Jump to content

PeterG

Medlem
 • Posts

  616
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by PeterG

 1. Följden kommer att bli att om du som kund har rätt att spåra varifrån det du köpt kommer ifrån , det kommer att vara det ända sättet att skydda dig själv om du säljer till någon senare och de skulle kräva samma sak från dig , det kommer att vara tvingande att uppge varifrån saker kommer. Sedan kan det ju vara så att spårbarheten är en räcka siffror etc och måste sökas i ett spårbarhetsregister . Detta med spårbarhet har nu redan införts sedan 20200101 när det gäller tex plantor , frön och så nu måste varje batch ( brätte ) minst vara spårbar. Även produktion inom Sverige. Tro mig ,detta kommer att bli jättejobbigt för oss som har djur som hobby eftersom tex PETA ( googla ) och liknande organisationer lägger enorma resurser på att få slut på all hobby verksamhet med djur, de verkar överallt, de har resurser och de är med och påverkar. Hur många i regeringen känner till Saltvattensguiden ? Hur många i EU parlamentet tror ni bryr sig om saltvattensakvaristerna . Alla dessa regler kommer att anpassas för att passa stora företag och lobbyorganisationer, de kommer att vilja begränsa alla småodlingar hemma och i mindrae skala. Vem jobbar för att försvara de som odlar koraller ,i havet eller i hemmet????? Lasse citat: I Jordbruksverkets skrift står bla följande: • att samverkan med bransch-, hobby- och naturvårdsorganisationer ökas, Finns det överhuvudtaget någon som för tillfället för akvaristernas och enskillda husdjursägares talan här i Sverige?
 2. Hur vet man att det är samma korall som intyget avser ?
 3. Jo artförordningen gäller även stenkoraller ( här kan det vara svårt att artbestämma). 2013 hittar vi 1500 kr i Böter . och 2016 så är det 10 000kr i böter , och nu har även riksåklagaren lagt sig I och vill ha straffskärpning . MV ./. riksåklagaren ang. smuggling m.m. (Svea hovrätts dom den 1 juli 2015 i mål nr B 2550-15) Så jag uppfattar det som att man skall ha ett komplett kvitto på allt som rör korallerna och vara noga med namnen framöver , speciellt då om man annonserar någonstans. Som någon på advokatsamfundet sade, Citat: "Juridik är ingen vetenskap det är en Konstform "
 4. Håller delvis med Lasse o övriga, alltid kvitto ,helst med bild, men de senare åren verkar det ha inträtt en hårdare attityd mot brott mot artförordningen , som bara gäller i Sverige . EU reglerna implementeras (= gäller lite olika) i olika delar av EU, dvs varje land har olika följsamhet, Sverige är förstås värst i klassen ( läs Länstyrelser och Jordbruksverket mmm) Om man läser om undantagen i CITES om olika länder och om tex handel med Fåglar och tex Tropiska träd kan man inte bli annat än beklämd. Alltså borde Kvitto med säljares och köpares namn med bild på korallen och noga artbestämd med korrekt latinskat namn på kvittot vara helt okay !?
 5. Saken är den att vi kan vänta oss allt hårdare allt mer kontroll och allt mer tillståndskrav och förbud. Odling Införsel, trading och privat hållande av djur och växter kommer högst troligt fortsättningsvis att drabbas av allt mer regler och förbud. Gitarrmanen slapp straff medans Korall Mannen med 4 kg korallskelett blev dömd till 10 000 i böter och nekades prövningsrätt- sjukt. Vad kan vi göra för att påverka ?
 6. Hej " Long time no see " Ja det var ett tag sedan -akvariet står kvar precis som jag lämnade det . Funderar på att flytta över det till bostadshuset , ha det som blickfång i ena hörnan på vardagsrummet så att jag har tillgång till källaren under och göra som ett akvarierum bakom akvariet med plats för karantänsakvarium och fraggkar . Då skulle det bli som ett akvarium i en vägg . Ser att det finns naturligt Saltvatten att köpa , någon som provat ,vad tyckte ni ?
 7. Hej igen Fantastiskt . Verkar toppen, så mycket tid man lägger ned på allt , tid är ju också pengar . Vilken storlek har du på din DYMICO ?
 8. Nioårig flicka som bara dök upp ensam och skrämde alla fiskar ute vid revkanten. En eller två kanske går bra där ute men fem ! Du kan väl ta ut dem en eller två åt gången när de vant sig.
 9. 07:00 Morgonens dyk utifrån revkanten utanför stranden. Idag var det extra klart och ljust i vattnet. Personligen tycker jag att det är bäst med morgondyken ,dels för ljusets skull när solen stiger och för att det verkar vara mer fisk vid denna tid. Otroliga mängder fisk , det mesta här uppe är småfisk men denna morgon var det en hel del stora fiskar som vi inte sett här förut. Det är enorma variationer, häromdagen var det lokalt en massa rockor inne vid den ena änden av stranden nästa var det ett gäng Platax på samma ställe.
 10. 07:00 Morgondyk Hittade den blå korallen igen så här är en bild på den. Extremt mycket fisk idag.
 11. Så här bor vi på Nguja Beach . Bilderna tagna på morgonen. Som sagt mer info om vår resa kommer lite senare.
 12. Här är en bild till från morgonens dyk , det finns ffa två sorter här i viken, man simmar med dem hela tiden , de är från 40 cm och uppåt. Väldigt trevliga djur. På morgonen så märks äggläggningsplatserna ut med små skärmar av palmbladså ingen skall gå eller sätta sig på dem. Äggläggningen sker på natten.
