemiferra (tror jag) som köptes privat som en stor mörk solid korall bara och blev jättefin. Sen dog den men hittade en fragment som sen tagit sig. Den syns på sida 4 och 5 under denna tråd.
-
Två bilder. Första är på en acro som stått stilla under många år och sett i princip död ut. Men nu skickat ut lite grenar här och var. Ska bli intressant att se vad det kan bli. Andra bilden är min trotjänare som är segare än segast. Men nu har jag hittat en ny plats för den och rätt som det är kommer massa nya små grenar fram. Hoppas det fortsätter växa nu.
- 495 svar
-
- 9
-
Jo jag har funderat på det. Men att då göra det på en behållare innan som får samlas vatten. Vad finns det för bra ventiler som passar vanlig tunn doseringsslang? Är lite osäker på hur lätt/svårt det är att få tätt kring en sån slang som är borrad i hårdplast.
-
Ja problemet jag har i båda är att fukten snabbt blir till 2-3 cm vatten i botten på behållaren som då får tömma rätt ofta. Har ingen smart lösning att komma runt det, kommer du på något får du visa. Är ju säkert från skummare till skummare med.
-
Snyggt. Har du någon tanke på hur du ska lösa så inte för mycket fukt/vatten samlas i behållaren? Kör i både mitt huvudkar och fraggkar just nu men båda lösningarna drar väldigt mycket fukt/vatten.
-
Fick till några bilder på en av de acro jag har svårast att göra rättvis. Tror den kallas rainbow loom. Sista veckorna har den börjar skjuta ut tillväxttoppar efter att ha satt fot.
- 495 svar
-
- 8
-
Nu har jag limmat upp min ancora euphyllia för att göra plats för en korall jag aldrig ens testat i denna hobby. Någon som vågar gissa vilken
- 495 svar
-
- 5
-
Exakt. Man vet att man en dag måste men skjuter på det Större akvarium eller färre koraller hade hjälpt ibland.
- 495 svar
-
- 2
-
Klippte loss 8 huvuden då torchen börjar brännas lite väl mycket. Hjärtat blöder lite när så stora kolonier får känna på saxen.
- 495 svar
-
- 3
Saltvattensguiden
Organisationsnummer: 802438-6222
E-post: admin@saltvattensguiden.se
Aktuell programversion
Invision Community 4.7.18
Tapatalk 2.1.1