Jump to content

jens karlskrona

Medlem
 • Posts

  1,290
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by jens karlskrona

 1. Bland det vackraste jag sett, även globalt ! Kan knappt föreställa mig hur snyggt det är live. Någon med bra filmkamera, pleeeze
 2. Det finns "tvingar" med plastskruv i sig speciellt anpassade för akvarium i en välsorterad akvariebutik. Men ska du ha den på en slang ovanför akvariet så kan det funka med din i stål så länge ingen kondens rinner av skruven och vidare i vattnet...
 3. Det är väldigt lätt och billigt att flyga med air asia i Malaysia ifall att det inte skulle va bra! Kan verkligen rekomendera tioman islands på östkusten! Har rest runt en del i hela landet och förutom det marina så är Borneo's regnskogar helt otrolig upplevelse.
 4. OT, Har ett par indiska vänner och man kan inte annat än att älska den engelska dialekten dom får till som han i videon! Troligtvis garvar dom åt svengelskan oxå =)
 5. Härligt bygge! Ingen fara med hålen. Mvh Jens.
 6. Kollar man runt lite på guiden här så brukar man kunna få xenia gratis.
 7. Rostratus är inte det lättaste, hade en för några år sedan som inte klarade sig =( Slutat å slutat, jag ska studera musik till hösten och nu har jag bott i Trondheim sen november så det har liksom inte gått att klämma in saltkar oxå tyvärr. Men man blir ju bra sugen på att kicka igång igen, men det får vackert vänta ett tag!
 8. Jag hade det utan problem i 1000 liter, lite värre med andra acanthurus-sorter ihop... Men en Acanthurus i ett 200 hade jag inte gett mig in i, dom behöver simma väldigt mycket!
 9. Vad händer Kenta? Tagit några nya bilder? Film gillar vi alla här på guiden
 10. BlackLight är företrädvis UV-A. Ni bör inte utsätta er själva och ev. barn för direktstrålning av dessa under längre tider. Hälsoverkan på lång och kort sikt är omdebatterad. MVH Lasse __________________ Jag är inte ung nog för att veta allt Här har du minsann svarat oxå Lasse
 11. https://www.saltvattensguiden.se/forumet/showthread.php?t=8776&highlight=blacklight Finns en hel del gammalt om Blacklight, minns inte vad vi kom fram till men här är en tråd jag startade.
 12. Stämmer bra det, väldigt noga det där. Vi blev väckta på natten när en hona kommit iland, sen blev vi grupperade och fick utan blixt och lampor förutom guidens beskåda när jättesköldpaddan la ägg. Efteråt fick vi följa med och släppa ut ett gäng kläckta sköldpaddsbäbisar, väldigt söta =) Och Isabella, jag fick oxå hålla i en sån där liten då jag plågat guiden hela kvällen innan om marint liv och ställt tusen frågor så orkade han inget annat än att säga ja hahahahaha.
 13. Borneo är underbart! Urangutangsanctuary är fint, var och såg näsaporna oxå =) Turtleisland var fantastiskt, minns inte riktigt men tror att vi tog båt ifrån kutakinabalo för att ta oss dit. Allt är ju "nära" med airasia som man flyger billigt med om man bokar själv. En flygresa på borneo betalade jag runt 100 spänn + skatt för =) Men normalt tar man sig en bit för nån knapp femhundring. Längtar tillbaka av att läsa denna tråden, mitt absolut bästa resmål ever.
 14. Håller med Lasse, men den här slangen skulle jag inte stoppa i mitt akvarie, kan ha fel men magkänslan säger att den kan tänkas innehålla massa konstigt.
 15. Kan nån lägga in en bild på en sån här sandbädd? Låter lite skumt, men är säkert fint!
 16. Bengt, vart ligger dessa butiker i Norge? Och har du koll på vad dom heter oxå så är du en ängel. Mvh Jens.
 17. Duktig snubbe! Hyffsad cirkulation på filmerna, sidan 23...
 18. http://www.mi.edu/ Fast det ligger ett år bort, eller spar jag våldsamt mycket deg och dra till någon annan "musikstad" i skandinavien och lirar, man får väl se. Finns många bra skolor, men liveställerna i LA, fan det är ju rocken mecka!
 19. Går fortfarande och lurar på om det är värt den galna summan för att studera i LA.. Logiskt sätt inte då det inte är många som tjänar några stålar i den branchen, men det hade ju varit så skoj =) Numera bor jag i Trondheim sen i november och jobbar på ett smått fantastiskt ställe http://www.baardshaug.no/ som kökschef, spelar in musik och åker snowboard på fritiden, samt sparar till någon form av musikalisk avstickare i nått år eller två då jag inte gillar lån nått vidare. Men jag går och sneglar på ett litet nanokar då & då, man blir ju smått galen utan salt för länge !
 20. Finns en FB-grupp för saltakvarister där man kan add:a varandra och tjöta om vad som helst: http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=6371866719 Bara ett alt till offtopictrådar.. Hittade tex Crille där och fick reda på att han höll på med balett förutom salt =) Mvh Jens.
 21. Snyggt Anders, börjar din stora hysterix bli lite risig?
 22. Grymt läckert Crille! Riktigt "dramatiskt rev" Måste kännas skönt att gå ner lite oxå i storlek, det är ett j#¤*la jobb med stora kar.
×
×
 • Create New...