Gå till innehåll

lollsanlol

Medlem
  • Antal inlägg

    70
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. Ja jag vet att sanden inte ska i ännu men måste ju veta vad jag ska göra av det. Men jag får väl se då när stenen kommer i hur mycket sand det blir, man måste väl få returera. Vart köper jag sån Orca?
  2. Jag fick tips om att fyra 9 kg säckar ska jag ha, och jag vill inte ha djup botten utan "normalt". Jag har ju inte ett kub format kar, utan det är om jag minns rätt 110*45 cm Vet faktiskt inte om diskmaskin är dragen här i lägenheten. Får kolla upp detta lite bättre. Btw fick ett fantastiskt efterlängtat bakslag, mitt kar läcker, tjohoo..kollade detta när jag köpte det, (frågade pojkspolingen att allt skulle vara ok), men min kära make övertygade mej att så inte var fallet, eftersom jag provade tätheten inne på toaletten när jag köpte det, så var det ju dusch vatten som var kring karet, och detta var absolut en klar förklaring eftersom vi hade haft huset fullt den helgen och de flesta duschade någon gång så då var detta en anledning till varför golvet var liiite för blött.... men... mitt hörn läcker... så solikon lims tips?
  3. Men aaaah! nu har jag äntligen fått hem allt .. Nådra sketna problem bara, en sand påse hade gått sönder, kantfästet till armaturen kom inte med, och lite andra små saker. Min osmos... suck... ingen av våra kranar vi har hemma har några skruvmojjänger, så för tillfället kan jag inte skruva fast detta i kranen. Så nu har jag lust att skita i osmosen tillvidare och fixa in det vattnet i bytena istället, det borde väl funka? jag vill få i stenen så fort som möjligt. Och sen saltet... howlimowli, vart finns det någon tabell över hur mycket jag ska hä i? Tyckte mej läsa nån stans i början av detta projekt, men nu minns jag inte. Juste den där sandpåsen som gick sönder... Det är ju levande sand jag köpt, och allt vatten är borta i den, kan jag använda detta ändå och blanda ut det med andra tre säckarna (27kg)? den säck som är trasig innehåller 9 kg sand. Det stavas H-J-Ä-L-P
  4. Hej. Jag har dessa två skummare, ett köp som är det där klassiska att man köper fast vet egentligen inte vad det är för att man är nybörjare och måste ha sakerna... suck.. jaja dessa två har jag haft nu ett tag. 200 liters kar, vilken? någon som vet nåt om dessa bara av bilden? kartoneng tillhör den vänstra skummaren. Tack å bock thohej
  5. Ja cirkulationen skulle han skicka på måndag, och får även hem osmosen då, så måste ju fixa det också. Det kommer dröja ett tag innan det kommer i någon fisk, dels för att jag inte vill stressa i nåt, och för att här uppe i norr finns det hemskt dåligt med fisk så måste åka till sthlm varje gång känns det som Har du/någon erfarenhet av uppstart med bakteriekultur (sådan jag köpt)?
  6. Äntligen! nu har jag fått tag på min efterlängtade sten! Men nu mitt lilla problem, det blev korallfisken och får leverans på tisdag, mina teknik prylar har inte kommit ännu, dvs jag saknar ALLT hörde av mej till han jag handlar av och det är mina t5 rör från tyskland som bromsar leveransen men han skickar allt annat på måndag och sen får amraturen komma så fort den kan. Så på tisdag kommer leveransen från båda ställena. Karet jag har är ett gammalt sötvatten kar med två t8 rör. Eftersom karet inte ska ha mykcet ljus så här i början, kan jag köra med den armatur jag har hemma tills den rätta kommer, räcker detta? Eller ska stenen få ligga i lådan tills jag fått hem allt? Sen... Jag har köpt ett sånt här start kitt från triton http://www.tritonakvarium.se/product.asp?product=1565, men dom hade slut på ammonia tester så detta skulle dom skicka med posten. Men, är detta test ett som jag också måste ha nu i början?
  7. Vad är det för orange liten fin fisk vid högra sidan på bild 2?
