Gå till innehåll

fredrikDalby

Medlem
  • Antal inlägg

    157
  • Gick med

  • Senaste besök

All aktivitet

  1. BTA anenom rosa med gröna toppar, 100kr eller bytes mot en clownfisk Finns I Dalby utanför Lund Fredrik, 070-6119757
  2. Har du den gamla modellen rsm och plockar bort orginalskummaren så rekommenderar jag att du köper en sån här: http://shop.mediabaskets.com/Red-Sea-Max-Media-Basket-RSM3V20.htm Och sen hydor slim skim nano eller Tunze 9001 comline som skummare
  3. Fishstreet har en 18w led för 30 usd. Väntar på leverans av en sån lampa till ett exakt likadant kar :-) http://m.fish-street.com/beamswork_3w_high_power_evo_nano_led_lighting
  4. Har för mig att dom tar 395kr för 20kg
  5. Är du nöjd med C-modellen ? Hur är det med ljudnivå, temperatur ?
  6. Har läst på lite om spårämnen i saltvatten. Visste inte det ska innehålla koppar i låga nivåer. Ska köpa ett koppartest och prova mitt kranvatten, saltvatten (blue treasure SPS) med och utan Happy life FFM !
  7. Det tillverkaren påstår är att dom spårämnen man vill ha kvar inte binds, men att sånt som kloramin, koppar osv binds (i saltvatten) Det jag skulle vilja testa är första påståendet. Är tex Järn, magnesium köer Strontium lämpligt att testa ?
  8. Intressant, blir ännu mer sugen på att testa två prover. Om man ska testa själv, vilket spårämne skulle vara lämpligast att mäta (trolig påverkan och bra noggrannhet på test ) ? Järn ?
  9. Frågade tillverkaren (Easy life) om det finns risk att spårämnen i saltvattnet påverkas av Happy Life FFM. För en kemiamatör låter detta logiskt. Men tillverkaren påstår att det inte är något problem (såklart). Är sugen på att bland två prover (saltvatten, saltvatten + FFM) och skicka till Triton för att testa om det stämmer. "The product doesn't bind chelated elements, only heavy metals that are free in solution. If you add FFM then it makes the water cloudy, after which it clears up again. During the cloudiness, other additives should not be added to the water. When the water has cleared up again, other additives can be used without the possibility of being removed by the product. The product is used widely in saltwater tanks with no problems at all. So there is no reason for concern."
  10. Har inte använt den själv, men vad jag förstår är den 30cm och kan förlängas till 60cm.
  11. Julians thing http://shop.biotedmarin.se/julians-thing/3334-0
  12. Upptäckte att en av mina clownfiskar har en skada på höger sida. Har inte sett någon aggressivitet från andra fiskar så misstänker någon sjukdom. Någon med erfarenhet av sjukdomar som kan gissa vad det kan vara ? Är det fenröta ?
  13. Ja, antingen fick den för lite mat/näring eller så blev den sjuk. Borde väl pröva med några fler innan man kan dra några slutsatser. Men det känns oetiskt. Och sen verkade det så tråkigt att vara ensam i akvariet (som står i förrådet, och det kan gå dagar innan nån är där).
  14. Denna artikel diskuterade vi i våras ! [emoji3] http://www.tfhmagazine.com/details/articles/ber-algae-eaters-the-lawnmower-blennies-full-article.htm
  15. Efter 6 mån experiment med en ensam Salarias fasciatus i Rsm 130 konstaterar jag att den inte hittar tillräckligt med mat. Lyckades fånga den när den var riktigt smal... Fanns alger i akvariet, matar LPS korallerna då sen finns näring till alger. Misstänker att dom får mycket av sin mat från detritius i en "normal" miljö, vilket saknas om dom är helt ensamma. Nu får akvariet gå fisklöst. Skulle antagligen funka en tid med t.ex sixline wrasse, finns otroligt mycket småliv !
  16. Finns många begagnade till bra pris, där fläkt, pumpar och skummare är uppgraderade. Gäller det ett nytt så hade jag definitivt köpt C modellen
  17. Jag saknar också dom runda hörnen. Men dom är jobbiga att hålla rena...
  18. Allt utom belysningen är ändrat i C varianten. Problemet med ljudvolym och hög temperatur är tydligen åtgärdat med nya konstruktion av den interna sumpen, med nya returpump och skummare och enklare hyllor för media. Sen har dom en ännu nyare variant på gång med LED och utan lock. Visades på Interzoo
  19. Ja det är deras "SPS" salt: http://www.aquaseasalt.com/SPS-Sea-Salt-3-6-7kg-carton-HZY002_114.html
  20. Decocean/Köpenhamn eller Zoogiganten/Lomma har.
  21. 350 i Ca är nog deras fish-only salt. Jag använder deras SPS salt med 430-450 i Ca.
  22. Min nya passion är maxi-mini anemoner. Har satt igång en 40liters fraggkar i förrådet med maxi-mini. Svåraste är att få loss dom om dom satt sig i hålor på sten. I fraggkaret kör jag bara lite grus på botten. Önskar jag kommer få loss denna nån gång och dela !
×
×
  • Skapa Ny...