Jump to content

Casio

Stödjande medlem
 • Posts

  521
 • Joined

 • Days Won

  2

Everything posted by Casio

 1. Hej, Detta skulle vara en montipora (vilket det förmodligen är?) Jag själv tyckte vävnaden var så glansig att det förde tankarna till kalkalg. Häromkvällen såg jag dock massor av polyper. Långa och fransiga. Jag hittar dock inte korallen bland montipora på reeflex. Någon tanke om vad det kan vara?
 2. Söker Hymenocera Elegans (Harlequin räka). Allt gott, Eric
 3. Satt precis och läste ett annat inlägg av dig kaptenen i trden "Dosera kaliumnitrat". Var det röda cyano du syftade på i refugiumet? I så fall har vi en möjlig orsak där också.
 4. Låga eller höga näringsvärden som orsak verkar inte spela någon roll då system med bådadera verkar drabbas. En utgångspunkt jag tror spelar roll likt i dem flesta fall gällande bakterier är avsaknaden av andra bakterier. Dvs jag tror cyanon får utrymme i brist på bättre bakterier som konkurrerar om samma näring. - Vilken näring? - Vad konkurrerar om samma näring? (eventuellt Synechococcus.sp)
 5. Var dem levande vid tillfälle för dosering? För mig fungerade det som trolleri. Efter dosering enligt anvisning väntade jag någon vecka då jag uppfattade att dem ska leva i akvariumet.
 6. Kör hårt. Förhoppningarna är skyhöga.
 7. Det är ett uppenbart problem med centropygen och frökenfisken i karet som håller hårt i dem flesta hålor. Eventuellt får jag lyfta ut dem först. Bra input.
 8. Sitter ni på erfarenhet av Acreichthys tomentosus (filfisk) får ni gärna dela med er nedan. Det har varit ytterst svårt att få tag på Berghia sniglar mot mina glasrosor överväger jag en Acreichthys tomentosus. Jag har dock en Centropyge Bicolor, två chromis, en gulfenad blå fröken, en scopas kirurg i karet idag.
 9. Ja precis. Lite rutiner och inköp som man har känns att "sådär skulle jag ha gjort i början". Inga stora pengar men när man redan har köpt mindre lämpliga material för motsvarande behov svider det lite. Men nu fick jag ta tag i det och skaffa större hinkar.
 10. Söker "Berghia nackensnäcka" Berghia Stephanieae. Funkar med både upphämtning och frakt. Hör av er! Allt gott,
 11. Kan du blanda nytt vatten i akvarium och studera stenen innan du använder den skarpt? Gör i så fall så. Vad var det för plastback? Var stenen transporterad så det levande hade förutsättningar att hålla sig levande?
 12. Det ser riktigt bra ut. Särskilt snyggt att monticap växer i hela akvariumet. Låt det ta tid att växa fram. Det är inte kul när det blir en salig blandning av allt vilket aldrig ser exklusivt ut. Vad kör du för salt?
 13. 0:20 Intresse finns av att köpa alla fiskar. Jag avvaktar dennes besked.
 14. Gul och blå damsell, Chrysiptera Parasema säljes för 100SEK eller bytes mot fragg. Välmående och pigg. Fångar och sätter den i tillfälligt akvarium efterhandpenning. Hämtas i Nora.
 15. Tre gröna chromis säljes för 100SEK styck eller bytes mot fragg. Välmående och pigga. Fångar och sätter dem i tillfälligt akvarium efterhandpenning. Hämtas i Nora.
 16. Dvärg kejsare, Centropyge Bicolor säljes för 300SEK eller bytes mot fragg. 7-8cm, välmående och mycket vacker. Fångar och sätter den i tillfälligt akvarium efterhandpenning. Hämtas i Nora.
 17. Dagens vattenbyte flöt på riktigt bra. Inte så mycket som en droppe på golvet och häverten vändes i duchbrunnen. Juwel, hade kikat på eheim men måste säga att jag är nöjd för dem ca 200sek den kostade. Tunnorna kom från maltmagnus. Passade även på att väga upp 370gram till 10l byten. Idag bytte jag 50l.
×
×
 • Create New...