  8. Blir en titt till korallfisken då Vissst äre så att man måste cykla in revkeramik också?
  9. Riktigt snyggt clownen! Gjorde du beställningen med hålen från tyskland eller menar du refugium(som jag inte vet vad det innebär )
  10. Jaha, oj, det visste jag inte att det skulle vart dåligt där. Fiskar också eller? Näe men om du säger så, så litar jag på dej. Korallfisken då? nån som har någon erfarenhet?
  11. Jo jag har sett det, men man måste ju kolla valmöjligheterna Apropå LS, jag har ju aldrig sett hur en sådan ser ut irl, och hur dom är i formen. Jag vill göra två revpelare, en lång och en kort bl.a. men kommer dom i olika storlekar och former? Vet egentligen inte hur jag ska formulera mej... Men jag hade tänkt borra genom en lämplig sten för att göra mina pelare
  12. Jaha vart läser jag sånt? Bromma zoo skulle nu till feb hä ut på hemsidan att dom skickar LS. Men tyckte ju att det var så billigt på dejong, så hade gärna köpt från dom, men vet inte om jag vill vänta till mars med stenen, visserligen har man god tid med att planera sitt kar, å det är ju kul... men till mars alltså... näe... fast jag tänkte ju iof köpa lite död sten också och rensa den, och det låter det ju som att det kan ta ett tag. Hur skulle ni ha gjort? Mitt kar är redo att startas bara jag får tag i LS.
  13. Okej. Ska kika vidare på detta, känns ju som att det blir sten från dom, till en början iaf
  14. En bekant fick jätte många sånna, men då köpte han en räka som bara åt sånna och vips var problemet borta. Dom delar väl sej för att föröka sej. Rätt vare är lämnar en arm kroppen och fortsätter på egen hand
  15. Okej. Är det fortfarande vara bäst att köpa "nytt" hos våra djuraffärer än hos privat personer, eller? Tänkte om det gäller samma princip som med LS. Gäller väl från fall till fall som jag uppfattat det, men om inte har så mycket erfarenhet ännu så är det väl ändå bäst att köpa via affärerna.
  16. Clownen- hur har du gjort för att dölja tekniken med rev keramiken? Har du skapat ett litet "rum" där bak? Hur har du fixat med pumparna? Det såg jätte fint ut och har själv vart inne på att försöka dölja pumpar å allt däri med keramik men vet som inte hur man går till vägar:)
  17. Och ett bra tag är vecka, månad, vad:snurrig:?
  18. När det tänkte jag inte på. Men vad händer om fisken kommer fram död? Är det jag som måste stå för kalaset ändå eller?
  19. Åh! Wohoo! Tackar, där minskade ju resekostnaderna ordentligt. Men hur är det att skicka fisk? Är det bra för dom, och hur hanteras dom på frakten?
  20. Okej och hur gör man detta på bästa sätt?
  21. Hej på er. Tänkte att jag kan likväl fråga på denna tråd istället för att starta en ny när det ändå är samma ämne Jag håller på att starta upp mitt 200l kar, det är just nu LS som fattas. Jag hade väl tänkt ha minst 25 kg LS. Jag håller på att "designa" min aquascaping. Och har tänkt ha ett stenröse längs vänstra kanten, som går upp mot ytan, och sedan på högra ett litet mindre "berg". Sen är jag helt såld på revpelare, så det blir en sådan också och en lite kortare brevid, bak i karet. Förstår ni? ;D Men hur som, eftersom jag är nybörjare har jag inget hemma liggandes utan måste köpa allt på en gång, och detta blir ju en härlig summa pengar...hm... Så eftersom jag ändå vill ha och behöver LS så tänkte jag att jag kan ju iaf få blanda.. 70-30? med korall sten, funkar det? Och hur funkar en sån sten då med knappar och koraller, kan dom växa på dom eller måste dessa bli levande först?
  22. Okej, men vilken sten använde du till rören då? och limmar du även rören i glasbottnen?
  23. Snälla vill någon förklara hur man gör med pvc rör för att bygga sånna pelare, och hur ni fäster stenen på detta rör, lim?. Vill jätte gärna ha något liknande i mitt kar som väntar på sten. vad är- undervattensepoxydeg?
×
×
  • Skapa Ny...