Jump to content

keyser

Medlem
 • Content Count

  265
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Neutral

Profilinformation

 • First name
  Daniel
 • City
  Karlskrona
 • Antal år inom saltvatten
  2
 • Akvarievolym
  540
 • Vilken uppsättning av ljus använder du
  4x 54w T5 osram 67
  2x 250w 13.000K
 • Om JA vid skummare - Vilken
  Deltec MCE600
 • Antal år inom sötvatten
  6
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  80

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. kan nog sätta en tusing på att en 10k lampa ger mer ljus vid ytan också
 2. Introduktion Jag heter Daniel och bor i Karlskrona. Här på Guiden går jag under aliaset Keyser. Jag har hållt på med saltvatten i över 2 år och tidigare har jag haft många sötvattensakvarium. Jag tycker väldigt mycket om att uppgradera mina prylar och köper gärna på mig för mycket än för lite.Jag började min hobby med ett 240 l juwelakvarium som jag senare uppgraderade till ett 400 l kar med sump och nu slutligen ett 540 l helglas akvarium utan sump. Baksidan av karet är målat med ljusblå färg och ser väldigt fint ut när det inte finns några alger. Jag har även haft ett fraggakvarium som jag
 3. keyser

  Sjöstjärna

  kan tilläggas att den är ca 1,5cm
 4. Någon som vet vad denna heter och om den är farlig för koraller? Hittade den på en stenkorall som håller på att dö, kan denna vara boven?
 5. Tack för alla svar. Lagge: Jepp jag är på gång igen, kommer mer info när jag börjat få ordning på karet.
 6. Någon som vet vad detta är för en snäcka/snigel? Den bor på min mussla
 7. Ett mikroskop, jag kan ta extrema makrofoto med mitt objektiv men kommer inte ens i närheten av det där.
 8. Ja, jag misstänker att det packas hårdare så att pumpen inte orkar trycka upp allt media. Då är det bara toppen av mediat som rör sig.
 9. Ett annat tips är att slå av och på strömmen tills man hamnar i ett läge där mediat knappt rör sig. Det funkar på min iaf och då blir det inte alls grumligt.
 10. Jag tror att du har för bra tryck i pumpen som driver din reaktor, den smular sönder rowalitmediat istället för att co2 löser upp det. Har exakt samma problem när jag kör med rowalit c+. På min deltec 500 löser jag det genom att hälla i grövre media.
 11. Riktigt kul Pasi Min nya kull kläcks om ca 5min, ska bli kul att se om mina växer lika fort
 12. För mig är pixlarna viktiga, jag brukar beskära en hel del och är ganska beroende av det. Men det säger inte så mycket om kvalitén på bilderna. Hade jag fått välja mellan sony och canon så hade det blivit canon. Mest för att det finns en uppsjö av utrustning och att det är ett känt ledande märke inom fotobranchen.
 13. Jag har en 400d och är nöjd, hade tidigare en 350d och uppgraderade endast för att få större display och fler autofokuspunkter. Har provat D50, D70 och D80. Måste säga att jag gillar D80 skarpt och hade jag inte haft så förbaskat med utrustning till min canon så hade jag nog bytt system. Väntar på en efterföljare till Canons 5D. Det enda som jag saknar på min canon är större sökare vilket underlättar vid makrofotografering. Har även provat Pentax men den är inte alls i samma klass som nikon o canon enligt mig. Seg, konstiga menyer, tar lång tid om man måste göra snabba menyändringar (vilket ja
×
×
 • Create New...