 13. Det var denna jag letade efter i mörkret där nere , tyvärr är bilden inte helt ok . Kameran trilskas tyvärr hela tiden , skall försöka ta en bättre bil i morgon bitti. Det är en jätte hjärnkorall och den är så overkligt blå, helt otroligt blå. På väg in efter dyket , mörkret faller snabbt som attan. Personligen tycker jag det blir bättre bilder på morgonen när solen går upp eller under första halvan av dagen. Dessutom är det trevligare att simma hem när det är ljust speciellt i dessa vatten.
 14. Lite på håll en bit från revväggen på utsidan ca 8 m.
 15. Hej igen Internet här nere är ingen lätt sak, har just sneakat mig in igen. Eftersom vi har försökt att alltid gå strax innan tidvattnet når minimum så blev det ett sent dyk ut och vi kom in ca 18:20 i blåst ,vågor och grumligare än vanligt vatten och solen i nedan , ja nästan skymning. Typiskta att man skall hitta helt galet snygga och häftiga koraller och djur vid detta tillfälle och dessutom har jag fortfarande inte riktigt kläm på gopro kameran. Här är en gul Acro och en som jag just glömde namnet på strax innanför revkanten.
 16. 09:15 Ngouja beach, Mayotte En bit nedom och utanför revkanten , tror det är en sorts Porites, jättestor. Lite klarare i vattnet nu när tidvattnet nått minimum.
 17. 08:00 Ngouja beach. Djup från 1.6 m och nedåt Den första bilden visar en korall som verkligen bränns Andra bilden visar där det sluttar ned till lagunens botten ,tyckte Acroporan i mitten är så läckert placerad . Det finns också en del revpelare några tiotal meter ut som jag skall försöka hitta igen nu på eftermiddagen. Det är helt absurt häftigt med alla koraller ,för att inte nämna alla fiskar ser hela tiden är runt om en och som jag alldrig förr sett de är så enormt vackra färger när solen ligger på. Det finns en del stora fiskar ochså som kommer in över revkanten på insidan precis när tidvattnet går ut. Vi Simmar alltid ut strax innan tidvattnet når lägsta punkten.
 18. 08:00 Nguja beach, Hotell Maore, Mayotte Tidigt morgondyk , vi Fridyker endast inga tuber alls , massor med olika koraller , gopro är nytt för mig så tyvärr fungerar inte filtret till Gopro silver , extraskalet med filter var tyvärr till en black, så det är lite stick i bilderna. I dag hittade vi jättestora gula Acros vid en droppoff ,skall försöka få en bild i em på dem, hittade också Favia i underbara färgkombinationer på 5-6 m djup nedan revkanten. Kommer med en resume av resan senare.
 19. Köpenhamn -Paris-Mayotte Med AIr Austral , åkte med en dykvän som rest extremt extremt mycket och vi ger båda 5 stjärnor för hela resan, sista biten tom 5+. Nackdelen att det inte är en budgetresa precis. Dykningen (fridyker mest) har varit helt fantastisk , har sett det mesta efter 3 dagar tom en liten haj vid stranden i morse när vi vadade ut i morse (lågt tidvatten).
 20. Hej Kollar lite revliv nere på Mayotte,fantastiskt ställe rekomenderas starkt. 26 Celcius i luften och i vattnet. Fantastiskt för snorklare. Lättillgängliga rev dubbelrev,rev runt stränderna ,outcrops och ytterrev som bildar en av världens största laguner, bra stränder gör det bra för barnfamiljer också. Massor med fiskarter, korallarter och andra djur. En hel del mangrove också. Bilden ca 50 m från vattenbrynet 100 m från Bungalow.
 21. Det blir som du säger Larry , det blev ett "dyrt kranvatten". Det är mest kranvattnet jag är orolig över, ringde kommunen i går och frågade om bla fosfathalten som inte fanns redovisad på deras hemsida. De var som frågetecken över fosfatvärdena visste ingenting. Kör igång osmosen i morgon. Mitt regnvatten är faktiskt rätt ok odlar Disa orchideer i det ,de är extremt extremt känsliga för olika salter och svårodlade, regnvattnet har ibland varit 0 uS ( alltså inga joner i ). -Absolut inget mer kranvatten. Så här får det bli: - Karantän- Nytt salt med osmosvatten -sedan ny test Q:1 dagen efter blandningen. - Stora karet - Nytt salt med Osmosvatten - test A:1 dagen efter blandningen --Låter det gå ett tag -sedan ny test A:2 , A:3 , A:n.... ca osv med några veckors mellanrum.
 22. Så lyckades jag tillslut få mina värden från karantänen-vilken jxxxa katastrof. Tur jag kollade detta i karantänen först .Måste byta allt vatten i karantänen snarast. Mätte P med både Salifert och Hanna Checker 0 eller strax över - hur kan det vara så fel? Har fyllt på med Kommunalt vatten från Ystad Kommun och regnvatten med ledtal på 5 uS från glastak, därav Al kanske.. Hur kan min Mussla må så bra , eller så gör den inte det, tycker den ser jättefin ut. Här måste det helt klart användas avjonat vatten till stora burken , - men 2500 liter +500 liter sump "vilka kvantiteter" , det blir en utmaning.
 23. Det går bra , påsklov emellan , blev en del läsning av beskrivningen , testat med temp sonden iaf , här är isbitstest följt att varmvatten ,skall koppla på lite mer nu när jag är hemma ,den verkar helt fantastisk men jag anar att det eventuellt kommer uppstå en del frågor. Skärmen är rätt liten men det går väl att ordna eller blir bättre när men kopplar upp mot en dator. Vad behöver jag för program på datorn för att köra Profiluxen , W-10 ? behövs Exel osv också? Kör Mac förnärvarande men tror inte det fungerer med Mac?
×
×
 • Create New...