Jump to content

Ahab

Medlem
 • Posts

  902
 • Joined

 • Last visited

Profilinformation

 • First name
  Daniel
 • City
  Varberg
 • Antal år inom saltvatten
  1
 • Akvarievolym
  Percula 90 och 720 liter på g
 • Mitt huvudsakliga intresse för karet är - Övrigt
  Fiskar från Röda Havet
 • Hur många kilo kevande sten har du i akvariet
  40

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ahab's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

10

Reputation

 1. Jag blir riktigt avundsjuk! När jag var i Yogya för några år sedan ville jag åkt till Ujung Kulon National Park. Där man kan se vulkanen Krakatao och ett av de sista ställena där man har möjlighet, om än minimal att se Java noshörningen. Nu flög vi vidare till Sumtra istället för Orangutanger och Rafflesior. Om ni istället beslutar er för Bali så skulle jag bege mig till Padangbai på östkusten för riktig bra snorkling i Blue Lagoon. Här tycker jag inte alls att det är någon charterkänsla som i exempelvis Kuta, utan en mysig lite fiskeby med lungt tempo varifrån färjan till Lombok går. Där kan ni bo billigt och äta gott.
 2. Ahab

  Lockande solarmax

  Dom säljs av Grotech i Europa så jag gissar att dom håller hyfsad kvalitet. Jag gillar möjligheten att både kunna hänga och ställa rampen på kanten och är nöjd med min 4 x 39 watt. Här är en länk till en svensk butik som säljer dom. http://shop.biotedmarin.se/Shop/Index.php?sArtId=SOLARMAX4x39
 3. Hade lätt bytt min Black Tip bild mot di White Tip. Riktigt bra bild! Testade lite med ytterligare några bilder från samma dyk. Använde ArcSoft Photo som jag tror jag fick med kameran. 1 knapptryck och jag tycker bilderna blir bra mycket bättre.
 4. Riktigt bra tråd! Passar på att fråga om vad du skulle göra för att rädda upp den här bilden som jag tog med min Canon Ixus 70 på Tioman Island förra året. Efter att ha letat haj i flera dagar hittade jag äntligen denna sista eftermiddagen. Brukar köra i undervattensläget ,men av någon anledning gjorde jag inte det nu.
 5. Här kan du beställa en riktig katalog saltvattensporr
 6. Vet att det finns några trådar om det. Jag har odlat Banggaier med 3 olika par och kan fortfarande inte se någon skillnad. Vissa hävdar att det går att se på käklinjen men jag är tveksam. Har haft vad jag tror 2 honor tillsammans men plötsligt har den ena munnen full av ägg.
 7. På Live aquaria har dom den http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+46+1734&pcatid=1734
 8. Hej igen!

  Har du något nr så att vi kan lösa det med rampen nästa gång jag åker till Göteborg?

  Mvh Daniel

 9. Ska snart flytta till hus och är i behov av lite dunkar. Varje månad får vi 3-4 tomma dunkar som innehållit flockningsmedel över på jobbet. Det är bra, staplingsbara 25 litersdunkar. Klordunkarna vi också får över har stora varningsskyltar men detta saknas helt på flockningsmedlet. Skulle dessa kunna användas efter rengöring? Jag vet att dunkar är en billig kostnad i sammanhanget men det känns synd att slänga dom varje månad om det inte behövs.
 10. Riktigt juste bild, man insåg direkt att man var besegrad när denna bilden kom upp. Grattis! Det var förövrigt mycket hög kvalitet på samtliga tävlingsbidrag denna månad.
 11. Har varit inne i kontrollpanelen för att hitta var man redigerar dom uppgifterna under avataren såsom akvariestorlek. Hittar inte det.
 12. Jag har lite dåligt uppdaterad profil, men jag har för tillfället ett Pecula 90 som absolut är för litet på sikt. Men nästa månad flyttar vi till vårat nya hus där ett 720 liters väntar i källaren. Att jag köpte denna redan nu var för att den gått i akvarium i nästan 1 år så jag vet att den fungerar och ville inte missa den. Men tips på varierad kost lämplig för imperator välkomnas!
 13. Plockar upp denna riktigt bra tråden då jag nyligen skaffat en imperator. Tycker din ser ut att ha färgat ut och fått riktigt fina färger till skillnad från många man ser och läser om. Skulle därför vilja veta vad din varierade kost bestod av? Passar även på att slänga in en bild på den första imperatorn jag lyckades fotografera i Egypten i höstas.
×
×
 • Create New...