Jump to content

Casio

Medlem
 • Posts

  384
 • Joined

Everything posted by Casio

 1. En väg många gått. Välkommen! Ovan bifogat kan du läsa. Det finns så otroligt många sätt att hantera ett saltvattensakvarium (sötvatten likaså) men vissa parametrar kommer man aldrig ifrån och majoriteten av alla akvarium delar samma val av utrustning. Nedan anser nog många är absoluta minimumutrustning för ett av dem vanligaste uppsättningarna saltvattensakvarium, dvs ett riktigt blandakvarium innehållandes både fisk och koraller; Salt- Saltmätare Ljus doppvärmare Cirkulationspumpar Skummare
 2. Värt att sägas igen. Det är så galet snyggt. Inte alls vad jag siktar på men är förtjust i dit ljus och inredning. Påminner om foto i dyktidning från förr
 3. Ja det förstår man. Prova att foliera bakgrunden. Folie finns bland annat på bauhaus till bra pris och är lätt att ta bort om du skulle bli missnöjd med resultatet.
 4. Blir säkert strikt och prydligt likt tidigare.
 5. Det förstår jag Jaså, blir spännande att följa nästa kar vad det nu kan tänkas bli?
 6. Vilken bakgrund, stort tack. Det var positiva besked utifrån ovan farhåga. Att det dock inte är önskvärt som riktvärde under normala förhållanden är jag själv inne på numera.
 7. Riktigt fint. Allt är verkligen supersnyggt men den bänken är i en klass för sig. Gillar helskarpt när dörrarna är infällda under övre skivan.
 8. Samma lika denna sida skärmen. Ligger nu på 9dkh. 1.025 %. 10% byte med nytt Red Sea pro visar 0-1 med Sera.
 9. Detta är mina erfarenheter också efter månader med förhöjda värden. För att inte behöva försumma saltet låter du ditt akvarium konsumera karbonaterna som sagt. När du sedan gör vattenbyten kommer KH stiga men i grad kopplat till din storleken på ditt vattenbyte. Det behöver alltså inte röra sig mycket alls om du gör mindre och kontinuerliga vattenbyten. Lycka till!
 10. Låt akvarium konsumera karbonaterna, när du sedan gör dina vattenbyten kommer KH stiga men i grad kopplat till din storleken på ditt vattenbyte. På så sätt kanske du kan använda ditt salt tills det tar slut?
 11. Helt fantastiskt. Hur ser det ut idag?
 12. Jag har doserat phytoplankton i några veckor nu och hittar inte en tillstymmelse av cyano idag. Har precis lagt en till order. Efter att ha läst denna artikel har man verkligen skäl att tänka över sina höga värden https://www.reefhacks.com/bryopsis-fluconazole-dosage/ då nästan Red Sea Pros magnesium nivåer tar kål på Bryopsis. I artikeln buffrar dem med Brightwell Aquatics Hydrat-MG som kanske innehåller något mer än Mg, vilket i sin tur ger algerna nådastöten.
 13. @stigigemla Framför allt https://www.riffaquaristikforum.de/
 14. Är det någon som har erfarenhet av Natural sea water / naturligt havsvatten vid vattenbyte? Så som ex. ATI Natural sea water https://atiaquaristik.com/en/?one_page_portfolio=ati-natuerliches-meerwasser ?
 15. Vad är det som gör Szczecins akvarium så speciella? Läser detta ofta. Diamant går också att få med anpassade mått, flera stag och ramlösa.
 16. Så är det. Likaså verkar det inte bättre med alla refraktometrarna på marknaden idag då billiga kopior svämmar över. Lade en beställning på "digital refractometer milwaukee" från Milwaukee Ungern (bra bemötande för övrigt) https://www.youtube.com/watch?v=Lu5woIpSzjo&t=394s men avbröt den efter att ha sett denna video. Noggrannheten känndes inte heller som tillfredsställande +- 0.002. Har för övrigt en refraktometer från dig @greger som jag har varit nöjd med och den blev betydligt bättre efter Lasses tips om minimalt med diskmedel på optiken efter några års användning. Igår kväll hittade jag kalibrerade flytande salinitets-hydrometer från Canada och en kalibrerad från Frankrike, dock avsåg den sistnämnda mätning av alkoholhalten i vin. @greger Någon uppfattning om AquaMedics Densimeter?
 17. @ronny h Tack för en bra sammanfattning av ditt första intryck. Det ger mcket att få ta del av varandras erfarenheter, mer än att bara läsa produktbeskrivningar och "best practice". Vad är det du förväntar dig få genom Mastertronic som inte APEX gav dig och vilket resultat i akvariet hoppas du på?
 18. @Dimorb Hur föll resultatet ut? Har du kunnat jämföra med annat instrument?
 19. Jag har gjort vattenbyten med färskvatten för att få ned salthalten under veckan. Detta har resulterat i låga värden över lag förutom KH som håller sig uppe. Jag följer även tyska forum samt alla duktiga här och lyssnar givetvis på era kommentarer. Akvarium som jag har kunnat besöka håller höga värden som jag tidigare har skrivit om att jag önskar. Men ledstjärnor till akvarium ute i världen, som många av er på detta forum också har, håller lägre värden vilket jag givetvis funderar kring. Nu är mina sänkningar i Ca och Mg självförvållat då jag medvetet har sänkt min salinitet men det är sådana funderingar jag har. Dvs vad sker om dosering uteblir eller inte räcker till i ett akvarium med låga värden (nsw). Men det kanske bara är teoretiska frågetecken och inte alls ett problem i realiteten. Att få klura och sedan verkställa i viss grad är vad som gör denna konstart så givande. 210911 18:00 Temp 25.7 C PH 8.1 - 8.2 KH 10 Ma 1200 ! Ca 320 ! Salt 1.0255 34 Jag doserade Ma och Ca aquaforest och gör vattenbytet imorgon.
 20. Det var oerhört många. Hur har det gått?
 21. Ja, precis. Det är förbrukning. Jag tillsätter 5ml ATI essentials / dygn. Det hade varit optimalt. Jag får försöka få in det i gott samförstånd. Jag funderar på varför Mg har skjutit i höjden. Blir den obunden Ca och karbonater då dessa förbrukas?
 22. Kommentar till ovan. Saltmätaren är inte helt tillförlitlig. Den är 8 år gammal och visar nu en liten blå rand under det övre stora partiet blått som man ska mäta ifrån. Det är det övre stora blå partiet jag även nu utgår ifrån när jag mäter. Detta kan vara anledningen till att den visar så högt värde. Men en ny står på önskelistan. 10L vatten är blandat inför söndag. Vanligtvis byter jag 20L / helg och 3dl salt per 10L vatten. Denna gång blev det 2dl då jag hoppas få ned saliniteten och endast 10L.
 23. 210826 21:00 Temp 25.4 C PH 8.3 KH 11 mg 1350 ca 400 210827 06:30 PH 8.15 KH 11 210828 PH 8.15 210829 20:00 Temp 25.3 PH 8.3 KH 10-11 mg 1470 ca 440 Salt 1.029 38 ! 210830 Temp 24.7 PH 8.2 KH 10 210831 Temp 25.3 C Doserade 10gram Ca 210901 PH 8.2 i ottan ! 210902 17:45 KH 10 210903 16:30 Temp 25.7 C PH 8.2 KH 8-9 ma 1590 ! ca 440 Salt 1.028 38 !
×
×
 • Create New...