Jump to content

Casio

Stödjande medlem
 • Posts

  507
 • Joined

 • Days Won

  2

Everything posted by Casio

 1. Ja precis. Lite rutiner och inköp som man har känns att "sådär skulle jag ha gjort i början". Inga stora pengar men när man redan har köpt mindre lämpliga material för motsvarande behov svider det lite. Men nu fick jag ta tag i det och skaffa större hinkar.
 2. Söker "Berghia nackensnäcka" Berghia Stephanieae. Funkar med både upphämtning och frakt. Hör av er! Allt gott,
 3. Kan du blanda nytt vatten i akvarium och studera stenen innan du använder den skarpt? Gör i så fall så. Vad var det för plastback? Var stenen transporterad så det levande hade förutsättningar att hålla sig levande?
 4. Det ser riktigt bra ut. Särskilt snyggt att monticap växer i hela akvariumet. Låt det ta tid att växa fram. Det är inte kul när det blir en salig blandning av allt vilket aldrig ser exklusivt ut. Vad kör du för salt?
 5. 0:20 Intresse finns av att köpa alla fiskar. Jag avvaktar dennes besked.
 6. Gul och blå damsell, Chrysiptera Parasema säljes för 100SEK eller bytes mot fragg. Välmående och pigg. Fångar och sätter den i tillfälligt akvarium efterhandpenning. Hämtas i Nora.
 7. Tre gröna chromis säljes för 100SEK styck eller bytes mot fragg. Välmående och pigga. Fångar och sätter dem i tillfälligt akvarium efterhandpenning. Hämtas i Nora.
 8. Dvärg kejsare, Centropyge Bicolor säljes för 300SEK eller bytes mot fragg. 7-8cm, välmående och mycket vacker. Fångar och sätter den i tillfälligt akvarium efterhandpenning. Hämtas i Nora.
 9. Dagens vattenbyte flöt på riktigt bra. Inte så mycket som en droppe på golvet och häverten vändes i duchbrunnen. Juwel, hade kikat på eheim men måste säga att jag är nöjd för dem ca 200sek den kostade. Tunnorna kom från maltmagnus. Passade även på att väga upp 370gram till 10l byten. Idag bytte jag 50l.
 10. Ev, med höj och sänkbart täckglas med kant så du får ett fönster ner. Men jag hade skippat det alternativt och fotar från sidan.
 11. Skulle annars välja att fixera kameran ovanför och sedan låta mjukvara bearbeta "celler" i foto.
 12. Kan du inte tänka dig att fota från sidan?
 13. Rio125 bänk förmodligen lägre kostnad än hemmabygge.
 14. Väldigt generellt svar på "mjukkoraller". Men MinS tycker jag är riktigt bra. Du vill upp i Nitrat och fosfat men inte för mycket, alltså bör du inte överdriva matning med MinS för den skjuter på ordentligt i dessa värden.
 15. Mm, precis. Hade tänkt använda en tunze 9012 då jag vill upp i minst 300l/h. Får för mig att dem reducerar luften rejält? Då Tunze har haft leverans stop sedan oktober/novenber på Comline är jag inne på att använda en schego 350L/h samt en miniflotor. Hur gör jag då - Jag tänker sätta luftpumpen i en ljudisolerad hink och sedan luftpumpen i en grövre förslutnigsbar påse med mediat innuti. Åyterstår att se resultatet.
 16. Casio

  Nakensnäcka?

  Då blir det många nätter med spaning förstår jag för att kunna avgöra vem boven är..
 17. @Jojo @Kim Rosenqvist Riktigt snyggt. Är sugen på att köra något liknande. Behöver bara göra plats och komma på en lösning då jag inte har någon sump. Tips?
 18. Casio

  Nakensnäcka?

  Relativt säker på att det är en Stomatella. Lade märke till plattan som sitter lite på snedden, vilket tydligen är ett skal. Det handlar alltså inte om en nakensnäcka. https://firsttimemarinekeeper.com/2020/07/17/snail-focus-stomatella-snail/ https://www.google.com/search?q=Stomatella&tbm=isch&ved=2ahUKEwjJouCN6cP1AhWXxyoKHZBoD2YQ2-cCegQIABAC&oq=Stomatella&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQAzIHCCMQ7wMQJzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzIECAAQEzoICAAQCBANEB46BggAEAgQHjoECAAQHlD0BVjREWDcE2gAcAB4AIABygGIAfgFkgEFNy4xLjGYAQCgAQHAAQE&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=ASrrYYmeKZePqwGQ0b2wBg&bih=670&biw=360&client=ms-android-samsung-ss&prmd=imsxvn
 19. Casio

  Nakensnäcka?

  Ändrar vinkeln efter 20sek, zoomar även in. För några dagar sen upptäckte jag ett 10tal 5mm versioner av ovan nakensnäcka. Filmade 1,5h efter att ljuset släcktes och upptäckte en stor.
 20. Är detta en nakensnäcka, vilken i så fall?
 21. Snyggt. Hur löste du slangen genom fönstret?
×
×
 • Create New...