Gå till innehåll

Alexxander

Medlem
  • Antal inlägg

    28
  • Gick med

  • Senaste besök

Profilinformation

  • Förnamn
    Alexander
  • Stad
    Härnösand
  • Akvarievolym
    140

Alexxander's prestationer

Klättrande eremit

Klättrande eremit (3/14)

  • Snorklande nybörjare
  • Bidragande clownfisk
  • Konversationsstartare
  • Välkomnad
  • Nygammal flundra

Senaste prestationer

10

Omdöme

  1. Det va en riktigt fin burk du hade,va liiite större i verkligheten än på bild
  2. Jaha,trodde inte vattnet gick upp så pass på kammen. Men man har väl kammen till vattenytan? Funderade först på överriningsbox,men de kändes inte lika säkert på nått vis.
  3. Börjar se ljuset i tunnels nu Man kan ha både 20mm eller 25mm. 5cm blir väl rätt mycket på ett 54l.Trodde man skulle ha kammen upp till ytan. Edit: Är det dessa man använder genom glaset? http://shop.biotedmarin.se/pvc-snabbkopplingar-och-silikon/tankgenomforing/51
  4. Tackar,Ja nu vart det glasklart Följdfrågor (såklart ) Kan 20mm bli bra på alla rör,eller ska man ta 25 till evakueringen? Blir det lagomt om man har boxen ca 1cm under kanten på karet,och har kam runt om? Eller vad brukar folk ha,finns det någon tumregel på det?
  5. Okej. Hängde inte med på vad som avgör nivån i boxen? Är det evakueringsröret,isf sörpla den inte massa vatten då? Kanske massa dumma frågor,men vill få en klarhet på detta
  6. Det går att vrida rörena på skummaren åt vilket håll man vill. Finns även en "kran" påskummaren som man kan stänga,verka som man kan justera nivån då.
  7. Har en Sicce syncra 2.0 tänkt till skummaren. Har även en Aquabee 1000. Men den kanske är för klen som returpump? Evakueringsröret är det som är närmare ytan? Hur menar du borra hålen? Är det bättre jag borrar på karets vägg än botten?
  8. Precis,tänkte bara ha skummaren därnere,så då räcker det med en baffel?Hur hög vet man hur den ska vara då,så tex vid strömavbrott så inte sumpen fylls över?
  9. Precis det jag ville höra Har fortfarande lite frågetecken som snurrar. Eftersom bänken är byggd som den är,så går det ju inge vidare att borra i botten i något hörn utan får bli i mitten. Nu kommer det några frågetecken. Som jag fattat det är det bäst med 2st rör ner,vilken storlek ska dom vara? Hur nära vatten ytan ska dom vara? Ska båda rören ner ha en kulventil? Och i sumpen,vilken baffel bestämmer vatten höjden? Hehe nu vart det lite frågor
  10. Hej alla! Ska väl inom snar framtid dra igång saltkaret,och jag har börjat fundera mer och mer ang sump. Karet är bara på 54L så jag vet att det kanske är lite onödigt. Men är främst för att få bort skummaren och ha mer vatten volym. Sumpen kan ha måtten l*h*d 40,30,30 (kan va mer på höjd) Det som ja funderar mest på är om skummaren (på hängs skummare) kan vara i vattet,dvs hänga den på insidan? Annars tro jag sump idén går åt skogen. Här är en länk på den jag har(sa 2012),är väl kanske lite overkill men. https://www.fish-street.com/weipro_sa2011-2014?category_id=143
  11. kanske jag som vaknat upp trött idag,men förstår inte hur du mena?
  12. Ajust Hur svårt är det att matcha flödet egentligen? Ha inte satte mig in i just sump allt för mycket än. Hur blir det om det blir strömavbrott tex?
×
×
  • Skapa Ny...